Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tupakkalaki ja nykypäivä Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 3.12.2009 at 9.28
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Melua voidaan vähentää tiukentamalla rakennusvaatimuksia. Itse asun 60-luvulla rakennetussa talossa ja töminä on ainut ääni mitä tänne tulee naapureista, sekin hyvin hiljaa eikä juuri koskaan häiritse. Stereoita saa huudattaa oikeasti todella kovaa ennen kuin se kuuluu. Yksi tuttu asui moottoritien varrella tuliterässä kerrostalossa ja siellä sai kyllä hyppiä vaikka ympäri seiniä ja mitään ei kuulunut minnekään. On siis mahdollista rakentaa hiljaisia taloja.

Tupakointia on turha verrata mihinkään yleishyödylliseen. Ei joka asiassa ole järkevää soveltaa samoja periaatteita.

”Kaikenlaista kiellettävää löytyy, jos kieltoja aletaan säätää asuinyhteisön herkkäaistisimpien, herkkähermoisimpien ja herkkämoraalisimpien ehdoilla.”

Tässä tupakointiasiassa ei ole kyse mistään kolmen mummon keksimästä jutusta vaan se saa kyllä hyvin laajasti kannatusta.

Sitä paitsi eikö tämä kieltomahdollisuus ole tupakoitsijallekin ihan hyvä ratkaisu? Kielletään jos se aiheuttaa sivullisen tarkastajankin mielestä haittaa. Toinen vaihtoehtohan on sitten se, että taloyhtiöt alkavat kieltämään tupakointia kokonaan, jolloin nekään eivät voi enää polttaa parvekkeella, joiden polttamisesta ei herää kuumia tunteita. Lähes kaikki voivat siis jatkaa parvekepolttamistaan nykyiseen malliin.