Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tupakkalaki ja nykypäivä Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 7.12.2009 at 11.50
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Tässä komppaan Scoffaa. Kohteena pitäisi olla valmistajat jotka valmistavat tietoisesti haitallisisa tuotteita. Savuttomalle yhtä tärkeää kuin savuttelijalle on (nyt tupakasta puhuttaessa) tuotteen myrkylliset ainesosat. Naapuria, joka käryttää märkien likaisten puidensa seassa roskia, ei saa kuriin vaikka koko lähialue kärsii. Ruoka-aineisiin lisättyjä kemikaaleja joita esimerkiki kutsutaan aromiaineiksi/aromivahventeiksi/väriaineiksi/lisäaineiksi yms., popsii suurin osa varmasti tupakoimattomistakin miettimättä niiden haittoja, koska eivät vain asiaa tunne, tai eivät ole niistä sairastuneet liiaksi. Pelloille levitetään kemiaa ja käsittelemätöntä lantaa, joiden haju-/ ympäristöhaitat olisi hyvä keskustelun aihe. jne jne . Teollisuus lykkää kaiken näköistä harmillista ”pikkulisää” arkipäivään, josta tupakin haitta-aineet vain kattavat pienen osan. On vaan helpompaa tuomita kuin jeesata.
Muutosta parempaan kannattaa ajaa yhdessä. Tuloksiakin saattaisi syntyä. Yksilöllisten rajoitusten kannattamisella on heikko piraatti näkökanta. Hyviä ideoita kaivataan eikä marinaa.
Muistutan että itse en polta ja mielestäni tupakka haisee kamalalle ja joudun aina siirtymään tuulen yläpuolelle kun savua on näkyvissä. Toisaalta kun joku poltaa puhdasta ei teollista tupakkaa, voin jopa pitää tuoksusta. Tupakoitsijoiden kannattaisi verkottua parempien tuotteiden puolesta, niin savuttomiltakin tulisi enemmän tukea.
Tässä esimerkkiä paremmista yrttisavuista ja ekopapereista jos ei piippua polta :blink:
http://www.piippu.com/eng/knaster.html
http://www.piippu.com/eng/paperi.html