Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tupakkalaki ja nykypäivä Vs:Tupakkalaki ja nykypäivä

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 8.12.2009 at 9.39
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Quote:Sokeri on välttämätön peruselintarvike, jota tarvitaan mm. leivän leipomisessa ja monessa muussa ruuan valmistuksessa.

Sokeri on jaloste joka on rajusti monopolisoitu. Sokeriteollisuuden lobbaus on lobbarijoukkojen kärkilistoilla.Stevia on 250-300 kertaisesti makeampi yrtti, jonka teollisuus on onnistunut protektionismillä pitämään poissa kuluttajilta. Sitä saa tosin ostaa, mutta ei elintarvikkeeksi luokiteltuna. Minulla kasvaa keittiössä oma puska.

http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia

Raffinoitua sokeria siinä muodossa jota meillä kaupassa myydään on tarpeeton lisäaine. Makeuttamiseen sitä on käytetty hyvin vähän aikaa ja pääasiassa elintarviketeollisuudessa. Laajan sokerijuurikasviljelyn terveydellisistä, tai minkäänlaisista muista hyödyistä ei ole näyttöä. Tukirahoja EU jakaa sokerin viljelijöille.
Sokerin haitoista löytyy pitkiä listoja. Tuossa nyt yksi linkki malliksi.

http://www.healingcancernaturally.com/sugar-health-effects-risks.html

Teen terveydellisyydetä onkin näyttöä, kunhan se ei ole tehoviljeltyä ja kasvin ”suojelu” myrkyillä kyllästettyä. Kahvikin on samoilla periaatteilla kasvatettuna hyvä tuote. Superfood jengi pureskeleekin ne paahtamattomina papuina ;)

ps. Älä laita sokeria leipään. Sen tarkoitus on vain nopeuttaa hiivan reaktiota. jos haluat makeaa leipää niin lisää mielummin hunajaa. :P