Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 28.10.2010 at 10.52
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Alejandro kirjoitti:
Quote:
Sori vaan, mutta jokainen ei ole lahjakas, todellisia lahjakkuuksia on harvassa. 99,9 prosenttia biisintekijöistä on keskinkertaisuuksia tai täysin lahjattomia, ja heidän musiikkiaan on netti täynnä, valtaosa ilmaisjakelussa. Vaikkei maksa mitään, niin silti suurin osa musiikista saa hävyttömän vähän kuuntelua. Ai miksikö? No kun se musa on tylsää ja mitäänsanomatonta!

Harjoitus ja markkinointi korvaavat kuulemani mukaan aika hyvin lahjakkuuden puutteen. Yleensä ne bändit eivät kestä niin kauaa koossa, että niiden taitotaso nousisi riittäväksi. Kun otetaan huomioon, miten hankala taide on bisneksenä, niin bändin hajoaminen ja taiteilijauran loppuminen siihen lienee ollut parasta, mitä heidän elämässään on tapahtunut.

Mitä narsistisuuteen tulee niin 2% lukiolaisista arveli olevansa johtajaominaisuuksiltaan keskitasoa huonompia. Yhtä vähän taitaa olla keskitasoa huonompia taiteilijoita. Taiteella on siis pimeä puolensakin, mm. naistenvaatteiden suunnittelua yrittävät ex-pankkiirit.

Aika moni amatööritaiteilija tekee sitä taidetta itselleen ja ihmettelee, miksei se kiinnosta muita. Yleensä mitä helpompaa sitä taidemuotoa on teknisesti tuottaa, sitä enemmän näitä itselleen taiteilijoita on. Ja vastaavasti, jos sitä käsin tehtyä taidetta on teknisestä hankala tuottaa niin voi myydä pelkän teknisen taituruutensa varassa aika pitkälle.

Keskinkertaisen taiteilijan tunnistaa siitä, että se hallitsee vain yhden tyylisuunnan. Jos ei ole taiteilijat kummoisia niin onneksi eivät ole heidän tuotteidensa kuluttajatkaan. Eli keskinkertainenkin menestyy, kunhan vain ympäristötekijät loksahtavat kohdalleen. Mielestäni taide on harvemmin huonoa, sitä on vaan liikaa markkinoilla. Yleensä taiteen kohtaa sovellettuna niin että se on osa tuotetta, kuten muotoilu tai käyttöliittymän äänimaisema.

Joka seitsemäs on taiteellisesti lahjakas. Taiteellisuus on siinä mielessä omituinen henkinen lahjakkuus, että se korreloi älykkyyden kanssa negatiivisesti.

Jos joku on lahjakas niin menköön oopperaan.