Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 3.10.2010 at 18.25
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Olisihan se varmasti kaikkien muidenkin mielestä mukavaa jos voisi vain tehdä sitä mikä itseä sattuu huvittamaan ja yhteiskunta sitten järjestäisi asiat niin että sillä tienaa.

Yhteiskunnan voi tietysti järjestää siten, että tietyt tienaamisentavat ovat mahdollisia. Se riippuu poliittisista päätöksistä.

Muilta osin olet jättänyt ymmärtämättä pointtini kokonaan, luultavasti tarkoituksella. Tässä ei ole kysymys siitä, että mikä on kivaa ja mitä huvittaa tehdä, vaan siitä, että me heitetään lahjakkuutta hukkaan, jos lahjakkaat ihmiset käyttävät aikansa jossain sellaisessa, jossa eivät ole välttämättä lahjakkaita.

Hyvä biisintekijä ei välttämättä ole ollenkaan hyvä livenä. Hyvä biisintekijä saattaa jopa karttaa väkijoukkoja. Ja maailman paras laulaja tai showmies ei välttämättä saa raapustettua yhtäkään kelpo kappaletta elämänsä aikana.

Jos sillä hyvällä biisintekijällä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tienata elantoansa tekemällä hyviä biisejä, niin silloin se hyvä biisintekijä menee muihin töihin. Illalla töiden jälkeen ehkä vähän rämpyttää kitaraa ja kuvittelee että kyllä tämä tästä. Mutta ei niitä hyviä biisejä välttämättä enää synnykään, kun henkinen kapasiteetti on käytetty työnantajan palveluksessa.

No mikä ratkaisuksi? Pitäisikö perustaa apurahajärjestelmä, jossa komitea päättää siitä, kenelle annetaan työskentelyrahaa? Esim. viisi henkeä on juuri sopiva määrä päättämään siitä, kuka on lahjakas ja kenen musiikki on arvokasta. Kaupallinen malli kun ei tunnu enää nykymaailmassa toimivan.

Sori vaan, mutta jokainen ei ole lahjakas, todellisia lahjakkuuksia on harvassa. 99,9 prosenttia biisintekijöistä on keskinkertaisuuksia tai täysin lahjattomia, ja heidän musiikkiaan on netti täynnä, valtaosa ilmaisjakelussa. Vaikkei maksa mitään, niin silti suurin osa musiikista saa hävyttömän vähän kuuntelua. Ai miksikö? No kun se musa on tylsää ja mitäänsanomatonta!