Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Julkaisija Vastaukset
vesiposti # Posted on 4.10.2010 at 9.58
Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

Alejandro kirjoitti:
Quote:Siksi parhaaksi malliksi edelleenkin osoittautuu se, jossa jokaisella on yhtälaiset mahdollisuudet kehittää lahjakkuuttaan, ja niillä joilla rahkeet riittävät, pitää olla mahdollisuus tienata elantonsa kaupallisella puolella. Sitä mahdollisuutta ei ainakaan pitäisi tehdä mahdottomaksi tekijänoikeuksien poistolla ja muusikoiden ”pakottamisella” keikkalavoille.
Ja niin onkin, kunhan ensin pääsee yli siitä harhakuvitelmasta että kopioiden myynti on ainoa tai edes hyvä keino tehdä rahaa.

Jos artisti saa kahdenkympin levystä 80 senttiä, kuinka monta levyä täytyy myydä kuukausittain että pääsee minimipalkoille? Siis olettaen ettei meno ole suomessa sama kuin jenkeissä, jossa artisti joutuu maksamaan vielä levyn tuotantokustannuksetkin siitä omasta osuudestaan.

Olisiko parempi pyytää faneilta se raha suoraan, sävellyspalvelusta joka on uniikki palvelu – kukaan muu ei voi säveltää samalla lailla – kuin yrittää saada muutamat sentit kalliista kopiopalvelusta jonka kuka tahansa voi tehdä ilmaiseksi? Eikä kukaan tietenkään kiellä tekemästä molempia.