Vs:Tyhmiä kysymyksiä

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 4.10.2010 at 20.53
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Vielä pitää nostaa sellainen asia esiin, että jos PP haluaa parantaa muusikoiden ja biisintekijöiden asemaa, niin tehkää jotain, että kustannussopimukset kielletään (tai ainakin niille tehdään jotain). Ne ovat käytännössä levy-yhtiöiden tapa kupata biisintekijöitä. Standardi-kustannussopimus merkitsee sitä, että teosto-korvauksista kolmasosa menee suoraan kustannusyhtiölle, joka ei kuitenkaan monessa tapauksessa tee sitä, mitä sopimuksessa on sovittu.

Kustannusyhtiöt ovat usein levy-yhtiöiden sisar- tai tytäryrityksiä. Niiden velvollisuuksiin kuuluu mm. tehdä kustannetuista kappaleista nuotit – näin ei kuitenkaan usein tapahdu. Kustannusdiilin tekeminen on kuitenkin lähestulkoon pakollista, sillä muuten ei levytyssopimustakaan synny.

Jos kustannus-kusetuksesta päästään eroon, niin Teostokin saa katkaistua loput siteensä levy-yhtiöiden kanssa. Teosto itse asiassa ei kuulu ns. teosto-mafiaan siinä mielessä miten se piraattikeskustelussa yleensä käsitetään. Se mafia ovat isot levy-yhtiöt ja niiden omistamat kustannusyhtiöt.