Vs:Ubisoft DRM

Julkaisija Vastaukset
vesiposti # Posted on 21.7.2010 at 9.51
Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:
Juuri näin. Lienee kuitenkin selvää, että tekijällä on oikeus tehdä tuo päätös kummin päin hyvänsä. Musiikissahan suojauksista ollaan jo pitkälti luovuttu juurikin siksi, että ilman suojauksia saa enemmän asiakkaita. Peleissä ja leffoissa päätökset ovat vaikeampia, koska ne vaativat huomattavasti suuremman sijoituksen. Tulevaisuus näyttää miten käy.

Ehkä, ehkä ei. Ainakaan tuon mainitun Splinter Cellin StarForce ei minun moraalikäsitykseen sovi. Muutosten tekeminen koneeseen käyttäjän tietämättä ei ole mitenkään perusteltavissa.
Quote:
Tuo uusi DRM on toisaalta varsin erilainen noihin vanhan mallin suojauksiin verrattuna, jotka pyrkivät saamaan käyttäjän oman koneen kontrolloimaan käyttäjän omia ostoksiaan. Nyt DRM toimii netin yli, eikä käyttäjän päähän tarvitse asennella pahoja tuholaisia. DRM:n kylkeen on myös rakennettu hyvää palvelua loppukäyttäjälle, joten sen vaikutus ei ole täysin negatiivinen. Esimerkiksi levyä ei tarvitse olla asemassa pelatessa ja pelitallennukset voivat olla pilvessä, jolloin peli on pelattavissa omalla accountilla mistä tahansa. Pelitallennukset ovat myös tallessa koneen hajoamiselta. Pelit on myös helppo ostaa kimppaostoksina, kunhan niitä ei pelaa juuri samaan aikaan. Toisaalta kaiken tuon lisäarvon voisi tuottaa myös ilman DRM:ää.

Tallennuksien laittaminen nettiin voi olla lisäarvoa, kunhan se ei ole pakollista (en tiedä en ole pelannut). Mutta DRM:ään se ei liity mitenkään muuten kuin että menee samalle palvelimelle. Aikaisempiin tuotteisiin tahallaan lisättyjen haittojen (levy pitää olla asemassa vaikka sieltä ei tarvita mitään) vaihtaminen uusiin (kone pitää olla verkossa vaikka sieltä ei tarvita mitään) ei kuitenkaan ole lisäarvoa.