Vs:Ulkomaisen verkkokaupan maksettava hyvitysmaksua

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ulkomaisen verkkokaupan maksettava hyvitysmaksua Vs:Ulkomaisen verkkokaupan maksettava hyvitysmaksua

Julkaisija Vastaukset
kuzu # Posted on 3.11.2010 at 14.22
Profiilikuva käyttäjästä kuzu

Monelta on jäänyt uutisesta huomaamatta se, että Teosto alkaa perimään kaikilta myös ulkomaisilta yrityksiltä hyvitysmaksuja, jotka myyvät Suomeen tallenteita.

Quote:Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä sanoo, että on hyvä saada viimein oikeuden linjaus asiaan. ”Nyt on virallinen päätös siitä, miten pitää toimia. Hyvitysmaksut on siis maksettava. Nyt ulkomaiset ja kotimaiset nettikaupat tulevat samalle viivalle.”

Samuli Seppälä sanoo, että nyt myös esimerkiksi saksalaiset Suomeen cd- ja dvd-aihioita kaupat joutuvat maksamaan hyvitysmaksut.

Netissä on monia muitakin kauppoja, jotka tuovat ulkomailta Suomeen cd- ja dvd-aihioita. Samuli Seppälä odottaakin, että Teosto alkaa vaatia maksuja tasapuolisesti muiltakin nettikaupoilta.

Teosto aikoo vaatia maksua hyvitysmaksua muiltakin kaupoilta, jotka tuovat Suomeen hyvitysmaksullisia tuotteita. ”Olemme olleet useisiin myyjiin yhteydessä”, sanoo Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama.

Valkama ei halua sanoa tarkkaa myyjien määrää, mutta yli viiteen on ainakin oltu jo yhteydessä maksuvaatimusten kanssa.

http://www.tietokone.fi/uutiset/hyvitysmaksut_tuomittiin_takautuvasti_ulkomaan_tuonnista

Kuten yllä monesti mainitaan myös ulkomaisilta yrityksiltä peritään hyvitysmaksuja. Tilanne voi hyvin johtaa siihen, että ulkomaiset yritykset lopettavat tallenteiden myynnin Suomeen.