Vs:Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus. Vs:Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 15.3.2011 at 20.07
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Quote:Kulttuurin tekemien ei koskaan lopu, ainoa mikä loppuu on tekele musiikin tekeminen jonka ainoa tarkoitus on täyttää levyfirmojen kassa.

Te olette kyllä ihailtavan optimistisia! Kunpa kulttuurikentälläkin olisi samanlainen optimismi ja eteenpäinmenon meininki…

Vakavasti puhuen, tulevaisuudessa rahaa vaativan kulttuurituotannon suurin pullonkaula tulee olemaan siinä, kuinka tuotannot rahoitetaan etukäteen. Vaikka olisi takuuvarma hitti ja rahaa tulossa, niin kuka kantaa riskin etukäteen? Kaikista ei kuitenkaan tule menestyksiä, ja silloin se riskinkantaja toivottavasti ei kuitenkaan ole artisti tai vaikkapa elokuvaohjaaja.

Ok, yleisöltä voi yrittää kerätä rahat kasaan etukäteen. Tulevaisuudessa samoilla apajilla tulee olemaan tungosta, jolloin yleisörahan saaminen ja siihen liittyvän huomion kerääminen voi olla melkoisen työn takana. Sitä työtä ei taiteilijan toki kannata tehdä, vaan pitää palkata joku muu hoitamaan se. Myös ennakkomarkkinointiin voi joutua käyttämään paljon rahaa, jotta saisi lisää rahaa.

Koitan siis tässä muistuttaa, että nykypäivänä levy-yhtiöt, elokuvien levitysyhtiöt ym. ovat merkittäviä tuotantojen ennakkorahoittajia, toisin sanoen riskisijoittajia, joilla on enemmän tai vähemmän mahdollisuuksia sietää myös floppeja. Kun ne katoavat, niin toivottavasti löydetään jokin uusi keino. Hallitusti, kuten jo aiemmin toivoin.

Ja muistattehan myös sen, että kaikki rahalla tehty ei ole shittiä tai ladygagaa. Isolla rahalla on saatu aikaan mahtavia musiikki- ja elokuvataiteen mestariteoksia. Tosin niitä on saatu aikaan myös pienellä rahalla tai kokonaan ilman.