Vs:Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus. Vs:Uusin puolueeton nettipiratismi tutkimus.

Julkaisija Vastaukset
Alejandro # Posted on 15.3.2011 at 18.14
Profiilikuva käyttäjästä Alejandro

Valmistatukaahan nauramaan, menen jo valmiiksi avaaman oven, että pääsen nopeasti pihalle.

Quote:o-mafian peli on menetetty ja tämä tutkimus muutti tilanteen nyt kaikki voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa hyvillä mielin ja kaikki on ilmaista ja saatavilla ilmaiseksi netistä

Kuzu, tais jäädä tiivistelmäkin lukematta? Siinähän sanotaan, että piratismi on seurausta virheellisestä hinnoittelusta maailmanlaajuisesti. Eli että viihteen ja kulttuurin (hölmö sanapari) hinta on liian korkea, ihan siis markkinoiden toimivuuden näkökulmasta. Siellä ei kuitenkaan lue, että ratkaisu on se, että kaikki alkavat warettamaan, eikä varsinkaan, että kaikkien warettaessa ilmaiseksi uutta rahalla tehtyä materiaalia enää syntyisi.

Kulttuurin tekeminen yleensä maksaa, ainakin se vie aikaa, joka on sitten pois jostain muusta työstä tai vapaa-ajasta. Suomen olosuhteissa on hyvä tilanne, jos rahansa tai muun panostuksensa saa edes takaisin. Jos tulee voittoa, niin se on jo melkoinen onnenpotku, ja siitä verottaja ottaa tietysti osansa.

Eli rahaa kuitenkin tarvitaan tekemiseen, ainakin jos halutaan hyvin tehtyä kamaa. Aika harvalle kuitenkaan riittää se tarjonta, joka on tehty ilman rahaa ja on tarjolla ilmaiseksi. Raha näkyy yleensä laadussa. Miksi kukaan enää laittaisi mitään panoksia (aikaa ja rahaa) laatukaman tekemiseen, jos mitään ei kuitenkaan tule saamaan takaisin? Intohimoiset harrastajat tietysti ovat asia erikseen, mutta harrastuksen muuttuessa vakavammaksi, siinäkin aletaan jo tarvita rahaa.

Sori vaan, näin se maailma toimii (se ei ole mikään ”fantasia maailma”). Rahantulokanavien ei tietenkään tarvitse olla samat kuin nykyään. Mutta sitä rahaa vaan tarvitaan!

Oletkos kuzu valmis maksamaan esim. suoraan artistille vapaaehtoisia maksuja sen jälkeen, kun olet warettanut hänen tekemäänsä matskua ja tykännyt siitä? Vai oletko sitä mieltä, että se artisti maksakoon ihan itse tekeleen tuottamisesta syntyneet kulut, jättäköön vaikka syömättä, ruoho ja pikkukivet on ihan hyvää ravintoa? (Tässä maailmassahan ei ole enää mesenaatteja / sijoittajia / tuotantoyhtiöitä = riskisijoittajia, vaan artisti maksaa ja markkinoi).

No niin, poistun nyt rakennuksesta, pihalle. Onneksi siellä ei ole enää pakkasta :laugh: