Vs:Vaalikoneet

Julkaisija Vastaukset
JuSa # Posted on 14.8.2010 at 10.00
Profiilikuva käyttäjästä JuSa

Luin blogikirjoituksen, mutta se ei vastaa esille tuomaani ongelmaan. Vaikka poliittista valtaa ei paljoa halutakaan, edes se minimi, eli yksi kansanedustajapaikka tarvitaan. Onko tarkoitus, että tämä paikka on saavutettavissa vain sellaisten kansalaisten äänillä, jotka vähät välittävät mistään muista yhteiskunnallisista ongelmista kuin Piraattipuolueen agendasta? Riittävätkö nämä äänet? Siis vaikka pääosin ymmärrän ja hyväksyn Piraattipuolueen yhteskunnallisen tehtävän, näen itse, että muiden kysymysten yhteinen painoarvo ylittää tämän tehtävän kirkkaasti.

Se, että puolueen kannattajien ja ehdokkaiden mielipiteissä on ”paljon” hajontaa (itse asiassa kuinka paljon?) on vain merkki siitä, että puolueella ei ole kattavaa ”yhteiskunnallista teoriaa”, kuten esim Perussuomalaisillakaan ei ole. Vihreillä on, Kokoomuksella on, demareista en ole ihan varma, ilmeisesti heidän säilyttävä, konservatiivinen ajattelunsa perustuu vanhentuniisiin 1920-1970 ajan asetelmiin. Kepulaisilla oli Santeri Alkion aikana teoria, nyt he harrastavat demarien tavoin vain opportunistista valtapolitiikkaa, tyhjiä iskulauseita, ei muuta.

Olen täysin vakuuttunut, että tullakseen otetuksi laajemmin vakavasti, myös Piraattipuolueen pitäisi johtaa tavoitteensa aivan perusarvoista ja analyysistä, globaalin tilanteen, teknisen ja yhteiskunnallisen kehityksen ymmärtävästä ”kaiken kattavasta” teoriasta, ideologiasta. Jos tällainen on, ja siitä voidaan johtaa Piraatipuolueen nykyinen ohjelma, siitä voidaan johtaa paljon muutakin, ja ehdokkaiden on pääsääntöisesti oltava koko ideologian takana.
Jos ehdokkaat kannattavat Piraattipuolueen agendaa kuka minkäkinlaisten arvojen ja ideologian pohjalta, siitä seuraa yksiselitteisesti, että tällaisessa muodossa puolue ei pysty ajamaan ja toteuttamaan agendaansa, koska se ei ole vakuuttava.

Viittaan yhteen omaan blogiartikkeliini:

Iso globaali ongelma.