Vs:Vaalikoneet

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 16.8.2010 at 22.51
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

Tässä on kyseessä ”tehokkuus vastaan idealismi” -ongelma.

Jos piraatit lähtisivät kehittämään laajaa yhteiskuntafilosofista manifestiä, jonka kautta otettaisiin kantaa vähän kaikkeen, niin se johtaisi käytännössä siihen, ettei mitään saataisi oikeasti aikaan. Politiikka on likaista ja rumaa peliä (sekä toisaalta tunteisiin vetoavaa paatosta), eikä siellä tee juuri mitään älyllisen tason hienolla ja mahtavalla teorialla.

Pienellä puolueella ei ole juuri mitään vaikutusmahdollisuuksia, mikäli se pyrkii ottamaan kantaa kattavasti kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin. Senpä takia itsekin olen piraattipuolueessa mukana, koska katson, että vain kapean aihealueen puolueella voi olla jotain onnistumisen mahdollisuuksia. Kun koko puolueen resurssit kohdistetaan muutamaan asiaan, saatetaan saada jotain aikaan – se ei ole mitenkään varmaa, mutta kuitenkin edes jossain määrin mahdollista.

Piratismi on siitä hyvä aihealue, että nykypoliitikot ovat keskimäärin aivan täysin pihalla siitä. He eivät tiedä eivätkä ymmärrä mitään. Mahdollisuus tehokkaaseen vaikuttamiseen tulee siitä, että koko puolue iskee yhdessä tähän heikkoon kohtaan.

Sen sijaan resurssien kuluttaminen esimerkiksi terveydenhuollosta tai sosiaaliturvasta puhumiseen on täyttä ajanhukkaa, koska ne ovat niin perusteellisesti nykyisten valtapuolueiden hallinnassa, että täytyisi tapahtua hyvin radikaaleja yhteiskunnallisia muutoksia, ennenkö mikään ulkopuolinen voima voisi vaikuttaa niihin.

Quote:Minulle ei ole kovin tärkeää, että ehdokkaani menee läpi, vaan että äänestän oikein.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että äänestämällä ei voi vaikuttaa mihinkään. Vaalit ovat pelkkä rituaali.