Vs:Vaalikoneet

Julkaisija Vastaukset
Frey # Posted on 17.8.2010 at 14.18
Profiilikuva käyttäjästä Frey

Jos oikein ymmärsin, niin JuSa kaipaili perustaa eli arvoja puolueen linjauksille. Se ei ole minusta huono ajatus, vaikkakin puolueen sisällä on niin paljon kirjavuutta ajatuksissa, että arvopohjasta ei mitään ”kaiken kattavaa” yhteiskuntateoriaa saakaan. Varmasti kuitenkin joitain arvoja meillä on, jotka kaikki voivat allekirjoittaa. Esimerkiksi sananvapauden ja kansalaisoikeuksien kunnioitus, yksityisyyden suojaaminen myös verkossa ja läpinäkyvyyden lisääminen julkishallinnossa.

Meille piraateillehan nämä arvot ovat selviö, mutta kenties voisimme tehdä enemmän jotta ne välittyisivät myös meistä syystä tai toisesta kiinnostuneille.

Mitä vaalikoneisiin tulee, itse äänestän aina puoluetta ensin, ja etsin koneilla puolueen sisältä ehdokasta, joka ääneni ansaitsee. Puolueen valintaan vaikuttaa track record ylipäänsä, ja tietysti puolueen kannat vaalikysymyksiin. Koneiden kysymykset tulevat todennäköisesti olemaan meille ongelma, sillä en minäkään usko, että suurimmat toimijat välittävät kysyä paljon piraattiagendaa koskettavia kysymyksiä. Jollei sitten pidetä niistä meteliä riittävästi..