Vs:Vaaliohjelman laajentaminen.

Etusivu Foorumit Arkisto Syyskokous 2010 Vaaliohjelman laajentaminen. Vs:Vaaliohjelman laajentaminen.

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 10.11.2010 at 2.05
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

kzzh kirjoitti:
Quote:Miten mielenterveyskuntoutuja tai homoseksuaali uskaltaa äänestää Piraattipuoluetta, jos hän vaaliohjelman puolesta yhtä hyvin voi saada edustajakseen alempien rotujen pakkokastraatiota ajavan natsin, kuin suvaitsevan pehmopiraatin?

Kysy kokoomusta äänestäviltä mielenterveyskuntoutujilta tai homoseksuaaleilta. Ehdokkaista löytyy diversiteettiä joka puolueessa. Piraattipuolueen vahvuus on se, että meillä on piraattiagenda, johon kaikki ehdokkaat ovat sitoutuneita. Me olemme ainoa puolue, jonka ehdokasta äänestämällä voi olla varma, että saa piraattihenkisen ehdokkaan. Vihreitä äänestämällä voi saada Jyrki Kasvin tai Heli Järvisen. Olemme puolue niitä varten, jotka kokevat ajamamme asiat tärkeiksi. Agendan laajentaminen hajoittaisi omia rivejä. Nykyisestä puolueohjelmasta on helppo argumentoida lähes jokaiselle politiikka-alalle jotain sopivaa. Terveydenhuollon osalta voi puhua esimerkiksi siitä, paljonko järkevät tietojärjestelmähankinnat säästäisivät kustannuksia ja työaikaa jne.

Vaaliohjelmaan ei ole mitään järkeä kirjoittaa nykyisen puolueohjelman ulkopuolisia tavoitteita (sitä paitsi puolueohjelmaa pitäisi muuttaa ensin), se vain hajottaisi rivejä. Sen sijaan on aivan mahdollista, että vaikka kaikki jonkin piirin ehdokkaat tekevät yhteisen julkilausuman, jossa ilmoittavat olevansa jotakin mieltä jostakin asiasta, joka ei kuulu Piraattipuolueen ajamiin asioihin. Tämä on toki mahdollista juuri sen ansiosta, että annamme ehdokkaille vapautta muissa kuin puolueohjelman asioissa. Voimme olla piraattiagendan ulkopuolisista asioista sopuisasti erimielisiä, eikä ketään pakoteta niiden suhteen ikäviin kompromisseihin. Kaikilla puolueen aktiiveilla on helppo olla mukana, koska he pystyvät hyväksymään puolue- ja vaaliohjelmat täysin. On paljon helpompi sietää omasta mielestä typeriä mielipiteitä yksittäiseltä ehdokkaalta tai muutaman ehdokkaan ryhmältä kuin lukea niitä vaaliohjelmasta.

Ps. Olisihan se ”kiva”, että vaaliohjelmasta löytyisi kaikkea muutakin minun mielestäni mukavaa jota sieltä ei nyt löydy, mutta sitten aina löytyisi joitakuita, joiden mielestä ne eivät olisi mukavia. Mitä enemmän asioita sinne otettaisiin, sitä suuremmaksi kasvaisi niiden määrä, jotka olisivat joistakin asioista täysin eri mieltä. Kannattajat katoaisivat muihin puolueisiin, joissa myös on paljon sisäistä hajontaa. Emme poikkeisi millään tavalla muista puolueista, joten miksi kukaan silloin äänestäisi meitä?

Pps. Puolueen pointti on nostaa piraattiasiat poliittiseen keskusteluun. Miksi ampuisimme itseämme jalkaan vähentämällä niiden suhteellista osuutta agendastamme?

Ppps. Ja voisimmeko silloin enää kutsua itseämme ”piraattipuolueeksi”?