Vs:Valmiuslaki uhkaa sananvapautta

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Valmiuslaki uhkaa sananvapautta Vs:Valmiuslaki uhkaa sananvapautta

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 28.11.2009 at 19.06
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Näinhän se toimii. Eri nimisillä lakiesityksillä pyritään kansaa ajamaan nurkkaan. Toivoisin puolueelta tiukkaa kannanottoa pikaisesti.

Lakivaliokunnan toimia kannattaa kaikkien seurata sillä siellä niitä sorvataan. Pienillä lisäyksillä ja nokkelilla sanamuodoilla. Hyvänä esimerkkinä metaaniajoneuvojen laiteasennus vaatimukset. Kun eduskunnan enmmistö vapautti metaanin käytön autoille, niin lakivaliokunnassa lobbauksella lisättiin Euro4 päästövaatimus kaasuautoille. Ongelma olikin että silloin vielä ei Euro 4 ollut ratifioitu missään muualla euroopassa. Se taas tarkoitti että jokainen metaanikäyttöinen uusikin auto piti erikseen hyväksyttää. Eduskunta istui uudelleen ja vaati enemmistöllä selvennyksiä lakiin, niin lobbarit saivat lisätyksi asennusdirektiivi 115:n estämään toimintaa. Kas kun kyseistä direktiiviä ei missään EU maassa taaskaan ollut ratifioitu.
Protektionismi toimii monella tavalla ja tasolla. Tästä tarinasta jätin silloisen AKE:n johtajan joka tietysti järjesti katsastuskonttori insinöörien kanssa vilpillisiä hidasteita jatkuvasti.

Jos puolueessa on lakeihin ja niiden valmisteluun perehtynyttä henkilöä niin sitä kaivattaisiin.