Vs:Valtioiden velat

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 5.12.2010 at 19.55
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Miljoona niin kuin mono sivistyskielellä eli 1*6 nollaa, biljoona niin kuin bi eli 2*6 nollaa, triljoona niin kuin tri eli 3*6 nollaa suomeksi… Tarkoitat biljoonia. Englannin ’trillion’ nollien lukumäärä riippuu hiukan maasta, melkein aina se kääntyy biljoonaksi.

Julkisen velan lisäksi on huomioitava yksityinen velka, koska siitähän tehdään julkista huonoina vuosina. Kun sitten vielä netotetaan saatavat niin se selittääkin CDSsien (luottovakuutusten) hinnat, joilla mitaten Suomi ja Norja keikkuvat kärkipäässä.

Julkisen puolen velka koostuu valtion velasta ja paikallisista veloista. Suomessa valtio ja kunnat; USAssa valtio, osavaltiot ja kunnat.

Velkojallakin on merkitystä. Japanissa velkojat ovat kotimaisia.

Japanin arvellaan romahtavan 3-4 vuodessa ja USAn 10 vuodessa velkoihinsa. Velkaongelman välttämiseksi USAn välitön veronkorotustarve on 100%.

Sekä USAssa että EUssa on jouduttu turvautumaan rahoitukseen suoraan keskuspankin setelipainosta. Kun Japani joutui turvautumaan tähän jo aikoja sitten niin propagandassa kuiskittiin, että kyseessä on 3. maailman talouspolitiikka. Nyt propaganda on hiljaa.

Velkavetoiseen pankkibonzi talouteen siirryttiin länsimaissa 1980-luvulla eikä propaganda ole kertonut tästä kovinkaan paljoa taviksille. Eikä kerro vieläkään, koska niitä USAn veronkorotuksia ei olla vielä tehty.