Vs:Valtioiden velat

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 6.12.2010 at 8.22
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

jarkkoph kirjoitti:
Quote:Näin on olen Seurannut bruttokansantuotteen ja julkisen velan suhdetta tilastoista ja 60-luvulta 80-luvulle suhde alkoi heikentyä 80-luvulta eteenpäin suhteen heikkeneminen kiihtyi huomattavasti laskeskelin, että jostain 80-luvulta saakka noin 10% USA talouskasvusta on rahoitettu velkarahalla jokaikinen vuosi. Nyt 2000-luvulla velkaantumisvauhti on noussut lähes tähtitieteelliseksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kymmenet miljoonat jenkit saavat pakostakin elintasonsa kuluista eikä todellisesti talouskasvusta ja ovat saaneet jo vuosikymmeniä.

Reaalituntipalkat saavuttivat huippunsa Jenkkilässä vuonna 1972 !

Virallisten tilastojen mukaan reaalituntipalkat ovat nyt samalla tasolla kuin 50 vuotta sitten, mutta viralliset tilastot eivät pidä paikkaansa, koska Clinton aloitti tilastohuijauksen inflaation laskemisessa. Tilanne on siis pahempi.

1970-luvun jälkeen jenkit ovat pitäneet yllä elintasoaan teknologian parantumiselle, tekemällä enemmän töitä ja ottamalla lisää velkaa.

Viimeisessä työttömyysraportissa työttömyys oli yllättäen noussut.

Se siitä Esko Ahon ”dynaamisesta taloudesta” kuten hän täysin virheellisesti arvioi Jenkkilän taloutta vaihto-oppilasvuotensa jälkeen. Tuo särähti korvaan, koska jo tuolloin oli hyvin asiantuntijoiden tiedossa Jenkkilän huono taloustilanne.

Jenkkilä hyötyy korkeasta öljyn hinnasta, koska mitä korkeampi öljyn hinta, sitä kannattavampaa heidän oma tuotantonsa kalleista öljylähteistä on.

Aikoinaan oli valtava mediashow siitä, miten Jenkkilään olisi pitänyt rakentaa lisää öljynjalostamoja. Öljynkulutus kääntyi kuitenkin laskuun, ja jalostamot ennakoivat sen nappiin.