Vs:Vastinetta HS:n mielipidekirjoituksiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Vastinetta HS:n mielipidekirjoituksiin? Vs:Vastinetta HS:n mielipidekirjoituksiin?

Julkaisija Vastaukset
Enigma # Posted on 7.5.2009 at 9.41
Profiilikuva käyttäjästä Enigma

Aihe taitaa olla arka, sillä lähes kaikki Hesarissakin julkaistut tekijänoikeuspuolen kannantotot ovat olleet suu vaahdossa kirjoitettuja kommunisti- ja narsistikorttien heiluttelua. Jopa pääkirjoitustoimittaja vaahtosi kolumnissaan siitä, miten piratismi ”ei mahdu yleiseen oikeustajuun”. Ilmeisesti kyseisen henkilön oikeustajuun mahtuu se, että tekijänoikeusrikkomuksen avustamisesta saa kovemmat tuomiot kuin raiskauksesta.

Vakavasti puhuen kyseinen kolumni paljastaa sen, miten huonosti asioista ollaan selvillä: piratismi kun nimenomaan mahtuu yleiseen oikeustajuun (esim nyt vaikkapa Ilta-Lehden nettikyselyt aiheesta: 84 % piti tiedostojen lataamista omaan käyttöön hyväksyttävänä, 91 % toivoi Suomeen Piraattipuoluetta (!!) ja 84 % piti ranskalaista kolmesta poikki -lakia huonona ideana). Kenen oikeustajuun sen sijaan sopii se, että RIAA haastoi oikeuteen pyörätuolissa istuvan mummon, joka waretti OMAT levynsä, koska niiden ottaminen hyllystä ja laittaminen soittimeen oli niin vaivalloista…

Valitettavasti keskustelu piratismista valtamedioissa tuntuu olevan enimmäkseen luokatonta. Tämä johtuu siitä, että puheenvuoroja saavat lähinnä ne, joilla ei ole itse asiasta ja siihen liittyvästä tekniikasta edes alkeellista ymmärrystä (Suvi Lindén on tästä hyvä esimerkki).

—–

http://informaatiovaras.blogspot.com/