Vs:Verkkosivujen kehittäminen

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Verkkosivujen kehittäminen Vs:Verkkosivujen kehittäminen

Julkaisija Vastaukset
HMS # Posted on 29.4.2009 at 14.23
Profiilikuva käyttäjästä HMS

Sivulla http://www.piraattipuolue.fi/kulttuuri/epaekaupallinen-kopiointi lukee:

Quote:
3. Perinteisille liiketoimintamalleille on vaihtoehtoja.

Kopioinnin tuottama vahinko liiketoiminnalle ei itsessään ole peruste kopioinnin kieltämiselle. Se on peruste vain, mikäli kukaan ei löydä liikemalleja joita kopiointi ei haittaa

PP lähtee hyvin vaaralliselle tielle, jos edes yritämme ottaa kantaa vaihtoehtoisiin liiketoimintamalleihin. Se ei yksinkertaisesti ole tehtävämme puolueena. Me vain muutamme pelisääntöjä, sitten kaupallisia palveluja tarjoavat saavat itse keksiä miten uudessa tilanteessa toimivat. Jos tarjoamme tiettyjä malleja otamme itsellemme vastuuta niiden tuottavuudesta, ja sitä emme mitenkään pysty takaamaan. Jos ette minua usko, niin myös Falkvinge on tästä varoittanut [1]: ”Försök aldrig någonsin att ge ett svar på frågan hur artister ska få betalt.” Eli vapaasti suomennettuna: ”Älä koskaan ikinä yritä vastata kysymykseen miten artistien tulee saada korvausta työstään.” Nyt suomessa itse puolue menee tähän kuoppaan.

Edelleen kohdassa kolme sanotaan:

Quote:Levy-yhtiö SellaBandin liikemalli on…

Minusta on väärin, että puolue tuo esille jotain tiettyä mallia, ja vielä enemmän väärin, että tuodaan esille voittoa tavoittelevaa yritystä. Tämä herättää vain epäilyksiä. Jos välttämättä halutaan tuoda esille vaihtoehtoisia malleja olisi paljon neutraalimpaa linkittää johonkin ulkopuoliseen listaan palveluista.

[1] http://rickfalkvinge.se/2009/04/28/vi-bygger-om-tillsammans/