Vs:Vihreät vs sähköautot? (Ainakin toivon, että ei

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Sähköautot vs. ”ympäristöystävälliset” autot Vs:Vihreät vs sähköautot? (Ainakin toivon, että ei

Julkaisija Vastaukset
P.A. # Posted on 7.8.2009 at 12.59
Profiilikuva käyttäjästä P.A.

Juu PP ei puolueena tartte mitään ympäristöstrategiaa, keskikitytään vain agendaamme.

Mutta se ei estäne sähköauto keskustelua. Priushan on oikeastaan jo sähköauto. Käsittääkseni jenkeissä on myynnissä siihen lataussasarjojen lisäksi myös lisäakustoja. Toki sen muutaman kymmenen kilometrin toimintasäde ei kaikkeen riitä, mutta kyllä aika monen työmatkat sillä taittuisi, jos sitä saisi sähköllä ladata. Eli lait ne ovat jälkijunassa!

Toki voimme pyrkiä puhtaaseen sähkön käyttöön, mutta ecorollan tapainen viritys on todennäköisesti silloin toinen vaihtoehto (priuksen lisäksi). Softan ja tekniikan puolella priuksella on kuitenkin reilun kymmenen vuoden etumatka muihin kehittäjiin nähden, joten joku ecorolla tai nissan….

Fakta on että suurten etäisyyksien kylmässä maassamme pelkällä mukana kuljetetullasähköllä ajeleminen on erityisen hankalaa. Siksi biobensalla tai -kaasuilla toimivia halpoja polttokennoja odotellessa aidot hybridit ovat kai ainoa keino taata matkan teko.
Akkujen lataaminen hiili- tai ydinsähköllä, ei näytä kovin vihreältä sekään.