Vs:Voiko ParkCom tapaus levitä myös tietoyhteiskuntaa

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Voiko ParkCom tapaus levitä myös tietoyhteiskuntaa Vs:Voiko ParkCom tapaus levitä myös tietoyhteiskuntaa

Julkaisija Vastaukset
mrZombie # Posted on 21.3.2010 at 7.00
Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

markokau kirjoitti:
Quote:Eli vähän varoisin yleistämästä katkeraan valitukseen varsinkin tätä kun en haluisi tämän ketjun edes käsittelevän tota parkkiasiaa vaan tota sopimuksen syntytapaa.
Joten mikä siinä sitten on varsinaisesti väärin? Yhteiskunnassa elämällä teemme ja noudatamme jatkuvasti erilaisia hiljaisia sopimuksia. Mitä pahaa tai huonoa siinä on, että tämä sopimuskäytäntö leviää myös maanomistajille mahdollistaen väärinpysäköimiseen puuttumisen tehokkaammin? Se kuitenkin selvästi on ongelma – muutenhan kysyntää yksityisille parkkivalvontafirmoille ei olisi.

Quote:Johon lienee paremmin vastattu tässä kuin että alkaisin itse selittämään
Korkeimman oikeuden tuomio ParkCom-jutussa on kelvottomasti perusteltu

Eipä tuokaan kovin vakuuttavaa tekstiä ollut. Muutama ihan hyvä huomio, mutta pääosin itse aiheen vierestä.

Itse pidän isona ongelmana sitä, että tässä keississä vain todettiin tietyn henkilön pysäköineen väärin. Ei otettu kantaa siihen, mitä käy, jos on epäselvää, kuka auton on pysäköinyt. Mutta ehkä parempi niin, tällainen asia voi olla parempi säätää laissa. Ilmeisesti eduskunta on suunnittelemassa tästä jotain lakia – asiaa selkeyttäisi kummasti, jos auton haltijalle määrättäisiin sopimusrikkomusmaksu automaattisesti, eikä parkkivalvontafirman tarvitsisi ottaa selvää, kuka autoa on ajanut.