Vs:Yhden asian puolue, ja sellaisena pysyy

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Yhden asian puolue, ja sellaisena pysyy Vs:Yhden asian puolue, ja sellaisena pysyy

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 10.12.2009 at 8.09
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Kyllä kansantalous ja patentit ovat kaukana toisistaan. Kauppaa on aina käyty ja tulaan aina käymään kaikilla elämän alueilla oli patentteja tai ei. Kauppa syntyy tarpeista, kysynnästä ja tarjonnasta.

Tekoijänokieuksien ongelmia käsitellään aivan liian vähän. Suomalainen musiikin tekijä oli tukalassa tilanteessa esim. 80 luvun paikallisradiotarjonnassa ainoastaan liian suurien teostomaksujen takia. Amerikkalaisten kärkiartistien teostomaksut olivat reilusti pienemmät kuin suomalaisen. Toisaalta tekijä on velvoitettu liittymään teoston jäseneksi jotta saa teoksensa julkisiin medioihin esitettäväksi. Elävän musiikin esittäjät harrastavat tietoisesti kansalaistottelemattomuutta ja jättävät teostoilmoitukset tekemättä. Teosto on yhdistys jonka omaisuus kasvaa asiattomilla veroilla. Teoston johtaja tienaa enemmän kuin pääministeri. Kuinka vaikea tehtävä on yhdistyksen johtajalla? Levy-yhtiöiden ja soittolistojen yhteys on julkinen salaisuus. Tekijänoikeusmaksut on vain osa tekijänoikeus asiaa. Jotta tekijänoikeudelliseen sisältöön voisi saada jotain tolkkua, olisi se ensin heitettävä roskiin ja aloitettava puhtaalta pöydältä. Sama asia pätee patenteissa, joista hyötyy vain ne joilla on tarpeeksi lakimiehiä ja varallisuutta. Ei protektionismille!