Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 9.10.2009 at 19.29
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Ylen rahoituksen uusi malli on tehoton, miettii sitä sitten ihan miltä kannalta tahansa. Suomessa on yli 650 000(*) köyhää, ja nyt ollaan isolta osalta heistä riistämässä mahdollisuus päättää noin 15 eurosta kuukaudessa. Taskuraha isotuloiselle, viikon ruuat yksinäiselle työttömälle.

Melkein 200 euron tasavero takaa sellaisen sosiaaliturvahelvetin, että valtio häviää varmasti paljon enemmän rahaa, mitä se luulee saavansa Ylelle lisärahoitusta. Yksikään pörssiyritys ei lähtisi tällaiseen kuvioon, sillä tästä on tehokkuus kaukana. Budjettiratkaisulla varmistettaisiin veron tasapuolinen jako eri väestöryhmien välillä, kuten suomalaisessa yhteiskunnassa on aina ollut tapana. Köyhiltä perimättä jääneet miljoonat palautuvat varmasti erilaisten yritysten kautta valtion kassaan ostovoimana, joka hyödyttää tällaisessa taloudellisessa tilanteessa paljon enemmän, kuin ylisuureksi paisuneen valtion viraston tukeminen.

Kuten OSQ jo hyvin sanoikin, Ylen tuotanto tuntuu nykyään olevan uusintojen uusintoja. Uskon, että ylimääräiset eurot luovat Suomeen paljon enemmän työpaikkoja, kuin mitä rahalla saataisiin Yleen. Nyt ollaan mielestäni tukemassa liian kalliita työpaikkoja.

(*)Savon sanomat, Tilastokeskus