Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 19.10.2009 at 12.32
Profiilikuva käyttäjästä whiic

jadonna: ”Rikkaillahan tuo Yle-vero ei tunnu lompakossa juuri missään, mutta mediatietojen mukaan kuulemma köyhät saavat hakea apua Yle-veron maksamiseen sosiaalitoimen eli perinteisesti sanottuna sossun kautta toimeentulotuessa.”

Niinhän ne nyt puhuu, mutta samalla puhuvat, että kukaan ei pääse välttämään maksua. Ts. kaikki maksaa, mutta maksua voi periä takaisin toiselta luukulta. Eli raha siirtyy valtion sisällä toimeentulotukea nauttivan toimiessa välikätenä. Täysin järjetöntä.

Lisäksi, opiskelija ei saa toimeentulotukea ellei pysty todistamaan, että rahat eivät riitä opintorahan ja opintolainan jälkeenkään elämiseen. Toisin sanoen, opiskelijan täytyy velkaantua, jotta voi olla maksamatta TV:stä jota ei omista!

Miksi näin?

Perustelu 1: Koska ”puolueeton” uutisointi ei saa vaarantua ja budjettirahoitus alistaisi Yleisradion hallituksen käskyläiseksi.

LOL sanon minä

Onko YLE:ssä nähty poliittisesti puolueetonta uutisointi aikoihin? Koskaan? En tiedä esihistoriasta, mutta ei kyllä minun äänestyskelpoisuuteni aikana sieltä ole mitään sellaista saanut mikä ei olisi ollut väritetty punaiseen sävyyn.

Tämä ei toki johdu siitä, että YLE olisi hallituksen käskyläinen, mutta Yleisradion virkamiehet ovat virkamiehiä… Virkamiesnimitykset ovat maan tapaan jaettu poliittisesti sinulle-minulle-tyyliin, sen sijaan, että pätevintä olisi etsitty.

Perustelu 2: YLE:n rahoitus täytyy turvata, ja budjettirahoitus saattaisi johtaa leikkauksiin (tai ainakaan budjetin jokavuotinen (perusteeton) kasvattaminen ei olisi mahdollista).

LOL taas jälleen kerran

Eli esim. puolustusvoimat, sairaanhoito ja poliisi eivät ole lainkaan tarpeellisia, koska heidät voidaan säälimättä alistaa jonkin budjetin alaisiksi?