Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria Vs:Yle-maksu raivostuttaa keskustanuoria

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 8.10.2009 at 16.15
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Mielestäni Yle-vero erillisenä maksuna on täysin naurettava idea. Jos voit päättää olla omistamatta vastaanoton mahdollistavaa digiturhaketta, niin tv-lupamaksu on perusteltu nykymuodossaan. Nyt jos siitä tehdään vero kaikille, niin maksu olisi ehdottomasti otettava suoraan budjetista. Nyt työllistetään virkamiehiä, erilaisia väliportaan suojatyöpaikkoja, Itellaa ja pankkeja, kun joka kotiin pitää erikseen postittaa kupongit maksamista varten. Sitten vielä se maksujen seuranta ja perintä ulosoton kautta, erilaiset poikkeukset, joissa sosiaalivirasto maksaa maksun, koulut, päiväkodit jne… Isot rahat tekee suurta ympyrää.

Jos kaikki maksaa, niin yhden luukun periaate käyttöön. Samalla sitten pitäisi vaatia kaikki Ylen tuottama materiaali vapaasti jaettavaksi kaikkien maksajien iloksi. Iso arkisto, josta jokainen verotuksen yhteydessä maksava kansalainen voisi katsoa kaikki ylen verorahoilla tuottamat tuotannot missä vain ja milloin vain.