Vs:YLE-vero eli mediamaksu, ehdokkaiden kanta

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta YLE-vero eli mediamaksu, ehdokkaiden kanta Vs:YLE-vero eli mediamaksu, ehdokkaiden kanta

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 1.4.2011 at 10.28
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

Kyllä kokoomus on vienyt yleltä esim jääkiekon mm kisat säästöihin vedoten. Tämä ei ole suoraa vaikuttamista mutta kuitenkin kokoomuksen johtohenkilöt antoivat määräyksen säästää ylen urheilu kisamäärärahoista 5 miljoona joka sattumoisin oli noin suurinpiirtein se rahamäärä joka vastasi ko kisojen televisiointi oikeuksia.

Eli turha on pelätä budjettirahoitusta, kyllä sitä osataan Yleä rampauttaa ja viedä kuin pässiä narusta jos niin halutaan jo nykyisellä mallilla. Näkisin mielellään esim Digitan televisioverkon kansallistamisen ja sen pilkkomista muutamaan osaan eri toimijan välille. Digita vie varmaan ison osan Ylen rahoista Ranskaan.

Ylelle voisi hyvinkin antaa parin vuoden puskurirahaston jolloin Ylen toiminta olisi turvattu päättäjien tempauksilta. Yhteen aikaan oli puhetta kaikkien eduskuntapuolueiden yhteiskunta sopimuksesta koskien Ylen budjetti rahoituksen suuntaan mutta mielestäni joku puolue ei olisi ollut oikein suostunut tähän, oliko kyseessä kokoomus taikka keskusta en muista.