Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

 • Profiilikuva käyttäjälle Ahto Apajalahti
  aktiivinen 21 tuntia, 55 minuuttia sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Daryl Morgan
  aktiivinen 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle idealrobe.fr
  aktiivinen 2 kuukautta, 1 viikko sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle admin
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Ari-Martti Hopiavuori
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Yaamboo
  aktiivinen 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle proffa
  aktiivinen 11 kuukautta, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Topi
  aktiivinen 1 vuosi, 1 kuukausi sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle jessejarvi
  aktiivinen 1 vuosi, 2 kuukautta sitten

2012 vaalit ja valmistautuminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta 2012 vaalit ja valmistautuminen

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä P.A. P.A. 6 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mittlyle

  Mittlyle

  said

  2011 eduskuntavaalit olivat ja menivät, ja tulos oli aivan tyydyttävä ensimäiseksi vaaliksi. Itse kuitenkin tähyilen jo tulevaisuuteen ja seuraaviin vaaleihin. Wikipedian mukaan presidentinvaalit järjestetään 29. tammikuuta ja kunnallisvaalit 28. lokakuuta 2012, eli piraattiaktiivien ei todellakaan tarvitse tylsistyä tekemisen puutteeseen.

  Kysymykseni onkin, että millä aikataululla piraattipuolue aikoo valmistautua kyseisiin vaalehin. Erityisesti presidentinvaalit ovat tapahtuma, jonka mediahuomioarvoa kaikkine televisohaastatteluineen ei kannata jättää väliin. Presidentinvaaleissa on vain se mutka, että vain eduskuntapuolueet voivat asettaa suoraan ehdokkaan. Muiden on luotava vähintään 20 000 henkilön valitsijayhdistys omalle ehdokkaalleen. Kannattajakortit käyvät vuoden ajan, joten niiden kerääminen olisi voitu aloittaa jo aikaa sitten. Ottaen huomioon miten kauan 5 000 kannattajakortin kerääminen puolueen rekisteröimiseksi kesti, asian voi sanoa olevan jo kiireellinen.

  Itse olen sitä mieltä, että jos piraattipuolue lähtee presidentinvaaleihin, vahvin ehdokas on puolueen pj Pasi Palmulehto. Olettaen, että Palmulehto suostuu kyseiseen karuselliin, esitän, että valitsijayhdistys perustetaan pikimiten. Parasta olisi, jos asiaa lähtisivät junailemaan samat henkilöt, jotka hoitivat puolueenkin rekisteröimisen jolloin homma olisi jo osaksi tuttua. Itseltä löytyy myös motivaatiota lähteä junailemaan valitsijayhdistystä, vaikkei minulta kokemusta puoluetoiminnasta vielä olekaan. Eli omalla asialistallani presidentinvaalit ovat hyvin korkealla ajtellen puolueen tulevaisuutta.

  Kunnallisvaaleja en pidä yhtä tärkeinä. Suurin anti lienee se, että jos valittuja ehdokkaita tulee, saavat he arvokasta kokemusta politiikan byrokratiasta ja sulan hattuun jolla voi olla painoarvoa eduskuntavaaleissa.

  Elikkä jo aikaisemmin esittämämi kysymys uudestaan: mikä on puolueen aikataulu kyseisiin vaaleihin valmistautumisessa? Toivottavaa tietysti on, että puolueella olisi visio kyseisistä vaaleista jo nyt.

  Profiilikuva käyttäjästä Mittlyle

  Mittlyle

  said

  Piraattipuolueen blogissa olikin aiheeseen viittaus (http://blog.piraattipuolue.fi/), mikä vastasi kysymykseen riittävästi. Toivon todella, että piraattipuolueella riittää intoa presidentinvaaleihin, sillä ilmainen medianäkyvyys on merkittävä.

  Profiilikuva käyttäjästä kummostain

  kummostain

  said

  Ilmainen mainos olisi tosiaan hyvä juttu ja olisihan se aivan mahtavaa mikäli tätäkautta Piraatit sais laajalti lisää kannattajia (ei peitytä tuhansien ehdokkaiden sekaan, eikä oo turhaa häröilyä)

  Toisaalta taas en koe että puolue on tarpeeksi kypsä tähän. En ole oikeasti varma oliko puolue tarpeeksi kypsä edes eduskuntavaaleihin. Kuten olette kritiikistä lukeneet; teiltä puuttuu selkeä linja monien asioiden suhteen. Se ei riitä että on 1 aate tietonjakamisenvapaudesta joka yhdistää monet ihmiset jotka ovat keskenään niin eri mieltä asioista. Joitain yhteisiä linjauksia pitää löytää.

  Valitsitte Presidentinvaalien suhteen niin tai näin, aion jakaa Piraateista positiivista faktatietoa niin kavereilleni kuin tuntemattomille. Aion varmasti ottaa teidän kantojanne musiikkiini mukaan ja tulevilla keikoillani mainostan (tyylikkäästi, eli en tyrkyttäen tai pakolla vääntäen) sekä puoluetta että niitä ehdokkaita joiden arvot eniten kohtaavat omani.

  Kunnallisvaaleilla aion toimia abouttia samoin. Vain laajemmissa mittasuhteissa: Aion tutustua ehdokkaisiin usealla vaalipiirillä ja mainostan suosikkejani ilmaiseksi ihan vain siksi että haluan järkeviä tyyppejä päättämään asioista. Keikkailen tuolloin pääsääntöisesti niissä piireissä, joissa meikäläisiä löytyy.

  Oman toiminnan lisäks tietty tätä taktista puolta.. mietittii kaverin kans et jonku suositun räppärin kans yhteistyö ois tuonu teile enemmän mainosta ku vaaliporno (joka jäi ikäväkyllä pienen piirin insideks). Joku Petri Nygård ois ehk läpäl lähteny mukaan tai sit joku muu joko juuri oman omakustannelafkansa perustanut tai sitä suunnitteleva artisti. (Voihan se olla muukin kun räppäri mutta kun ne pääsääntöisesti pöllii taustat ja se musa on jotenki nii koneiden ääres tekemist niin sattu tulee ekana mieleen)

  PS: Itsekkin ’räppäri’

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  PiPulla oli melko kova kannatus Tampereella. Kyllä kunnallisvaaleihinkin kannattaa panostaa tosissaan ainakin niillä alueilla, joista nyt tuli paljon ääniä.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Joo, meidän kannatus on jakautunut paljon takaisemmin maantieteellisesti kuin vaikkapa Vihreillä aikoinaan, eli kunnallisvaaleista kannattaa lähteä metsästämään paikkoja niin monessa kunnassa kuin vain mitenkään mahdollista. Meillä on kunnallisvaaleihinkin paljon tarjottavaa avoimen datan ja tietoyhteiskunnan alueella.

  Profiilikuva käyttäjästä Hemu

  Hemu

  said

  Tähän on pakko mainita, että ehdokkuutta suunnittelevien kannattaa tutustua oman kaupunkinsa / kuntansa nettisivuihin ja viettää siellä hyvä tovi, jotta saa käsityksen missä mennäään.

  Periaattessa kunnan/kaupungin päätöksentekoa on ruvettava seuraamaan tosissaan, jotta tietää, mistä puhuu. Raaka fakta kun puree melko hyvin istuvia edustajia vastaan, eikä sitten mene sormi suuhun jos viimeaikaisista päätöksistä kysytään. Samoin kannattaa seurata lehtiä ja nettikeskustelua alueensa kunnallispolitiikasta.

  Kunnon pohjatyöllä tekee hyvän ja osaavan vaikutuksen.

  Profiilikuva käyttäjästä P.A.

  P.A.

  said

  Siis kannatusta on tasaisesti, mutta mitä tarjottavaa PP:llä on kunnallispolitiikkaan?
  Minusta ei oikein mitään mullistavaa, vai onko?

  Eikö PP:n kannattaisi valloittaa suomi kunta kerrallaan?
  Siis tarkoitan sitä että PP:keskittäisi nyt kunnallisvaaleissa ja politiikassa toiminan aluksi vain muutamaan (yhteen) kuntaan! Kuulostaa naurettavalta, mutta onnistuessaan se antaa myös valtakunnallista näkyvyyttä. Se on jotain mitä yksittäiset edustajat eivät tule saamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä P.A.

  P.A.

  said

  Ehkä Tampere voisi olla paikka josta olisi hyvä aloittaa Suomen valloitus. Jos puolueella on Tampereella edustava joukko ehdokkaita ja muilla asuvilla PP:n on riittävästi kytköksiä tamperelaisiin en näe mitään syytä miksei PP keskittäisi kaikkea toimintaansa kunnallisvaaleissa Tampereelle?

  Vielä kun vaaliohjelmasta saadaa Tamperelainen näkemys on menestys varmasti taattu.

  Ideanihan on se että PP toimisi jossain päin Suomea todella massiivisella kamppanialla ihan vain siksi ettei puolue näyttäisi niin kuolleelta kuin nyt.
  Paikka valittaisiin puhtaasti faktoihin perustuen eli mennään sinne missä ehdokkaat, ”vaaliohjelma” ja yhteydet ovat pahaat, ja minne PP:n jäsenten kytkökset ovat voimakkaimmat.

  Oletan että puolueen näkyvyys on suoraan verrannollinen sen kannatukseen jos vaaliohjelma on kohdillaan.
  Kunnallisvaaleissa vaaliohjelma voidaan laittaa kohdilleen ilman ideologian rasitteita, koska PP:n todelliset tavoitteet ovat enemmän valtakunnallisella tasolla.

  Puhutaan siitä siis mistä ihmiset haluvat. Tämä on Väyrysmäinen tapa on tekokas, kuten olette huomanneet.
  Kummolan jääpalatsia ei varmaan enää tarvitse teilata, mutta luulen että tamperelaisia yhdistävät asiat löytyvät nopeasti.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin