Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Aamutv 11.6.2009

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Aamutv 11.6.2009

Tämä aihe sisältää 23 vastaukset, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Katsoin tänään aamulla Piraattipuolueen puheenjohtajan esiintymistä/haastattelua aamutv:ssä. Minun silmiini ja korviini ei ollut oikein vakuuttavaa. Lieneekö sitten asiat tulleet eteen liian yllättäen vai mikä?

  Onko vakavasti otettava puolue yhden asian, harvojen asioiden vai onko sen pystyttävä vastaamaan kaikkiin jäsenistönsä asioihin?

  Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

  Nuppi

  said

  Minun mielestä esiintyminen oli ihan OK, jostainhan se on aloitettava eikä suorat TV-lähetykset ole mitään eritoten helppoja.

  Palmulehto pysyi mielestäni hyvin asiassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Joo kannattaapa muistaa, ettei meistä kukaan ole mikään media-ammattilainen. Jokaiselle ne ovat ihan ensimmäisiä kertoja. Asiasta tietämättömälle ei ollut riittävän vakuuttavaa. Asioista tietävälle taas Kotilaisen jutut olivat aika vitsi :)

  Loppuyhteenveto: hienoa Pasi :)

  Profiilikuva käyttäjästä Osiristi

  Osiristi

  said

  Mielestäni Palmulehto veti haastattelun upeasti. Haastattelija ja tämä TTVK:n mies sen sijaan takeltelivat ja aiheuttivat naurahduksen jos toisenkin. ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Kummassa aamutv:ssa? Ja onko juutube linkkiä jossain?

  Profiilikuva käyttäjästä Osiristi

  Osiristi

  said

  Tästä katsoin, mutta nyt ainakin sanoo, ettei Areena ole käytettävissä. Tämä on tätä YLEä. Mediamaksu <3 ;)

  // Jaa, heti loppuikin se väninä ongelmista, kun viestin lähetti.

  Profiilikuva käyttäjästä Moonrend

  Moonrend

  said

  Ottaen huomioon, että melkeen kenelläkään piraatilla ei ole mitään taustaa: tv esiintymisestä, politiikasta, puheiden pitämisestä tai ammatti väittelystä, niin meni tämä haastattelu silti Pasilta aikasen hyvin :)

  Tietysti koko ajan kokemusta asiasta kertyy ja uskoisin, että parin kerran jälkeen osaamme varautua enemmän siihen minkälaisia kysymyksiä esitetään ja miten niihin kannattaisi vastata.

  Semitopic:
  Hankala pidättää naurua kun Kotila(inen?) pelasi vielä ”Työttömyys Korttin”kin tuossa samalla.
  Jos levymyynti laskee ja live esiintymisien määrä nousee korvaamaan (aika arvattavasti koska sillä ne artistit tienaa) niin sitä enemmän tarvitsee palkata: Roudareita, bussikuskeja, turvamiehiä, promoottoreja, ja laitteisto vastaavia.

  Eli työpaikkoja aukeaa paljon enemmän kuin menetetään, tietysti Kotilaisen työpaikka se siinä on menossa joten hän ei sitä sitten tietystikkään mainitse.

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Taas kerran sain kantapään kautta huomata miten itselle selvä asian ”ulos anti” ei olekkaan lukijalle selvää. Koetan nyt sitten seuraaviin vastata…kaikille yhdellä kertaa.

  ”Minun mielestä esiintyminen oli ihan OK, jostainhan se on aloitettava eikä suorat TV-lähetykset ole mitään eritoten helppoja.”

  ”Joo kannattaapa muistaa, ettei meistä kukaan ole mikään media-ammattilainen. Jokaiselle ne ovat ihan ensimmäisiä kertoja.”

  ”Mielestäni Palmulehto veti haastattelun upeasti.”

  ”Ottaen huomioon, että melkeen kenelläkään piraatilla ei ole mitään taustaa: tv esiintymisestä, politiikasta, puheiden pitämisestä tai ammatti väittelystä, niin meni tämä haastattelu silti Pasilta aikasen hyvin.Tietysti koko ajan kokemusta asiasta kertyy ja uskoisin, että parin kerran jälkeen osaamme varautua enemmän siihen minkälaisia kysymyksiä esitetään ja miten niihin kannattaisi vastata.”

  Tarkoitukseni ei ollut mennä mitenkään henkilökohtaisuuksiin esiintymisessä eikä myöskään arvostella kokemusta tahi sen puutetta. Tarkoitukseni oli pikemminkin tuoda esille Piraattipuolueen sisällöllistä antia (yhden/harvojen asioiden puolue).

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Asiasta tietämättömälle ei ollut riittävän vakuuttavaa. Asioista tietävälle taas Kotilaisen jutut olivat aika vitsi :)

  Juuri näin, ne jotka eivät asiasta tiedä ovatkin kai tärkein kohderyhmä. Jättäisin Kotilaisen ja TTVK:n ihmisten itsensä arvioitaviksi. Aika usein on huomattu etteivät ihmiset tyhmiä ole. Sanoihan jo aikoinaan eräs ihmisten hyvin tuntema poliitikko ja usen kertainen ”tähdenlento” aivan oikean viisauden: ”Kyllä kansa tietää”.

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Mun mielestä PJ hoiti homman hyvin kotiin, siis esiintymisen puolesta. Mulla olis varmaan ollut pahasti paskat housuissa.

  Taitaa olla vähän hankala aihe medialle tämä piratistmi. Siitä pystyy suomessa keskustelemaan julkisesti varmaan joku kolme ihmistä. Esim. eduskuntavaalitenteissä minne varmaan PP:n väkeä voidaan lähettää, keskustellaan luultavasti piraattiasioista yhden kysymyksen verran ja loput 1.5 h jotain aivan muuta.

  Toisaalta yhden asian nettipuolue voisi jopa ajaa asiaansa täysin pimennössä ”massamedialta” ja järjestää omat vaalipaneelit esim. piraattitelevisiossa youtubessa. Tietty underground toiminta olisi varmaan kova sama nuorten keskuudessa, koska nuoret yleensä löytää kaiken coolin matskun netistä ekana.

  Kysymys lienee siinä, halutaanko massat mukaan vai ei?

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Kyllä YT-näkyvyys olisi hyvä asia. Onhan PP:llä jo tuota Bambuser-näkyvyyttä, mutta Bambuser ei toimi kaikilla selaimilla ja sillä ei ole näkyvyyttä. Ymmärrän toki, että moni meistä vastustaa monopoleja sekä ei-aivan-monopoleja, eli yrityksiä joilla on vaan muutoin vääristyneen suuri markkina-asema (Microsoft, Intel, Google (=YouTube), tekijänoikeuskonglomeraatit, jne.), mutta tuo Bambuser ei kyllä vaikuta tarjoavan kaikkea sitä mitä piraattiaktiivisuus YT:ssä voisi tarjota.

  Käyttäjä ”piraattipuolue” on jo rekisteröity sinne, mutta kenen toimesta, en teidä. YT:n riivaus onkin se, että nimi kuin nimi on usein varattu jonkun sellaisen toimesta, joka ei sitä osaa hyödyntää. Toinen riivaus on se, että YT:stä saa kickbanit melkein syystä mistä hyvänsä, jota jää palvelusta potkittu itsekin miettimään mikä se mahtoi olla.

  Bambuser on kyllä underground siinäkin mielessä, että sinne ei kyllä ikimaailmassa ilman jonkin sorttista inviteä eksy. Eikö esim. Revver ole ollut yksi vähän enemmän mainstream YouTuben kilpailija?

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  AnttiN kirjoitti:
  Quote:Mun mielestä PJ hoiti homman hyvin kotiin, siis esiintymisen puolesta. Mulla olis varmaan ollut pahasti paskat housuissa.

  Juuri näin, vähän julkisuudessa olleena ja siten aika pienellä kokemuksella aivan mainiosti, kokemustahan kyllä uskon lisää tulevan ajan ja esiintymisien myötä.

  AnttiN kirjoitti:
  Quote:Taitaa olla vähän hankala aihe medialle tämä piratistmi. Siitä pystyy suomessa keskustelemaan julkisesti varmaan joku kolme ihmistä.

  Uskon näin, media laajasti ottaen on täynnä kovan luokan ammattilaisia. Tietävät ja tuntevat asian kyllä maailman laajuisesti. Se nyt kuuluu heidän työhönsä repiä aiheesta kaikki mahdollinen irti, kaikin keinoin. Jos he saavat jonkun aiheen näyttämään hankalalle ja vaikealle…sillon katsoja-/lukija luvut nousevat.

  Onpa aika harmittavaa jos Suomessa on vain kolme asiasta jotakin tietävää.

  AnttiN kirjoitti:
  Quote:Esim. eduskuntavaalitenteissä minne varmaan PP:n väkeä voidaan lähettää, keskustellaan luultavasti piraattiasioista yhden kysymyksen verran ja loput 1.5 h jotain aivan muuta.

  Jos Piraattipuolue on silloin (n. kahden vuoden päästä) olemassa se tietysti osallistuu halutessaan. Se, kuinka paljon puolue/asia saa aikaa/näkyvyyttä riippuu täysin puolueesta ja jäsenistöstä itsessään. Kun muistetaan että ”oma apu paras apu”.

  On aivan ilmeistä että joitakin ihmisiä tämä puolueen/asian nimi ”hiertää”…ehkä syystä, ehkä syyttä. Piraatti sanana on aika vanha ja tunnettu mutta aatteena sekä nykyisessä käytössä vieras ja uusi. Saattaa jopa herättää pelkoa siitä mitä siihen oikein sisältyy.

  AnttiN kirjoitti:
  Quote:Toisaalta yhden asian nettipuolue voisi jopa ajaa asiaansa täysin pimennössä ”massamedialta” ja järjestää omat vaalipaneelit esim. piraattitelevisiossa youtubessa. Tietty underground toiminta olisi varmaan kova sama nuorten keskuudessa, koska nuoret yleensä löytää kaiken coolin matskun netistä ekana.

  Kysymys lienee siinä, halutaanko massat mukaan vai ei?

  JooNiinHäh…yhden asian nettipuolue, pimennossa, omat vaalipaneelit…”Kysymys lienee siinä, halutaanko massat mukaan vai ei?”.

  Ensiksi mikä on puolue ja puolueen tarkoitus. Jos tarkoitus olisi yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen pitäisi puolueella olla vaikuttajia kuntien valtuustoissa ja eduskunnassa. Niihin päästäkseen on pystyttävä osoittamaan muille (puolueille) halukkuutta, yhteistyökykyä sekä kiinnostusta samoihin asioihin (epäkohtiin). Olisi myös saatava mahdolliset yhteistyö kumppanit ymmärtämään ja yhdessä ajamaan meille tärkeitä asioita.

  Lienee aika kaukaa haettu ajatus saada ”massat mukaan” siinä määrin että yhteistyö muiden kanssa kävisi tarpeettomaksi.

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  mabe kirjoitti:

  Quote:
  Uskon näin, media laajasti ottaen on täynnä kovan luokan ammattilaisia. Tietävät ja tuntevat asian kyllä maailman laajuisesti. Se nyt kuuluu heidän työhönsä repiä aiheesta kaikki mahdollinen irti, kaikin keinoin. Jos he saavat jonkun aiheen näyttämään hankalalle ja vaikealle…sillon katsoja-/lukija luvut nousevat.

  Onpa aika harmittavaa jos Suomessa on vain kolme asiasta jotakin tietävää.

  Joo, kyseessä oli pienimuotoinen provo. En silti usko että kovin moni nykyisistä poliitikoista kykenee keskustelemaan pp:n ajamista asioista niin vakuuttavasti, että lähtisivät vakavasti mukaan paneelikeskusteluihin tms. Median huomiohan on kuitenkin suoraan verrannollinen siihen, mitä suuret puolueet ja ajattelijat sanovat. En usko että Jyrki Katainen tai Erkki Tuomioja tai Sauli Niinistö jne. alkavat antamaan lausuntoja asioista. Näin siis on hankalaa päästä politiikan valtavirtana puhumalla asioista, jotka eivät joko ole vastapuolella hallussa tai päätavoitteina.

  Quote:
  Jos Piraattipuolue on silloin (n. kahden vuoden päästä) olemassa se tietysti osallistuu halutessaan. Se, kuinka paljon puolue/asia saa aikaa/näkyvyyttä riippuu täysin puolueesta ja jäsenistöstä itsessään. Kun muistetaan että ”oma apu paras apu”.

  On aivan ilmeistä että joitakin ihmisiä tämä puolueen/asian nimi ”hiertää”…ehkä syystä, ehkä syyttä. Piraatti sanana on aika vanha ja tunnettu mutta aatteena sekä nykyisessä käytössä vieras ja uusi. Saattaa jopa herättää pelkoa siitä mitä siihen oikein sisältyy.

  Näinhän se asia. Sen takia täällä keskustelufoorumilla varmaan ihmiset ovatkin äänessä.

  Quote:
  Ensiksi mikä on puolue ja puolueen tarkoitus. Jos tarkoitus olisi yhteiskunnallisiin asioihin vaikuttaminen pitäisi puolueella olla vaikuttajia kuntien valtuustoissa ja eduskunnassa. Niihin päästäkseen on pystyttävä osoittamaan muille (puolueille) halukkuutta, yhteistyökykyä sekä kiinnostusta samoihin asioihin (epäkohtiin). Olisi myös saatava mahdolliset yhteistyö kumppanit ymmärtämään ja yhdessä ajamaan meille tärkeitä asioita.

  Lienee aika kaukaa haettu ajatus saada ”massat mukaan” siinä määrin että yhteistyö muiden kanssa kävisi tarpeettomaksi.

  En oikein ymmärrä sun pointtia, joka luultavasti johtuu siitä että sä olet ymmärtänyt mun pointin väärin.

  Massoilla tarkoitin äskeisessä postissa äänestäjiä eli kansalaisia. Jos siis halutaan muidenkin kuin ilmasta imutusta haluavien nuorten ääniä olisi tärkeää ottaa kantaa myös muihin asioihin.

  Ja se mikä tulee tohon yhteistyöhön muiden (puolueiden) kanssa, niin itse muotoilisin asian mielummin niin, että ollaan yhteistyössä äänestäjien ja kansalaisten kanssa suoraan.

  Profiilikuva käyttäjästä Joker_

  Joker_

  said

  Aamu-TV:n jutussa Kotilainen ihmetteli, mistä sanavapausaspekti tiedostojakamiseen ja tekijänoikeuteen tulee. Palmulehto ei ottanut tähän kantaa vaan toi esille yksityisyydensuojakysymykset. Vastaus sinällään oli ihan hyvä, mutta itse löytäisin myös sen Kotilaisen kaipaaman sananvapausaspektin.

  Kotilainen on toki siinä oikeassa, että tekijänoikeudella suojatun musiikkikappaleen jakaminen ei ole perusteltavissa sananvapaudella. Tästä ei tietenkään ole kysymyskään.

  Sekä yksityisyydensuoja- että sanavapauskysymyksissä on kyse samasta asiasta: TO-järjestöt pyrkivät jatkuvasti lobbaamaan lakeja, joilla kavennetaan molempia. Internet-liikenteen valvonta ja teletallennusdirektiivin takia tallennetut (vain viranomaiskäyttöön tarkoitut) tiedot ja näiden yhdistäminen ovat selviä kavennuksia yksityisyydensuojaan. Samoin pyrkimykset saada operaattorit valvomaan ja suodattamaan liikennettä sen sisällön perusteella.

  Vastaavasti TO-järjestöt pyrkivät ajamaan myös valtiollista sensuuria. Tanskassa on jopa onnistuttu saamaan tuomioistuimen päätös sensuroida The Pirate Bay – sen ainoan pakottavan IPRED-direktiivin pykälän vastaisesti! ÄKT on luvannut, että Suomessa yritetään samaa. En tiedä ovatko kuitenkaan lähteneet käytännön toimiin.

  Kaikki sensuurijärjestelmät voidaan nähdä suorana kavennuksena sananvapauteen. Kun yksityiset järjestöt päästetään päättämään (suoraan tai epäsuorasti) sensuroitavasta aineistosta, tulee väkisinkin sivullisia uhreja. Eli sensuroidaan myös täysin laillista aineistoa.

  Väittäisin, että esim. Tanskan sensuuri koskee yhtälailla The Pirate Bayn blogia kuin trakkeriakin.

  Jos haluamme kotoisamman esimerkin, niin käsittääkseni Lex Karpela kriminalisoi organisoidun keskustelun kopiointisuojauksista. Eikö tämä ole selkeä, periaattellinen kavennus sananvapauteen?

  Ranskan HADOPI-lain perusteella ihmisiltä (myös syyttömiltä perheenjäseniltä) voidaan evätä pääsy internetiin, joka voidaan nähdä lähes välttämättömänä infrastruktuurina sananvapauden harjoittamiselle modernissa tietoyhteiskunnassa. Onneksi HADOPI-laki on tämän pykälän osalta todettu perustuslainvastaiseksi, koska siinä todistustaakka on syytetyllä.

  Mielestäni sananvapausaspekti on siis varsin perusteltu.

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Quote:En silti usko että kovin moni nykyisistä poliitikoista kykenee keskustelemaan pp:n ajamista asioista niin vakuuttavasti, että lähtisivät vakavasti mukaan paneelikeskusteluihin tms. Median huomiohan on kuitenkin suoraan verrannollinen siihen, mitä suuret puolueet ja ajattelijat sanovat. En usko että Jyrki Katainen tai Erkki Tuomioja tai Sauli Niinistö jne. alkavat antamaan lausuntoja asioista. Näin siis on hankalaa päästä politiikan valtavirtana puhumalla asioista, jotka eivät joko ole vastapuolella hallussa tai päätavoitteina.

  Tottakai vanhoille suurille puolueille ja niitten edustajille/ajattelijoille on kaiken parasta jos kukaan ei heitä haasta asioissa. Piraattipuoluehan voisi vaikka haastaa puolueen kerrallaan julkisesti julkiseen keskusteluun sopivassa paikassa median läsnäollessa. Tällaisissa keskusteluissa olisi Piraattipuolueen edustajien oltava riittävän ammattimaisia, asiantuntijoita, sanavalmiita jne. Muutenhan heidät kyllä käveltäisiin mennen tullen.

  Quote:Massoilla tarkoitin äskeisessä postissa äänestäjiä eli kansalaisia. Jos siis halutaan muidenkin kuin ilmasta imutusta haluavien nuorten ääniä olisi tärkeää ottaa kantaa myös muihin asioihin.

  Tätä olen ajanut takaa. On todella tärkeää ottaa kantaa ja kuunnella myös muita asioita.

  Quote:Ja se mikä tulee tohon yhteistyöhön muiden (puolueiden) kanssa, niin itse muotoilisin asian mielummin niin, että ollaan yhteistyössä äänestäjien ja kansalaisten kanssa suoraan.

  Toki kansalaiset ja äänestäjät ovat ensimäinen kohderyhmä. Entä sitten kun vaaleissa on jokunen edustaja saatu läpi? Silloin nousee todella tärkeään rooliin yhteistyökyky ja tunnettuus toisten puolueiden kanssa, ilman näitä ei todennäköisesti saa sellaisia paikkoja/tehtäviä joissa voisi vaikuttaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Miqueltozzz

  Vähäsen ehkä haparoiva esitys, liikaa pieniä taukoja. Tietenkinhän sitä voi koettaa puhua aivan aavistuksen verran hitaampaa niin saa ne pienet tauot monesti pois, mutta ei sen pahempi esitys ollut kuin sen puhelimessa olleen tyypinkään.
  Eiköhän se siitä parane ajan myötä, mutta nyt vain olisi erittäin tärkeää olla mahdollisimman vakuuttava.

  Huonoimpana pidin ehkä sitä, että haastattelussa ei tullut vastausta tärkeimpiin kysymyksiin (joita useimmiten itse kuulen esitettävän); Mistä artistit saavat rahansa jos yksityinen kopiointi sallitaan (josta myös yksityistä kopiointia pitäisi painostaa), ja millä yksityinen kopiointi oikeutetaan.

  Tuli vähän turhan negatiivista tekstiä, kyllä siinä hyvätkin puolensa oli, harjoitusta vain :)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 23)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin