Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Äänestäminen netin kautta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Äänestäminen netin kautta

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Tuon tämän aiheen tänne yleiselle puolelle, vaalipiiritasolla se ei keskustelua tuntunut paljoa herättävän ja vaikka sen myöhemmin takaisin vaalipiiriin mietittäväksi siirtäisikin, asiaa voi täällä aloitella.

  Linkitän hieman vanhemman uutisen taustaksi vielä, mutta mitä mieltä meillä ihmiset ovat nettiäänestyksen mahdollisuuksista?
  http://www.digitoday.fi/p/20084020
  http://sektori.com/uutiset/6753/kymmenentuhatta
  http://www.effi.org/blog/kai-2007-08-24.html

  Tämä on konkreettinen asia, johon Piraattipuolueella tulee olla jatkossa kanta, sillä se koskettaa sananvapautta sekä yksityisyyttä, mutta myös itse puoluetoimintaa.
  Lisäksi koska Piraattipuolue tulee olemaan teknologisesti huomattavasti valveutuneempi kuin useimmat puolueet, tähän voi Piraattipuolue jopa ottaa paljon kantaa.

  On muitakin syitä, kuin pelkästään nukkuvien herättely ja ihmisten aktivoituminen äänestykseen.
  Näitä mm. Tarkempi äänten lasku, säästää luontoa ja työvoimaa, parantaa uskoa demokratiaan, mahdollistaa helpon ja realistisen ennakkoäänestyksen ennen sitovaa äänestystä.

  Koetko nettiäänestyksessä jotain erityisen ongelmalliseksi?
  Pelkäätkö sen turvattomuutta?
  Toisiko se paljon lisää ääniä myös piraattipuolueelle?
  Herättäisikö se nukkuvia äänestäjiä?
  Laki ei sitä tällä hetkellä salli*, pitäisikö tätä varten lakia muuttaa tai olisiko muita ratkaisuja?

  * Laki vaatii että äänestäjän täytyy voida antaa panoksensa äänestykseen ilman, että kukaan voi vaikuttaa painostavasti ääneen (tähän mahdollinen mm. viron ratkaisumalli).

  Paljon on kysymyksiä, mutta asia on ehdottomasti ajankohtainen politiikassa sekä puoluetoiminnassa vaikka me emme olekkaan vielä ääniä saamassa mistään.

  Tämä oli ratkaistu viron vaaleissa näin :
  Nettiäänestys ja äänestäjän painostus. Viron nettiäänestyksessä äänensä saattoi myöhemmin muuttaa. Tämän oli tarkoitus ehkäistä äänestäjän painostusta ja äänten ostamista: vaikka ääni olisikin annettu valvonnan alaisena, olisi äänestäjä voinut periaatteessa painostajan tietämättä vielä myöhemmin muuttaa ääntään. Äänestäjä saattoi myös antaa paperiäänen nettiäänestyksen sulkeuduttua; tällaisessa tapauksessa nettiääni jätettiin huomiotta. Näin esimerkiksi äänten ostaja ei olisi voinut olla varma, ketä äänestäjä oikeasti lopulta äänesti. Äänestysjärjestelmä kuitenkin tallensi ajan, jona ääni oli annettu; poliittiset puolueet ja vaalitarkkailijat näkivät tämän ajan, jonka avulla ne olisivat periaatteessa voineet selvittää korjasiko äänestäjä myöhemmin ääntään.

  Lisäksi olisiko suomessa sirukortin sijaan (jonka lukijaa tuskin moneltakaan löytyy) vaikkapa verkkopankkitunnus, se on todettu turvalliseksi.
  Haittaohjelmienkin varalta äänestykseen käytettävä kone voisi olla tarpeellista bootata postitse saatavalla varmasti piilosoftattomalla rompulla?

  Ajatuksia on ennestään paljon, kertokaa lisää.
  En kirjoittanut tekstiä tarkoituksellisesti näin positiivisessa sävyssä, mutta kun asioita tutki, tuntui löytyvän paljon perusteellisemmin tehtyjä puoltoja kuin vastaväitteitä.
  Täällä saa tehdä molempiin suuntiin.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin