Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

ACTA:n vastainen mielenosoitus

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta ACTA:n vastainen mielenosoitus

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti Horsmalahti 6 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Rhaphanidosis

  Suomi aikoo allekirjoittaa ACTA:n tänään. Toivoa ei kuitenkaan tarvitse ihan täysin menettää: ”Suomi voi sitoutua sopimukseen vasta, kun eduskunnan hyväksyntä sopimuksen rikosoikeudellisille määräyksille on saatu. Hallituksen esitys annetaan eduskunnalle aikaisintaan syksyllä 2012.”

  Nyt olisikin siis hyvä aika herätä todellisuuteen ja ryhtyä järjestämään ACTA:n vastaista mielenosoitusta. En minä ainakaan aio seurata sivusta samalla kun ihmisoikeuksiani myydään yrityksille.

  Profiilikuva käyttäjästä Rhaphanidosis

  Myöhään olen liikkeellä, mutta ei näytä kukaan muukaan tehneen mitään. Kuten tuosta UM:n linkistä selviää, vielä on kuitenkin mahdollista, että Eduskunta ei ACTA:a hyväksy. Tämän takia tätä mielenosoitusta ehdotinkin

  Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  Itse en usko mielenosoituksen voimaan. En Suomessa ainakaan, liian lammasmaista porukkaa. Pitäs painua selvästi ovista sisään isolla porukalla ja pistää herrojen selkä seinää vasten kuten muissa maissa, sitten voi alkaa tilanne muuttumaan. Suomessa saa muuten suunnitella rauhassa isojakin rikoksia lainmukaan, joten suosittelen.

  Profiilikuva käyttäjästä Tabuli

  Tabuli

  said

  Rhaphanidosis wrote:
  Quote: Kuten tuosta UM:n linkistä selviää, vielä on kuitenkin mahdollista, että Eduskunta ei ACTA:a hyväksy. Tämän takia tätä mielenosoitusta ehdotinkin

  Sain, actually, tänään työkaverin kautta linkin tuohon ACTA:an, joten kyllä itsekin aika myöhään olen liikkeellä.

  Koskaan en ole mielenosoituksessa ollut, mutta tarve mielenosoitukselle tässä(kin) asiassa olisi. On ihan hullua, että toisaalta puhutaan valtion hallinnon ja lain säädännän läpinäkyvyyden lisäämisestä, ja silti tehdään tällaisia sopimuksia täysin kansalta pimennossa.

  JJ75 on kyllä siinä aivan oikeassa, että jotain radikaalimpaa tulisi tehdä kuin vain mielenosoitus, mutta it’s a start and maybe the more harsh measures wouldn’t be needed.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Mitään radikaalia ei kannata tehdä koska meiltä on ’helppoa nyppiä siivet’ … Jos olet vankilassa sinusta ei ole hyötyä sananvapauden agendalle.

  Kerro, tue, vaikuta ympärilläsi, osallistu, aktivoi, niin täten parhaiten tuet maailman vapautta. Mieti seuraavan kerran kun kulutat mediaa niin mieti siinä vaiheessa mitä sinä silloin teet.

  ja sitten pressanvaalien toisella kierroksella, nyt kannattaa äänestää Niinistöä vastaan. Vaikka se tarkoittaisi Haavistoa äänestämistä.

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  Nähdäkseni ACTAn voimaantulo ei ole vielä millään muotoa kirkossa kuulutettu. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, EU-parlamentin äänestäessä sopimusta vastaan ei kansallisten parlamenttien kannoilla ole merkitystä (korjatkaa jos olen väärässä). Tässä on nyt ilmeisesti kesäkuuhun asti aikaa pommittaa meppejä ACTAn vastaisella propagandalla.

  Nyt tarvittaisiin Eurooppaan samanlaista kansanliikettä kuin USAssa SOPA/PIPAa vastaan. Tätä varten asia pitäisi saada läpi valtavirtamediassa. Mielenosoitus voi olla tähän hyvä keino, mikäli vain saadaan liikkeelle riittävästi väkeä, kuten Puolassa. Joka tapauksessa tiedon levittäminen on nähdäkseni avainasemassa tässä kampanjassa.

  Keräsin blogiini joitakin ACTA-resursseja:
  http://thescienceofdestruction.wordpress.com/2012/01/26/acta-update/

  Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  Saanen sanoa, että asialla alkaisi olemaan painoarvoa, jos tukea saisi edes muista maista tälle ajatukselle.

  Muuten Suomessa tapahtuva touhu jäänee tälle tasolle.

  Lainauksia asiaan liittyen:

  53 §
  Kansanäänestys ja kansalaisaloite (4.11.2011/1112)

  L:lla 1112/2011 muutettu otsikko tulee voimaan 1.3.2012. Aiempi sanamuoto kuuluu: Kansanäänestyksen järjestäminen

  Neuvoa-antavan kansanäänestyksen järjestämisestä päätetään lailla, jossa on säädettävä äänestyksen ajankohdasta ja äänestäjille esitettävistä vaihtoehdoista.

  Kansanäänestyksissä noudatettavasta menettelystä säädetään lailla.

  Vähintään viidelläkymmenellätuhannella äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi sen mukaan kuin lailla säädetään.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisaloite
  Suomessa kunnan jäsenellä on lakisääteinen oikeus kuntalaisaloitteeseen. Suomessa ei tällä hetkellä ole käytössä valtiollista kansalaisaloitetta, mutta Christoffer Taxellin perustuslain tarkistamiskomitea pohti sellaisen käyttöönottoa. Eduskunta on keväällä 2011 ja syksyllä 2011 hyväksynyt perustuslain uudistuksen, johon sisältyy esitys valtiollisesta kansalaisaloitteesta. Laki tulee voimaan 1. maaliskuuta 2012.

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  JJ75 wrote:
  Quote:Saanen sanoa, että asialla alkaisi olemaan painoarvoa, jos tukea saisi edes muista maista tälle ajatukselle.

  Saamasi pitää:
  http://pad.telecomix.org/acta-protests

  Noh, Suomen piraatit, nyt liikkeelle!

  Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  http://pastebin.com/sp6YAvGb

  Tuossa ohjeistusta anonymiteettiä varten kuka sitä tartteekin. Siinähän koittavat jäljittää ja turpaa soittaa kaikin sopimuksin.

  Perustakaamme oma anonyymi yhteiskuntamme ihan lähitulevaisuudessa. Aloittakaa se jo suomentamalla pikaisesti ja liittäkää linkkiä omiin facebookeihinne ja kotisivuihinne.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Kaikki mukaan Tampereelle 10.3 ACTA:n vastaiseen miekkariin! Kokoonnumme klo 14:00 alkaen Sorsapuistoon, josta marssimme 14:30 Keskustorille. Facebook-event

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin