Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Adressi sananvapauden puolesta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Adressi sananvapauden puolesta

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Piraattipuolueen vuosikokouksessa hyväksyttiin seuraava teksti:
  http://www.piraattipuolue.fi/kansalaisoikeudet/sananvapaus
  Tämä on sinänsä ihan ok kannanotto, mutta toivon itse hieman konkreettisimpia tavotteita. Kyseinen teksti voidaan tulkita tukemaan näitä kahta lakimuutosta, mutta ei tosin aivan suoraan:
  *Rikoslain 11. luvun 10. §:stä on poistettava viittaus panetteluun ja solvaukseen, ja 17. luvun 10. §:stä on poistettava 1. kohta.
  Nämä muutokset tulevat suoraan Sananvapauden puolesta ryn adressista, josta löytyy tarkemmat tiedot ja perustelut:
  http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/adressi/
  Piraattipuolue voisi symbolisena eleenä allekirjoittaa kyseisen adressin.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Tämä on minusta ehdottomasti harkitsemisen arvoinen asia.

  Perustelu sille, miksi sananvapauskohtaan ei tullut pykäläkohtaisia tavoitteita, löytyy toisen kokousvideon kohdasta 2 h 28-31 min. Perusteluna oli se että tällaisessa yleisluontoisesa sananvapauskannanotossa on ”turha mainita pykäliä” kun puhutaan tavoitteista yleisellä tasolla. Ihan hyvä perustelu kyllä, mutta tosiaan, mielestäni vuosikokouksessa hyväksytty sananvapauskannanotto on sanamuodoltaan sellainen että sen puitteissa voitaisiin tuo adressi allekirjoittaa.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Omasta mielestäni tuo olisi hallituksen allekirjoitettavissa vuosikokouksessa hyväksytyn kannanoton perusteella. Kannanotossa ei ollut mainintoja ongelmallisista pykälistä eikä korjausehdoituksia, mutta nykyisessä muodossaan se on tästä syystä ”ihanan ajaton” eli saisi säilyä editoimattomana vaikka lakia muutettaisiinkin joskus suvaitsevampaan muotoon, ikäänkuin muistutuksena mihin ei kannata palata. Kannanoton henki on kuitenkin mielestäni täysin yhteensopiva tuon adressin kanssa.

  En sitten tiedä näkyykö tämmöinen yhdistyksen ääni yhtään ihmeemmin muista allekirjoituksista vai vastaako PP:n kannatus adressille yhden yksittäishenkilön ääntä, mutta ainakin se allekirjoittajalistassa antaa jotakin merkitystä. Luonnollisesti, jos tuo puolueen puolesta allekirjoitetaan, siitä kannattaa mainita blogissa, jotta tuo adressikin saa samalla vähän lisähuomiota.

  Taitaisi myös olla paikallaan, että adressia kannattavat Piraattipuoluelaiset allekirjoittasivat adressin myös yksilöinä. Puolueen ääni ei kuitenkaan välttämättä näy ensisilmäyksellä yhtä suurelta kuin mikä sen merkitys todellisuudessa on (ottaen huomioon, että enemmistö yli 2000 henkilön yhdistyksestä on tuolla kannalla).

  Adressin pitäjälle huomionarvoisena seikkana, että yhdistysallekirjoittajat kannattaisi ehkä listata sivustolla erikseen yksityishenkilöiden allekirjoituksista. Tällöin adressisivustoa vilkaiseva ihminen näkisi ensisilmäykseltä, että adressin takana on suurempi määrä ihmisiä kuin mitä pelkästä numerosta voisi päätellä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin