Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

alkavan puolueen karikoita ja puolueen agenda.

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta alkavan puolueen karikoita ja puolueen agenda.

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä djviteli

  djviteli

  said

  Nimeni on Calle Viteli ja Haen puolueen jäseneksi ja tutkailin samalla puolueen kannanotoja ja tutkailin samalla
  bäitä keskustelu palstoja. itse en ole mikään nuorukainen (yli kolmekympinen).ja huomasin
  että sivustot on jonkun verran nuoriin kallellaan. Itse en joitakin sanoja täysin
  ymmärtänyt, tosin pystyin päättelemään sanan tarkotuksen.

  sitten ajtteli että olisiko siinä ideaa että puolue lisäisi puolueen asialistoille nuoret
  ja nuorten tarpeet.

  Esim. tuo keskustelu pätkätyöstä ja nuorten mielenterveydestä, oli todella mielenkiintoinen.
  siitä näki että nämä asiat ovat myös nuorten omasta mielestä ongelma.

  Jos puolue ottaa näin vahvaan asiaan kantaa, pystyy se tuomaan muitakin kannanottoja(jotka kuuluva nykyiseen agendaan) siinä rinnalla esille.

  Tälläisiä asioita olisin taatusti valmis hoitamaan, koska tälläinen toiminta edes auttaisi
  puolueen toimintaa ja se edesauttaisi näkymää paremmasta tulevaisuudesta(tavallisenkin
  pulliaisen silmissä).

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  ”olisiko siinä ideaa että puolue lisäisi puolueen asialistoille nuoret
  ja nuorten tarpeet.”

  Ihan hyviä arvoja nekin, mutta PP pyrkii olemaan asia-, fakta- ja toimenpidevetoinen puolue eikä tee suurta numeroa arvoista. Tämä ei tarkoita, että puolue on ”kylmä” humaaneille arvoille vaan yksinkertaisesti sitä, että humaaneja arvoja ajetaan konkreettisten tekojen kautta. Jos meillä ei ole konkreettisia toimenpiteitä lasten ja nuorten tarpeiden ajamiseksi, me ei anneta tyhjänpäiväistä lässytystä asiasta eikä jeesustella siitä kuinka kamalaa tuo ja tämä on. Kauhistelun löydät vaikka kristillisdemokraattien sivulta, lässytyksen sossujen sivulta, ja kusetuksen oikeistolaisilta. Ja Soini ei osaa sanoa muuta kuin ”kyllä kansa tietää”.

  Toinen syy miksi lasten ja nuorten ongelmista ei oteta kantaa on Piraattipuolueen kannattomuus perinteisellä, ellen jopa sanoisi vanhentuneella, vasen-oikea-akselilla. PP sallii jopa muihin puolueisiin kuulumisen (tosin tämä on aika laiha lohtu, kun muut eivät salli heidän jäseniensä PP-jäsenyyttä). Voit toki kysyä, että miten tuo on resursointikysymys, mutta sitä se käytännössä on. Kyllä kuka tahansa voi tehdä tyhjänpäiväistä lässytystä lapsista, mutta olla haluttomia varsinaisesti uudistamaan mitään.

  Huoli lapsista on mielestäni itsestäänselvyys. Sen mainitseminen on melkosen turhaa. Mielestäni on huomattavasti tärkeämpää esittää huolestuneisuutensa asioista, joista valtapuolueet eivät ole lainkaan huolissaan, esim. sananvapaus.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  djviteli, valitettavasti olet muutaman päivän myöhässä, mutta ainakin syksyn ylimääräiseen puoluekokoukseen voit laatia aloitteen puolueen suhtautumisesta mainitsemiisi asioihin. Se sitten saa kannatusta ja virallistuu tai ei saa kannatusta ja voit silti ajaa niitä puolueen sisällä itse tai asian ympärille muodostuneella porukalla. Hallitus ei voi omin päin ottaa uusia asioita puolueen listoille, etenkään näin poikkeavia.

  Kiinnostusta joka tapauksessa kuvittelisin löytyvän laajemminkin. Itse asiassa näitä asioita voisi korostaa ihan käytännön tasolla jotenkin esimerkiksi tapahtumissa, jonka kautta tulee tuota whiic:n mainitsemaa käytäntöä peliin, eikä asia olekaan enää edes pelkällä puhetasolla.

  ”Tälläisiä asioita olisin taatusti valmis hoitamaan, koska tälläinen toiminta edes auttaisi puolueen toimintaa ja se edesauttaisi näkymää paremmasta tulevaisuudesta(tavallisenkin pulliaisen silmissä).”

  Just do it! Lupia ei meillä kysellä. Piraattipuolue on kaikelle avoin.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Totta tuokin. Piraattipuolue on yhdistyslain mukaan toimiva rekisteröity yhdistys (ja kohta virallinen puoluekin), joten kuka hyvänsä voi tehdä kokousaloitteen ja ehdottaa asian lisäämistä seuraavan päätäntävaltaisen vuosikokouksen asialistalle. Seuraava päätäntävaltainen kokous onkin jo pian, vaikka viimekertainen on vasta takana.

  Suosittelen kuitenkin perustelemaan näiden asioiden lisäämisen puolueen agendaan hyvin ja mielellän konkreettisin esimerkeinkin, koska se helpottaa kokousaloitteen tarviman 10 kannatusäänen ja vuosikokouksen mahdollisen äänestyksen suhteen.

  Olen skeptinen sen suhteen tuletko saamaan aloitteelle tarvittavaa kannatusta, mutta olet toki oikeutettu ehdottamaan. Käytännössä, vaikka tuota ei liitettäisikään puolueen omaan agendaan, voivat PP:n jäsenet ja ehdokkaat toki toimia nuorten tarpeiden edistämiseksi. Sillä saralla voisi olla paljon parantamista kunnallispolitiikassa (ja jossakin määrin valtakunnallisessakin).

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  djviteli kirjoitti:
  Quote:…olisiko siinä ideaa että puolue lisäisi puolueen asialistoille nuoret
  ja nuorten tarpeet.

  Esim. tuo keskustelu pätkätyöstä ja nuorten mielenterveydestä, oli todella mielenkiintoinen.
  siitä näki että nämä asiat ovat myös nuorten omasta mielestä ongelma.

  Jos puolue ottaa näin vahvaan asiaan kantaa, pystyy se tuomaan muitakin kannanottoja(jotka kuuluva nykyiseen agendaan) siinä rinnalla esille.

  Tälläisiä asioita olisin taatusti valmis hoitamaan, koska tälläinen toiminta edes auttaisi
  puolueen toimintaa ja se edesauttaisi näkymää paremmasta tulevaisuudesta(tavallisenkin
  pulliaisen silmissä).

  Tässä, niin kuin monessa muussakin asiassa olisi (mielestäni) hyvä ensin levittää tietoisuutta ja miettiä sitten tarvitseeko virallista kantaa ottaa vai riittääkö se että se on intohimoisesti asiaan suhtautuvien henkilöiden vaaliohjelmissa samalla kun muilla puolueen jäsenillä on asiasta jonkinlainen hiljainen yhteisymmärrys. Nykyinen ydinagenda ei saa kuitenkaan vesittyä joka puolelle tavoiteohjelmaa hajauttumalla.

  Itse en ainakaan ole kauhean perillä miten huonosti yleisesti nuorilla menee, jotain hajua vain siitä miten omassa tuttavapiirissä on asiat :unsure: Faktoja ja numeroita peliin!

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Nuorten asioista djvitelin aloittama keskustelu jatkuu täällä. Muihin alkavan puolueen ongelmiin ja agendaan liittyvää keskustelua voi jatkaa tässä ketjussa.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin