Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Alkavan toiminnan ”karikoita”

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Alkavan toiminnan ”karikoita”

Tämä aihe sisältää 18 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mabe mabe 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Liityin jokunen päivä sitten jäseneksi…ainakin silloin näytti kaikki aika asialliselta ja kehityskelpoiselta. Tiedän hyvin että alussa on kaikenlaisia hankaluuksia ja häiriöitä, ne on vain kestettävä ja otettava opiksi mitä oppia voi. Tiedän aika pitkäaikaisesta kokemuksesta myös sen että aina, etenkin toiminnan alussa, jokunen ns. ”häirikkö” haluaa laittaa kortensa kekoon. Ei tarkoitus ole peloitella…odotan vaan mielenkiinnolla miten tämä hyvä asia kehittyy.

  Olen koittanut hiukan saada näistä sivuista selvää ja huomannut:

  – sivut eivät ota huomioon jo iäkkäämpiä ihmisiä (heitäkin tiedän kiinnostuneissa olevan).
  – sivuilla käytetään liikaa vierasperäisiä ilmauksia (ilman selvennystä).
  – asiat eivät ole välttämättä helposti löydettävissä.

  Poikkesin aivan äskettäin tuolla IRC:ssä. Aivan kuten olin luullutkin olivat puurot ja vellit sekaisin…eipä juurikaan voinut keskustelusta puhua…jokainen heittää mitä sitten heittäneekin. Erityisesti siellä alkoi tuntumaan että ilisi hyvä jos esim. hallituksen jäsenet voisi niiden ”nicien” joukosta tunnistaa ilman suurempaa kaivelua.

  Pian tulevan kokouksen asioihin en ole vielä ennättänyt tutustua. Palaan niihin tuonnempana ellei minua ”ammuta alas” jo sitä ennen.

  Hyvää alkavaa kesää ja tsemppiä hyvälle asialle!

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  Tervetuloa mukaan! Alkuvaikeuksia on ollut mielestäni kokonainen vuosi, ja se on nyt korttien jättämisen jälkeen selvästi helpottamassa. Irc-kanavillekin on eksynyt hiljattain uusia ihmisiä tasaiseen tahtiin, ja niinkuin siellä aikaisemmin olen todennut, keskustelun laatu riippuu varsin paljon vuorokaudenajasta, johtuen keskusteluun osallistujista. Mitään tarkkaa keskusteluaiherajausta siellä ei ole, joten kaikenlaisesta ja monin tavoin keskustellaan ja ollaan keskustelematta.

  Sivustot kaipaavat minunkin mielestäni ehostusta, mutta en ole pohtinut asiaan mitenkään tarkemmin. Konkreettiset parannusehdotukset tietysti auttavat eniten (ja tuo vierasperäisten ilmausten käyttö mielestäni sellainen onkin), joten voitko täsmentää miten iäkkäämmät ihmiset voisi paremmin huomioida?

  IRCissä tosiaan ovat hallituksen jäsenet paikalla, eikä ainakaan hallitusten jäsenten esittelyistä noita irc-nimiä löydy (katsoin vain pari tosin tarkistaessani). Hirvinen ja Kivisto taitavat olla ainoat jotka ovat koko ajan omilla nimillään siellä, Scoffa oli tosin välillä Palmulehtona siellä ja Matti on kait jollain muulla nickillä nykyään (Matilla oli tosin hyvä syy vaihtaa kun Suomessa on niin monta Mattia ja esim. Vanhanen ja Nykänen esiintyy silloin tällöin keskusteluissa).

  Hyvää kesää sinullekin! Toivottavasti saat irti paljon puoluekokouksesta!

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Huomenta taas!

  Koetan jatkaa asiaa. Kuulosteltuani joitakin ikäisiäni ja tuumailtuani asioista ilmeni mm. seuraavaa:

  – IRC on liki kaikille vieras asia…kyllä oppimishalua olisi mutta mutta…
  – IRCissä ei tiedä kuka vastailee/viestittelee (sama koskee myös chatteja)koska nimi voi muuttua jatkuvasti. Edellytys olisi että ainakin puolueen ”julkisuuteen” ruvenneet henkilöt (mm. hallituksen jäsenet) pitäisivät aina oman ja tunnistettavan nimensä/nimimerkkinsä/lempinimensä.
  – Ehdottoman (jos mahdollista) selkeät valikot…etenkin etusivulle. Helpottaisi huomattavasti oikean asian löytymistä ilman satunnais seikkailuja.
  – Helposti löytyvä ja kunnollinen sivuston oma hakukone.
  – Vieraskieliset ja sivistyssanat. Toki tavallisimmat menevät mutta joillakin ihmisillä on ehtymätön tarve käyttää ilmaisuja jotka ovat monelle tuntemattomia ja joita ilmankin asia tulisi selväksi. Ei kaikille googlaus ole selvä ja käytettävissä oleva keino. (En malta olla laittamatta erään henkilön listaa sivuilla esiintyvistä ”sanahirviöistä”…face2face, kickstartti, right about, wiki, blogi ja irc, fontti, syötteitä, speksaus, foorumi, streamaus, thread, riffi, feedi, splitit, free software, one-to-many, avatar, screenshot, special entiteetti, &shy, IE6, replikoida, ei spammia, ei net splittejä, ei ylimääräisiä peeloilemassa………. Etenkin keskustelupalstan (=foorumi) kirjoittajien olisi oltava valppaana ymmärrättevyyden suhteen.
  – Iäkkäämpien ihmisten huomioiminen. Useimmat heistä ovat kiinnostuneita ja etsivät sitä oikeata asiaa/sanomaa ”sanahelinän” takaa/seasta. Suurin osa heistä ei ole kovinkaan kiinnostunut mistään ”yhden asian” liikkeestä vaikka asia olisi kuinkakin hyvä. Hehän ovat jo ennättäneet nähdä erilaisten puolueiden ja liikkeiden ”tähdenlennot” ja loppumisen. Vakavasti otettavan puolueen on otettava kantaa ja ajettava myös niitä asioita jotka eivät ehkä ole alussa olleet tapetilla…

  Pitäisi muistaa että vanhemmassa ikäpolvessa on paljon ihmisiä jotka eivät voineet/saaneet nuoruudessaan opiskella. Näin heillä on vaikeus pysyä nykyisen kiireisen ajan mukana kielitaidon ja monen muunkin asian puuttumisen vuoksi.

  Lienee viisainta välillä lopettaa ja antaa vuoro kommenteillekkin. Tai olisikohan parempi ruveta kirjoittamaan johonkin blogiin…tahi pöytälaatikkoon jälkipolville. No…katotaan…

  Profiilikuva käyttäjästä jaakkome

  jaakkome

  said

  Hei Mape,

  Kannattaa huomata, että keskustelupalstalle kirjoittavat ja varsinkin IRC:ssä keskustelevat ketkä vain jostain syystä ja jollain tavalla ovat kiinnostuneet siellä keskustelemaan. Olen itse käyttänyt irkkiä nyt vajaan kuukauden, tämän puoluejutun innostamana, ja minusta tuntuu, että listasit piraattipuolueen toiminnan ongelmiksi asioita, jotka ovat IRC:n luonteeseen kuuluvia ominaisuuksia. Erittäin löyhästi hallinnoidulla IRC-kanavalla, kuten #piraattipuolue, lienee tilanne erittäin hyvä, jos sekaisin ovat vain puurot ja vellit ja kysymyksiinsä saa vain osittain täysin idioottimaisia vastauksia tunnistamattomaksi jääviltä nimimerkeiltä. Itseäni IRC on palvellut hyvin, mutta se on kyllä selvästi vaatinut sellaista sukupolvettunutta nettailuasennetta.

  Ehkä IRC:issa voisi olla tiukempi ja virallisempi ja puolueeseen enemmän liittyvä kanava ja sitten tuollainen härömpi sekametelisoppakanava? Sekametelinen ja irkkimäinen keskustelu aivan mistä sattuu aivan millä tyylillä sattuu on mielestäni hyvä osa perusyhteisöllisyyden ylläpitämistä, mutta implisiittinen vaatimus sellaisen jaksamisesta ei saisi tulla puolueesta kiinnostumisen tielle.

  Osa listaamistasi hirviösanoista on kielikorvani mukaan vakiintunutta suomea ja mielestäni korrekteja niin sanomalehdessä kuin puolueen virallisessa kannanotossa tai missä tahansa materiaalissa, eikä niille ole parempaa vastinetta. En tarkoita tällä missään nimessä, että ihminen, joka ei tunne näitä sanoja ja niiden kaikkia käyttötapoja olisi mielestäni jotenkin tyhmä tai ei-haluttu. Uusien sanojen ja merkitysten opettelu on kuitenkin välttämätön osa uusien asioiden oppimista ja kaikille näille sanoille löytyy merkitystä hyvin avaava sivu suomaenkielisestä wikipediasta.

  Tällaisia sanoja listassasi ovat mielestäni ainakin: wiki, blogi, irc, avatar, syöte, fontti (korvaamassa nopeasti sanaa ”kirjasin” kirjakielessä) ja foorumi (”keskustelupalsta” toistaiseksi paikoin korrektimpi).

  Toinen asia on se, että keskustelupalstalle ihmiset kirjoittavat ja saavat mielestäni kirjoittaa omalla kielellään ja enemmän tai vähemmän mitä vain aiheeseen liittyen haluavat. Tällöin on väistämätöntä, että ihmiset käyttävät kieltä jossain määrin sellaisilla tavoilla, jotka ovat jossain määrin spesifejä heidän alakulttuurilleen, koulutukselleen, työlleen tai muulle identiteetti-asialleen. Piraattipiireissä nämä spesifisyydet liittyvät hyvin usein tietotekniikkaan tai netti- ja nörttikulttuuriin. Itse pyrin jossain määrin tietoisesti välttämään liian harvoille aukeavan kielen käyttämistä, sen verran mitä jaksan silloin jos jaksan. Käytän silti mielelläni esimerkiksi ”spesifi” -sanaa, koska olen akateemisesti koulutettu ja se sana kuuluu minun omaan kieleeni. Jos joutuisin vapaassa keskustelussa hirveästi miettimään, miten korvata se ”kansantajuisesti”, kielestäni tulisi helposti kömpelöä ja alentuvaa ja kokisin oloni ulkopuoliseksi. Siksi ennemmin kehoitan kansaa tekemään kuten itse teen ja googlailemaan vierasta sanaa.

  Joka tapauksessa listaamasi ongelmat tuntuvat olevan enemmänkin piraattipuolueen mahdollistaman vapaahkon keskustelun ongelmia kuin piraattipuolueen ja sen toiminnan ongelmia. Ero näiden välillä on hyvä pitää mielessä.

  — Jaakko Meriläinen, Oulu

  Profiilikuva käyttäjästä jaakkome

  jaakkome

  said

  Lisään vielä sen verran, että kommunikaatiota vaikeuttava sukupolvikuilu on nähdäkseni piraattipuolueen keskeinen haaste ja vihjeen kantaminen sen yli yksi puolueen keskeinen tarkoitus ja potentiaalinen anti yhteiskuntakeskustelulle & politiikalle. Tämän takia olet, Mape, ehdottomasti oikealla asialla tuodessasi esille niitä ongelmia ja vieraannuttavia tekijöitä, joita olet kokenut piraattipuolueeseen tutustuessasi ja olen kiitollinen siitä, että jaksat niistä huolimatta jatkaa keskustelua ja ajatuksiimme tutustumista. Monilla muilla usko tuntuu toistaiseksi loppuvan vähän turhan aikaisin.

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Nyt taidan hetkeksi jäädä sulattelemaan saamaani aika pitkää vastausta. Toivoakseni se aukeaa kaikilta osin. Seuraavaan lainaukseen olisi hyvä saada hieman tarkennusta.

  jaakkome kirjoitti:
  Quote: ”kommunikaatiota vaikeuttava sukupolvikuilu on nähdäkseni piraattipuolueen keskeinen haaste ja vihjeen kantaminen sen yli yksi puolueen keskeinen tarkoitus ja potentiaalinen anti yhteiskuntakeskustelulle & politiikalle”

  Profiilikuva käyttäjästä jaakkome

  jaakkome

  said

  Yritin tarkoittaa lainaamallasi kohdalla sitä, että piraattiliike (kuten mikään muukaan ihmisiin liittyvä) ei ole mikään tyhjiössä syntynyt rationaalinen kone, vaan se on ajatuksista koostuva rakennelma, jonka on mahdollistanut tiettyjen ihmisten kokemus tiettynä aikana. Eli se, keille piraattipuolueen vastustamat epäkohdat ovat ilmeisimpiä ja keitä ne ensimmäiseksi koskettavat, on osittain sukupolvikysymys. Piraattipuolue on tarpeellinen siksi, että tällä vahvalla poliittisella kokemuksella ja sen synnyttämillä vaatimuksilla ei ole ollut ääntä virallisessa politiikassa, minkä takia monille on ilmeistä, että politiikkaa olisi voinut tehdä paremmin.

  Minusta demokratia on keskeisesti näiden erojen ylittämistä ja kuromista. Tässä keskustelu on aivan yhtä tärkeää kuin äänestäminen.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  IRC-keskustelut vaikuttavat varmasti jonkin aikaa sekavilta niihin tottumattomalle. Vie oman aikansa, ennen kuin tottuu seuraamaan jopa montaa päällekkäistä keskustelua. Kieltämättä IRC:n keskustelukulttuuri voi tuntua monista oudolta, mutta se on usein hyvin antoisaa. IRC-keskusteluja ei pidä yrittääkään ymmärtää keskustelufoorumi-tyyppisenä mielipiteenvaihtoina tietyistä asioista, vaan kavereiden ja tuttujen välisenä kahvipöytäkeskusteluna, joka aaltoilee aiheesta toiseen ja on tyyliltään hyvin vapaamuotoista.

  Profiilikuva käyttäjästä Quasimodo

  Quasimodo

  said

  Omilla piireillähän kanssa omat kanavat joihin voi liittyä ircissä, keskustelu hieman rauhallisempaa kun pää kanavalla. Ja sitten ihmisten kanssa voi ircissä puhua ihan privaatistikkin;)

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Ensimäiseen viestiini selvennyksiä/korjauksia:

  Tiedän aika pitkäaikaisesta kokemuksesta myös sen että aina, etenkin toiminnan alussa, jokunen ns. ”häirikkö” haluaa laittaa kortensa kekoon.(1)

  (1) Tuo mainittu pitkäaikainen kokemus muodostuu mm. noin reilun 35 vuoden ajanjaksosta elämässäni. Sen aikana olen ollut/toiminut eri pituisia jaksoja työsuojelu tehtävissä, ammattiliitoissa (liitossa ja työpaikalla), puolueessa ja erilaisissa muissa yhdistyksissä ja yhteisöissä. Puolue- ja harrastustoiminnassa etenkin mutta myös muualla esiintyy tätä ”häiriköintiä” ja jonkinlaista ihmeellistä mitälie kateutta tms. (nythän eilen 10.6.2009 tästä tuli viimeisin julkinen esimerkki Vasemmistoliitossa).
  :)
  – sivut eivät ota huomioon jo iäkkäämpiä ihmisiä (heitäkin tiedän kiinnostuneissa olevan).
  – sivuilla käytetään liikaa vierasperäisiä ilmauksia (ilman selvennystä).
  – asiat eivät ole välttämättä helposti löydettävissä. (2)

  (2) Näihin asioihin joudun palaamaan myöhemmissä kommenteissani.
  :)
  Poikkesin aivan äskettäin tuolla IRC:ssä. Aivan kuten olin luullutkin olivat puurot ja vellit sekaisin…eipä juurikaan voinut keskustelusta puhua…jokainen heittää mitä sitten heittäneekin. (2) Erityisesti siellä alkoi tuntumaan että olisi hyvä jos esim. hallituksen jäsenet voisi niiden ”nicien” joukosta tunnistaa ilman suurempaa kaivelua. (3)

  (3) Ymmärrän kyllä sen että kaikissa kasvottomissa keskustelufoorumeissa on omat ongelmansa. Koskaan ei siis voi tietää kuka jonkun nimimerkin takana milloinkin piilottelee ja laukoo vaikka mitä. Siksi olisi jo puolueen avoimuus periaatteidenkin mukaista rehellisesti ja avoimesti antaa näkyä ainakin puolueen ”herrojen” foorumilla olo pysyvillä ja tunnistettavilla nimimerkeillä (tuntuisi suotavalle ainakin puheenjohtajasta, hallituksen jäsenistä, kaikista toimihenkilöistä sekä aluevastaavista ym. -toimijoista). Tietystihän tällaisessa ”näkyvyydessä” olisi se vaara että puheitaan ja sanomisiaan alkaisi miettimään ennen suunsa aukaisemista…no, ei kai välttämättä paha…
  :)
  Palaan niihin tuonnempana ellei minua ”ammuta alas” jo sitä ennen. (4)

  (4) Kommentointia koetan harrastaa kykyni, vointini ja aikani salliessa. Oman aikansa voi viedä ennenkuin joku asia selviää tahi taustatyöni sitten antaa aihetta. Kovin vakavaa ”alas ampumista” ei ole vielä ollut…tai sitten en ole sitä ymmärtänyt. Siispä roikun oksalla vielä ainakin toistaiseksi.
  :)
  En panisi pahakseni jos vaikka PJ osallistuisi mielipiteellään!

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Hallituksen jäsenet voisivat käyttää nikkinsä edessä tagia [H], varapuheenjohtaja tagia [VPJ] ja puheenjohtaja [PJ]. Riittävän selkeää sinulle? Tageja pidempiä värssyjä ei nikeissä käytännön syistä voi käyttää.

  IRC on enemmänkin jäsenten yhteinen kokoontumispaikka, missä tavataan kavereita ja pidetään yhteyttä kuulumisia kysellen. Pitempiaikaista vakavampaa keskustelua varten perustetaan sitten oma kanava, esimerkiksi jollekin projektille. Maailman menoa ihmetellään sekalaisissa tunnelmissa pääkanavalla #piraattipuolue ”tuttavien” kesken. Mikäli haluaa selkeää dokumentoitua keskustelua, niin kannattaa käyttää keskustelupalstaa, koska se soveltuu siihen tarkoitukseen paremmin. Lisäksi hallituslaisten sähköpostit ja puhelinnumerot löytyvät nettisivuilta.

  Mitä nettisivujen ulkoasuun tulee niin se on ihan puhdas resurssikysymys. Ei meillä ole mitään palkattua henkilökuntaa vaan kaikki toimii puhtaasti vapaaehtoisvoimin silloin kun ehtii ja jaksaa. Se on tiedossa, että nettisivut ovat sekavat ja menut osittain huonoja. Muutos tulee kuitenkin vain sillä, että joku lähtee toteuttamaan. Itse lähtisin jos osaisin.

  Laitoin myös viestiä PJ:lle, että käy paikalla kattelemassa.

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Hallituksen jäsenet voisivat käyttää nikkinsä edessä tagia [H], varapuheenjohtaja tagia [VPJ] ja puheenjohtaja [PJ]. Riittävän selkeää sinulle? Tageja pidempiä värssyjä ei nikeissä käytännön syistä voi käyttää.

  Entäpä tällainen ehdotus: Puheenjohtaja = [PJ], Varapuheenjohtaja = [vPJ], Puoluesihteeri = [PS], Rahastonhoitaja = [Rh], Hallituksen jäsen = [Hj], Hallituksen varajäsen = [Hv] sekä systemaattisesti kaikki muutkin jonkun tehtävän omaavat. Myös noihin Paikallisosastoihin samanlainen systeemi.

  Eihän tämäkään olisi mitenkään 100% tae henkilöstä keskustelussa mutta huomattava parannus ja osoittaisi pyrkimystä rehellisyyteen ja avoimuuteen ainakin silloin jos nämä mainitut henkilöt saataisiin sitoutettua käyttämään samaa tunnustansa kaikilla Piraattipuolueen keskustelufoorumeilla.

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:IRC on enemmänkin jäsenten yhteinen kokoontumispaikka, missä tavataan kavereita ja pidetään yhteyttä kuulumisia kysellen. Pitempiaikaista vakavampaa keskustelua varten perustetaan sitten oma kanava, esimerkiksi jollekin projektille. Maailman menoa ihmetellään sekalaisissa tunnelmissa pääkanavalla #piraattipuolue ”tuttavien” kesken. Mikäli haluaa selkeää dokumentoitua keskustelua, niin kannattaa käyttää keskustelupalstaa, koska se soveltuu siihen tarkoitukseen paremmin. Lisäksi hallituslaisten sähköpostit ja puhelinnumerot löytyvät nettisivuilta.

  Uskon että ensimäisessä kohdassa olevat muutokset saisivat aikaan aikamoista kehitystä IRCissä käyttäytymiseen. Kokemuksesta eräillä IRC kanavilla tiedän näin käyneen ja kanavien siivoutuneen aivan mallikelpoisiksi.

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Mitä nettisivujen ulkoasuun tulee niin se on ihan puhdas resurssikysymys. Ei meillä ole mitään palkattua henkilökuntaa vaan kaikki toimii puhtaasti vapaaehtoisvoimin silloin kun ehtii ja jaksaa. Se on tiedossa, että nettisivut ovat sekavat ja menut osittain huonoja. Muutos tulee kuitenkin vain sillä, että joku lähtee toteuttamaan. Itse lähtisin jos osaisin.

  Tämän tiedän, arvaan ja ymmärränkin. Alku aina hankala…niin tässäkin asiassa. Jospa joku asian taitava sen hoitaisi…luin jostakin että puolue on oikea tietokone osaajien puolue.

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Laitoin myös viestiä PJ:lle, että käy paikalla kattelemassa.

  Olisi kyllä syytä saada hänenkin kommenttejaan, niin tähän kuin yleisemminkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Omasta mielestäni menee turhan tarkaksi, jos jokaisella on omaa tehtäväänsä kuvaava tagi. Sitten on kauhea sekasotku eikä kukaan tiedä enää mikä on mikäkin. Itse käyttäisin pelkkiä [H] (hallituksen jäsenet ja varajäsenet) ja [PJ] (puheenjohtaja). Kuitenkin oikeastaan kaikissa asioissa on ihan sama keltä hallituksen jäseneltä niitä tiedustelee, ja jos ei tiedä niin ohjataan sitten oikealle henkilölle.

  Siinä olet oikeassa, että täällä keskustelupalstalla kaikki voisivat kyllä toimia omalla nimellään, tai sitten nimimerkillä jättäen kuitenkin oikean nimensä allekirjoitukseen.

  Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Omasta mielestäni menee turhan tarkaksi, jos jokaisella on omaa tehtäväänsä kuvaava tagi. Sitten on kauhea sekasotku eikä kukaan tiedä enää mikä on mikäkin. Itse käyttäisin pelkkiä [H] (hallituksen jäsenet ja varajäsenet) ja [PJ] (puheenjohtaja). Kuitenkin oikeastaan kaikissa asioissa on ihan sama keltä hallituksen jäseneltä niitä tiedustelee, ja jos ei tiedä niin ohjataan sitten oikealle henkilölle.

  Niin…onhan sekin vähä askel oikeaan suuntaan ja antaa jo kuitenkin jotain tietoa. Varmaan riittävä.

  Asioiden kyseleminen joltakin on aivan eri asia ja liki itsestään selvää. Toinen asia on henkilön käyttäytymisen seuraaminen ja mielessään arvioiminen.

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:Siinä olet oikeassa, että täällä keskustelupalstalla kaikki voisivat kyllä toimia omalla nimellään, tai sitten nimimerkillä jättäen kuitenkin oikean nimensä allekirjoitukseen.

  En kannata nimien julkista esittämistä tavallisten käyttäjien osalta. Tästäkin on kokemusta … karkoittaa keskustelijat, asiallisetkin, koska ymmärrettävästi pelkäävät asiatonta kritiikkiä ja jopa v…..lua.

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Kannatan jonkinlaista hallituksen jäsenten tunnitamismahdollisuutta irc keskusteluissa. Toisaalta Piraattipuolueesta ei ole tietoisesti haluttu tehdä keskusjohtoista organisaatiota. Paikalliskanavilla kuten #pirkanmaa , #varsinais-suomi tai #uusimaa keskustelu on rauhallisempaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 18)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin