Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Apple haastaa Nokian oikeuteen

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Apple haastaa Nokian oikeuteen

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mrZombie mrZombie 9 vuotta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Tuosta vaan on paha olla vielä oikein mitään mieltä. Pelaako Apple vaan aikaa vai mitä se tekee? Apple nyt on tunnetusti lakipuolella niin hirveä perseilijä, että saattaa hyvinkin olla tekaistuja kaikki väitteet, jotta saadaan sitten sopimusneuvotteluissa parempi diili. Katotaan nyt miten Nokia ens viikolla kommentoi tuota Applen hyökkäystä.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Isot pojat tukkanuottasilla. Patenttiasioista uutisoidaan jatkuvasti. Kun Kiina ja Intia vaatii 75.n muun maan kanssa patenttien purkamista ympäristöteknologiassa, Nokia ja Apple kaivautuvat taisteluasemiin patenttisodan kasvaessa, ja ne lääkepatentit ja se gmo jne…

  Patenttien ”hyödyllisyytä” saa ainakin minulle selittää tosissaan ja mielummin henkilökohtisilla hyvillä kokemuksilla kuin PRH.n juhlapuheilla. Toivoisin kaikkien piraattien ottavan itseään niskasta kiinni ja tutkimaan asiaa ihan tosissaan ennen juupas eipäs väittelyä. Patentit ovat ensisijaisesti monopolisoitumista palvelevia työkaluja. Ruotsin piraatit (ne aidot ja alkuperäiset) eivät ottaneet sattumalta aihetta agendansa kulmakiveksi.

  ”Nokian vuorostaan oikeuteen haastava Apple syyttää, että esimerkiksi Nokian suosittu E71-puhelin sekä uusi N900 loukkaavat yhtiön patentteja. Apple kiistää itse syyllistyneensä Nokian patenttien loukkaamiseen.”

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Patenttioikeuksilla taistelu onkin ongelman ydin. Kuinka taitavaa tai taitamatonta se on, on vain veden sotkemista niin että pohjamuta tekee siitä sameaa. Mitä hyötyä on laitteiden kehitykselle, tai tietoyhteiskunnalle, kun valmistajien aikaa ja voimavaroja siirretään juristeille ja oikeuslaitoksiin?
  Kun kilpailua ei voida muuten rajoittaa, sitä tehdään patenteihin vedoten. Yhdysvalloissa oikeutta pyritään hakemaan yleensä siitä osavaltiosta, mistä löytyy aiheeseen sopivin tuomari ja tilastollisesti myönteinen oikeuskäytäntö. Kansainväliselle oikeudelle on USA aina viitannut kintaalla.

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Tällaisissa tapauksissa kannattaa aina tuoda esille, miten huonosti patenttijärjestelmä toimiikaan. Eihän tuollaisesta ole yhtään mitään hyötyä kenellekään muulle kuin patenttijuristeille. Sekä Nokia että Apple menettävät rahaa turhaan kiistelyyn, ja sen rahan olisi voinut sijoittaa suoraan tuotekehittelyyn, joka myöskin hidastuu sen takia kun (usein täysin ilmiselviä) parannuksia ei voida ottaa käyttöön lisensointiongelmien takia, joka heikentää tuotteiden laatua ja siten aiheuttaa murhetta ja kurjuutta kuluttajille. Onko sellainen muka oikeasti muutaman juristin palkan arvoista? Ei tosiaankaan, vaan se kertoo karua kieltä patenttijärjestelmän turhuudesta.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin