Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Asko-Seljavaara ja itsehoitolääkintä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Asko-Seljavaara ja itsehoitolääkintä

Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pirate0 Pirate0 6 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Sirpa Asko-Seljavaara vastustaa pontevasti itsehoitolääkkeiden myyntiä kaupoissa ja kioskeissa. Erityisesti pisti silmääni tuo kohta:

  ”Vastustin aikanaan eduskunnassa nikotiinikorvaushoidon siirtämistä pävittäistavarakauppaan, enkä usko vieläkään, että lakimuutos oli hyödyllinen. Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta otettakoon se savuna, purkkana vai mällinä.

  Onkos tämä taas sellainen porttiteoria? Nuoret alkavat ensin jauhaa trendikästä nikotiinipurukumia, siirtyvät sit cooliin e-savukkeeseen ja lopuksi tien päässä häämöttää vaarallinen tupakointi?

  Noinko se menee?

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Niinhän se menee, vilautetaan aina porttiteoria-korttia tuntematta lainkaan, että miten se homma menee oikeasti.

  Sähkötupakkaakin röyhkeästi yritettiin rinnastaa kannabikseen. Sen jälkeen olikin tullut monta vihaista kommenttia useita sivuketjuja.

  Oikeasti lääketeollisuus siinä pelkää nikotiinituotteidensa myynnin romahdusta. Porttiteoria on niin onnetonta propagandaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Mihin vedetään sitten raja? Intiassa jäteveden seassa niin paljon antibiootteja että sillä lääkitsisi pienen valtion kansalaiset usean vuoden ajaksi.

  Kun puhutaan tableteista ja lääkkeistä niiden käyttö tulisi olla aina mielellään ehkä liian vähän kuin liian paljon. Koska kaikki ylimärääiset kemikaalit aiheuttavat ongelmia ihmisissä. Ja eivät kuulu ihmisten normaaliin ruokavalioon.

  ps pitisiköhän vaihtaa nikiksi ’vastarannan kiiski’? :P

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  En minäkään lämpene antibioottien vapaalle myynnille. Tänään joudun menemään apteekkiin ostamaan antihistamiinia. Kivempi se olisi tuosta lähikaupasta ostaa. Käyttöohje kummiskin lukee pakkauksessa. Osaan kyllä ihan sujuvasti lukea ohjeen,ei siihen farmaseuttia tarvita.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Kysymys on varmaan myös apteekkien toimeentulosta, ok suomessa apteekkeja on no joka niemennokassa ja tämä rakenne on sietämtön. Jos hyväksytään aspiriniin siirtyminen pois apteekkeista tavallisiin elintarvike liikkeisiin niin mitä tämä tarkoittaa niille lääkkeille joita ei voi myydä joka Siwassa. Tuleeko näistä vielä kalliimpia ja tarkoittaako tämä sitten että reseptilääkkeiden haku tulisi pitemmäksi ja samalla niin kalliiksi ettei yksin asustavalla pihtiputaan mummolla ei ole varaa hankkia lääkkeitä?

  Ja jos käy niin että täytyisi hakea parin kuukauden huumelääkkeet kotia niin tämä määrä varmaankin houkuttaisi ryöstämään pihtiputaan mummut ja papat…

  Kyllä energisillä nuorilla city klopeilla ei ole vaikeaa löytää sitä apteekkiansa naapurikorttelista mutta …

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Juu, suomeen kaivattaisiin uudenlista ajattelua ja hyvä -veli järjestelmän romuttamista. Etupäässä tämä tapahtuisi suuntamalla painopistettä pk yrityksiin … Mutta esim kaupan alalla kaksi kauppaketjua hallitsee markkinointa 80 prossan osuudella niin tämänkaltainen kehtys vaan lisää varallisuuden keskityttämistä harvojen käsiin.

  PiPUn taloudellinen tavoite olisi lisätä lähiteollisuutta, lähikauppaa, lähiruokaa yms.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin