Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Brittein biometriset passit todettu epäturvallisiksi

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Brittein biometriset passit todettu epäturvallisiksi

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 10 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Dragu

  Dragu

  said

  The Times: ‘Fakeproof’ e-passport is cloned in minutes
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article4467106.ece
  New microchipped passports designed to be foolproof against identity theft can be cloned and manipulated in minutes and accepted as genuine by the computer software recommended for use at international airports. Tests for The Times exposed security flaws in the microchips introduced to protect against terrorism and organised crime. The flaws also undermine claims that 3,000 blank passports stolen last week were worthless because they could not be forged.

  Profiilikuva käyttäjästä Lentava-Heppa

  Kaiken rehellisyyden nimissä on muistettava että tässä todistettiin turvattomaksi BRITTIEN biometriset passit, ei kaikkia. Suomalaisissa käytetään varsin laadukasta PKI avainta VRK:n varmentamalla signatuurillaan ja sitä ei ihan yhtä helposti muokata. Kloonata toki voi, jos passeissa ei ole mukana PIN-koodin käyttöä (en itse ole perehtynyt enää siihen), mutta vain täsmälleen samoilla tiedoilla.

  Homma ei tietysti ole kunnossa. Jos brittien passit on helppo väärentää, niin voiko brittien passeihin enää luottaa ja missä muissa maissa on sama tilanne? Sitten on tietty biometristen passien muut ongelmat.

  Mutta otsikko antaa silti mielestäni hieman väärän kuvan viitatessaan biometrisiin passeihin yleisesti, ehkä jopa konseptina, kun kyseessä on yhden maan surkea toteutus.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Lentava-Heppa:

  Tuossa Dragun kirjoituksessa olikin nimenomaan se pointti, että täysin varmaksi oletettu systeemi olikin helppo murtaa. Ihan samalla tavalla kun nyt itse pidät Suomen systeemiä pommin varmana. Ohjelmistopuolella kaikki estot on kierretty tai murrettu ennemmin tai myöhemmin (yleensä ennemmin).

  En silti itsekään luopuisi näiden tekniikoiden käytöstä passeissa. Onhan identiteettivarkaus rikos, josta saa tuomion. Vai pitäisikö autot kieltää sen takia, että niillä on mahdollista ajaa ylinopeutta?

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin