Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

DDOS-attack mot Piratpartiets servrar

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta DDOS-attack mot Piratpartiets servrar

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi Ruuhijarvi 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  http://www.piratpartiet.se/feed-item/ddos-attack-mot-piratpartiets-servrar
  http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=sv&tl=en&u=http://www.piratpartiet.se/feed-item/ddos-attack-mot-piratpartiets-servrar

  Under dagen har Piratpartiets servrar utsatts för flera s.k. DDoS-attacker. Attackerna inleddes i natt sedan Piratpartiet satt upp en svensk spegling av Wikileaks. Anledningen till detta är att den kända organisationen som i dagarna är aktuell med ett stort antal läckor, har attackerats från olika håll och behövt hjälp med att finnas tillgängliga online.

  – Vi har klarat oss undan den här typen av attacker hittills. Därför är det svårt att tänka sig annat än att det finns ett samband mellan Piratpartiets stöd för Wikileaks demokratiarbete och attackerna, säger Piratpartiets vice partiledare, Anna Troberg. Samtidigt visar attackerna att Wikileaks arbete för öppenhet behövs mer än någonsin.
  Rent tekniskt innebär en DDoS-attack att någon eller några skickar så många förfrågningar till partiets servrar att de helt enkelt inte klarar av belastningen och fungerar dåligt, eller helt slutar att fungera.

  – I praktiken betyder det att vi inte kan bedriva det politiska arbetet så som vi annars brukar, fortsätter Troberg. Flera av våra interna system och externa informationskanaler har drabbats av attackerna och det försvårar vårt arbete avsevärt och kanske värst av allt, vår opinionsbildning.

  Piratpartiet ser mycket allvarligt på det inträffade. Rätten att bedriva politiskt arbete får inte inskränkas. Tyvärr har den senaste veckan visat att yttrandefrihet och öppenhet inte varit en självklarhet.

  – De makthavare som valt att onyanserat kritisera Wikileaks viktiga arbete bör fundera på vad den sortens inställning mot öppenhet innebär i praktiken, avslutar Troberg. Till exempel, att den fria politiska opinionsbildningen hindras och det borde rimligtvis vara oacceptabelt i en demokrati.

  För mer information:

  Anna Troberg, vice partiledare för Piratpartiet, 010-3333402
  Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet, 010-3333401
  se Piratpartiets presscenter för bilder och andra pressresurser: http://press.piratpartiet.se/

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin