Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Disney aikoo kitkeä piratismin uudella standardill

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Disney aikoo kitkeä piratismin uudella standardill

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  ”Kuluttajien kannalta Keychestin hyvä puoli on ainakin se, että teknologia vapauttaa paljon levytilaa käytöstä, kun pilvitietokannassa olevaa elokuvaa ei tarvitse tallentaa omalle kiintolevylle. Samalla elokuvakirjastoon on mahdollista päästä käsiksi muualtakin kuin vain omalta tietokoneelta.”

  http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article339179.ece?s=u&wtm=-21102009

  (Kommentti: olipas taas aika erikoinen otsikko. Standardi ja standardi… kyseessähän on uusi palvelumuoto, ei enempää eikä vähempää.)

  Profiilikuva käyttäjästä ape

  ape

  said

  Tiedä sitten kuinka tämä meinasi kitkeä piratismia? Pikemminkin se helpottaa sitä.

  Eihän piratismia harrastavien tarvitse kuin jaella koodia muille kanssaihmisille.

  Tietenkin jos käyttöä rajoitetaan vaikka siten, että vain yksi aktiivinen yhteys sallitaan kerrallaan samalle koodille. Tällöin se voisi kitkeä piratismia.

  Profiilikuva käyttäjästä mikael79

  mikael79

  said

  ape kirjoitti:
  Quote:Tiedä sitten kuinka tämä meinasi kitkeä piratismia? Pikemminkin se helpottaa sitä.

  Eihän piratismia harrastavien tarvitse kuin jaella koodia muille kanssaihmisille.

  Tietenkin jos käyttöä rajoitetaan vaikka siten, että vain yksi aktiivinen yhteys sallitaan kerrallaan samalle koodille. Tällöin se voisi kitkeä piratismia.

  On kyl sellainen kutina, että tuon palvelun käyttö on todennäköisesti yhtä miellyttävää kuin xbox 360 livepalvelut. Bannia paukkuu pienemmästäkin asiasta

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  ape: ”jos käyttöä rajoitetaan vaikka siten, että vain yksi aktiivinen yhteys sallitaan kerrallaan samalle koodille”

  No se nyt on itsestäänselvyys. Jopa moni privaattitrackerikin valvoo, että sama käyttäjätunnus ei voi olla yhteydessä trackeriin eri IP:stä, jotta privaattitrackerin account ei vuoda yleiseen jakoon. Jos trackeritkin valvoo käyttäjiänsä, niin eikö ole itsestään selvää itsestään selvempää, että taho jolla on ”tekijänoikeuksia” valvoo niitä vielä paljon ahkerammin? Itse luulen, että banhammeri viuhuu hyvinkin herkästi väärinkäyttöepäilyistä jopa siinä määrin, että väärinkäytöstä tullaan rankaisemaan vääriä positiivisia – tai järjestelmästä tehdään todellakin sellainen, että palveluun voi olla sisäänkirjautuneena vain yhdestä IP:stä ja uusintakirjautuminen invalidoi kirjautumisen aiemmalta (mukaanlukien kaikki auki olevat videostreamit ja linkit).

  Mutta paljonko tämä estää piratismia? TO-mafia kuvittelee aina, että tekemällä rippaaminen mahdollisimman vaikeaksi, piratismi kärsii. Fakta kuitenkin on, että yksi tuhannesta rippaa, loput lataa toisen tekemän ripin. Seurauksena kopiosuojauksen parantamisesta rippaajalta odotetaan parempaa pätevyyttä tai parempia työkaluja, mutta seurauksena rippien laatu tunaririppaajien vähentyessä vain paranee, ja vertaisverkot täyttyvät parempilaatuisella kopiolla. Samaan aikaan TO-mafia hurraa itsellensä ja saavutuksellensa, kun on tehty taas niin paljon piratismin vaikeuttamiseksi (ja lähinnä haitattu maksavan asiakkaan elämää).

  Artikkeli: ”Kuluttajien kannalta Keychestin hyvä puoli on ainakin se, että teknologia vapauttaa paljon levytilaa käytöstä, kun pilvitietokannassa olevaa elokuvaa ei tarvitse tallentaa omalle kiintolevylle. Samalla elokuvakirjastoon on mahdollista päästä käsiksi muualtakin kuin vain omalta tietokoneelta.”

  Tämä on niin monella tavalla häränkakkaa, että huh-huh. Jos saisin ladata kopiosuojaamattoman tiedoston (mitä piraatit tekevät), voisin katsoa sitä mistä hyvänsä pistämällä sen vaikka muistitikulle. Tosin kopiosuojaamatonta tiedostoa he eivät kelpuuttaisi, koska elävät fantasiamaailmassa, että rippauksen vaikeuttaminen jotenkin vähentäisi piratismia. Joten, ehkäpä se virtuaalinen elokuvakirjasto helpottaa tähän, jos vaihtoehto on DRM-suojattu tiedosto, joka toimii vain DRM-tukevilla toistinohjelmilla ja on liitetty esim. prosessorin sarjanumeroon tai Windowsin CD-keyhin tai… mihin ikinä olisikaan sidottu. Kelpaa korkeintaan argumentiksi miksi palvelu saattaa olla tietyissä tapauksissa parempi kuin toinen kaupallinen palvelu, mutta ei siis varsinaisesti omaa mitään etua piratismiin verrattuna.

  Mitä tulee siihen, että ei ”tarvitse” tallentaa omalle kiintolevylle, niin jujuhan on siinä, että ei ”saa” tallentaa omalle kiintolevylle. Sekään ei tarkoita, etteikö ”pysty”. Jos nyt kuitenkin pysytään ajatuksessa, että kun ei saa, niin ei ole pakkokaan, eli käyttäjä selviää kovalevylle tallentamisen välttämättömyydestä. Arvioidaanpas paljonko hyötyä tämän velvollisuuden välttämisestä on… Onko kovalevykapasiteetti jotenkin tullut ajan myötä sellaiseksi, että siitä olisi pula? Päinvastoin. Kasvaa härskiä vauhtia ja tulee samalla gigatavua kohden koko ajan halvemmaksi. Muistan, kun joskus hankin Hitachi 400-gigaisen ja hinta lieni jossakin 250-300 euron hujakoilla. Nyt samalla rahalla saisi yli 3000 gigaa kapasiteettia. Pari hassua vuotta.

  Mikä ei ole tänä aikana kasvanut samaa tahtia, on nettipiuhan paksuus. Toki aluksi sekin kasvoi: joskus oli modeemi, sitten ISDN, sitten DSL. DSL 256 -> 512 -> 1024 -> 2084… mutta ironisesti nyt hintojen lähdettyä jälleen nousuun pudonnut takaisin 1024 kbit/s. Ja uhkaavat viedä DSL:n kokonaan pois ja ”korvata” mobiili”laajakaistalla” joka (erityisesti DSL-lakkautusuhan alla olevilla maaseutualueilla) ei toimi kuin GPRS nopeuksilla. Olo on kuin käyttäisi taas ISDN:ää, kun täytyy erillistä dial-up ohjelmaakin räplätä, ja sen lisäksi, että yhteys on hidas, se katkeileekin satunnaisesti. Joutuisikohan puoliksi katsotun streaming-leffan lataamaan alusta uudestaan, jos mokkula kaatuisi kesken katsomisen ja täytyisi käynnistää uusi nettisessio?

  Disney mainostaa paikkariippumattomuutta, eli ei täydy olla sillä tietokoneella millä tiedostot on. Mutta ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, että täytyy olla nettiyhteys päällä. Onnistuuko leffan katsominen korpimökillä, ulkosaaristossa tai pitkää matkaa tekevässä junassa? Kyllä minä läppärillä voin katsoa DVD-rippiä tai BluRay-rippiä ilman nettiäkin. (Ja jopa ilman sähköä noin 5 tunnin ajan.)

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin