Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ehdotus tulevaisuusryhmän uudistamisesta

Etusivu Foorumit Työryhmät Tulevaisuusryhmä Ehdotus tulevaisuusryhmän uudistamisesta

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä akukkone akukkone 4 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Tulevaisuusryhmä voisi olla sellainen, jossa keskitytään ideoimaan puolueen tulevaisuutta ja toimintamuotoja.

  Jäykkä kokousmainen esityslista- ja äänestysmenettely ohjelmanvalmistelun parissa voitaisiin unohtaa, mutta tiistai-iltaiset tapaamiset irc-kanavalla säilyttää. Painopiste olisi uusien ideoiden esittelyssä keskustelijoille, niiden kehittely yhdessä ja parhaiden ehdotusten esittely aikanaan puolue- tai piirihallitukselle (riippuen siitä tarvitaanko toteutukseen rahaa tai onko se piirien toimintaa koskeva jne.).

  Piraateilla on valtavasti idearikasta porukkaa, jolta aina silloin tällöin tupsahtaa ilmoille jos jonkinlaisia ehdotuksia, mutta vaali- ym. kiireiden tai esitysajankohtaan liittyvien toteutusvaikeuksien takia asiat saattavat unohtua. Myös ideoiden jatkokehittelyä tarvitaan, sillä hyviäkin ideoita jää totetuttamatta paljon sen vuoksi, että ne esitellään monesti suuremmalle yleisölle sangen keskenräisinä.

  Erityisesti teknisiin ratkaisuihin tai erilaisiin tempauksiin liittyvistä ideoista saattaa kehittyä puolueelle jopa aivan uudenlaisia toimintamuotoja, kunhan uskalletaan heittää hullujakin ideoita ilmaan ja katsoa, mihin ne lähteävät kehittymään.

  Tulevaisuusryhmän ohjelmatyö voitaisiin haudata, sillä ohjelmaa voidaan suunnitella mm. siten, että kerrotaan ajoissa hallitukselle ohjelmatoiveista tai tehdään puoluekokoukselle ohjelmanmuutosaloitteita. Ei ole tarvetta käydä kokousmuotoisesti äänestyksineen kaikkineen jokaviikkoista vääntöä kaikkien pilkkujen paikoista, sillä useimmiten sellainen on kovin turhaa ja vie vain paljon aktiivien aikaa tärkeämmiltä asioilta. Kaikkein turhinta toiminta on sellaissa tapauksissa, kun tehdään suurella vaivalla ohjelmanmuutosesityksiä, jotka eivät ole hallituksen kannan mukaisia, ja hallitus sitten lyttääkin ne.

  Entisestä tulevaisuusryhmän kokoonpanosta poiketen ehdottaisin, että ryhmään kuuluminen ei olisi piiri- tai edes jäsenyyssidoinnaista, eikä jäseneksi tarvitsisi edes ilmoittautua mitenkään. Listaa jäsenistä ei olisi, ja kaikki voisivat käydä keskustelemassa tapaamisessa ihan ilman ennakkoilmoittautumista, täysin oman kiinnostuksensa ja ajakäyttömahdllisuuksiensa mukaan.

  Mahdollisten tiedustelujen ja ryhmän ulkopuolelta tulevien ehdotusten vuoksi ryhmällä voisi kuitenkin olla nimettynä koordinaattori. Ei siis mitään puheenjohtajaa, vaan henkilö, jonka kautta viestiä voisi saada liikkeelle molempiin suuntiin.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko.nummelin

  Tällä hetkellä kuviota sotkee jonkun verran se, että puoluehallituksen kokoonpano muuttuu puoluekokouksessa. Kaikki, mitä tulevaisuusryhmä valmistelisi sitä ennen, pitää olla riippumatonta nykyisen puoluehallituksen mielipiteestä.

  Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Tulevaisuusryhmä voi kyllä kokoontua ihan hyvin vaikka jo nyt, siitä vaan liittymään kanavalle #tulevaisuus. Ihan sama, millainen hallituskokoonpano on milloinkin puikoissa. Todennäköisesti tulevaisuusryhmän ideat kuitenkin esiteltäisiin uudelle hallitukselle, sillä tästä ehdotuksestani voitaisiin keskustella suunnittelukokouksessa 16.8. ja hallitus vaihtuu 17.8.

  Profiilikuva käyttäjästä Hukkinen

  Hukkinen

  said

  Osallistumiskynnysten madaltaminen ja toiminnan suoraviivaistaminen kuulostavat minusta hyvältä.

  Minusta Palautevirran (LiquidFeedbackin) voisi edelleenkin ottaa (kokouksista riippumattomaksi ”liukuvaksi”) päätöksentekovälineeksi. Apropos, ehkä se pitäisikin uudelleen nimetä ”Liukkariksi” – semminkin kun siitä on tullut versio 3, jossa on myös uusi front end.

  Käyttäjäryhmiä voi ”Liukkarissa” hallita jaostojen (unit) avulla. Voidaan luoda jaosto, jossa osallistumis-/äänestysoikeus on yksilöllisiksi (=vain 1 tunnus/hlö) tunnetuilla puolueen ulkopuolisilla ihmisillä sekä puolueen ja/tai PiNun jäsenrekisterin perusteella yksilöidyillä käyttäjillä.

  Mutta ei palvelu kyllä pelkällä nettiin laittamisella lentämään rupea… Oheistoimintaa, yhteisöllisiä syitä tai johtamista organisaation taholta tarvittaisiin.

  Ylipäätään on mielestäni hyvä antaa tilaa toteuttaa asioita haluamallaan tavalla – ainakin tämä Palautevirran uusi nimi motivoi minua :)

  Profiilikuva käyttäjästä akukkone

  akukkone

  said

  Hukkisen ajatusta ehdottomasti tuen.

  P.S. Miten ja milloin valitaan ihmisiä tulevaisuustyöryhmään? Itse haluaisin olla kehittämässä näitä ajatuksia myös. Joskus olen ollut ircissäkin, mutta siellä ei ole silloin tapahtunut yhtään mitään. Ainakin tuo Hukkisen projektii pitäisi nyt ottaa kehittelyyn. On välttämätöntä, että puolueella olisi jotain sanottavaa puolueena (als Partei) demokratian kehittämiseen.

  ”Liukkarille” ehdottomasti oma työryhmä myös, vaikka tulevaisuusryhmän sisään!!!

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin