Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Elevator pitch

Etusivu Foorumit Arkisto PR-osasto Elevator pitch

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen Matti Hiltunen 10 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Elevator pitch, niille jotka eivät tiedä, on lyhyt ja ytimekäs katsaus jonkin ihmisen, tuotteen tai organisaation avainominaisuuksiin. Nimensä se saa siitä, että se tulee pystyä kommunikoimaan toiselle ihmiselle 30 sekuntia kestävän hissimatkan aikana. Piraattipuolueen puolueohjelmassa on kolme pääasiallista painotusaluetta: demokratia, kulttuuri ja liiketoiminta. Jos joku kykenee tyhjentävästi käymään läpi nämä kaikki 30 sekunnissa, saa hän henkilökohtaisen ihailuni. Käytännössä kannattaa kuitenkin ottaa kohdeyleisö huomioon ja painottaa elevator pitchiä sen mukaan.

  Tässä on vapaaseen kulttuuriin kansalaisoikeuksien kautta painottuva prototyyppi, jossa on mukana sharing is caring filosofiaa. Yleensäkin henkilökohtainen mielipiteeni on, että nykyisestä to-järjestelmästä ei ole hyötyä kenellekään (ei pitkässä juoksussa edes ns. to-mafialle) mutta haittaa siitä on kaikille (myös to-mafialle).

  Quote:
  Tekijänoikeuksien tarkoitus on rohkaista luovaa toimintaa antamalla taiteilijalle mahdollisuus ansaita luovalla työllä. Tämän päivän maailmassa tekijänoikeuksia voi kuitenkin valvoa vain, jos valtiolle annetaan rajattomat oikeudet valvoa kaikkea yksityistä viestintää. Demokratian hylkääminen yhden teollisuudenalan suojelemiseksi on jo sinänsä järjetöntä, mutta vielä järjettömämpää siitä tekee se, ettei tämä teollisuudenala edes hyödy näin laajasta lain suojasta.

  Nykyään kaikki maksamisen arvoinen taide on saatavilla netistä helposti ja ilmaiseksi. Se on laitonta, mutta lain valvominen on erittäin hankalaa ja kiinnijäämisen todennäköisyys olematon. Tästä huolimatta ohjelmisto- ja viihdeteollisuus eivät ole tuhoutuneet. Miksi? Koska ihmiset ovat luonnostaan sosiaalisia* ja kun joku antaa sulle jotain arvokasta niin haluat antaa jotakin arvokasta takaisin. Mitä useammalle artisti antaa jotain arvokasta, niin sitä enemmän hän saa takaisin. Piratismin vastustaminen rajoittaa yleisöä ja samalla artistin ansioita.

  Piraattipuolue haluaa vapauttaa kulttuurin epäkaupallisen käytön, koska sen rajoittaminen ei hyödytä ketään mutta haittaa kaikkia.

  *Artikkelia lukemalla voi huomata viittauksen siihen, kuinka tässä kuvaillun kaltainen toimintamalli (tit-for-tat) on tehokas strategia vangin dilemmaan. Kuinka moni muu puolue voi matemaattisesti todistaa argumenttinsa todeksi ;)

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Alueelle ‘PR-osasto’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Siirry työkalupalkkiin