Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Elton John vastustavat nettiyhteyksien katkaisua

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Elton John vastustavat nettiyhteyksien katkaisua

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Kalle Kalle 9 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Kalle

  Kalle

  said

  Quote:Paul McCartney ja Elton John vastustavat nettiyhteyksien katkaisua piraateilta

  Kolme tärkeää Ison-Britannian muusikkojen etujärjestöä sekä joukko nimekkäitä artisteja ja -säveltäjiä – kyseisessä joukossa mm. Paul McCartney ja Elton John – on asettunut jyrkästi vastustamaan levy-yhtiöiden lobbaamaa ja maan hallituksen alustavasti kannattamaa ns. kolmesta poikki -mallia, jossa tiedostonjakajia uhataan varoitusten jälkeen nettiyhteyksien katkaisulla. Featured Artists Coalition (FAC), British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA) ja Music Producers Guild (MPG) ovat julkaisseet yhteisen kannanoton, jossa ne toteavat, että hallituksen kaavailemat valvontatoimet, varoitukset ja rangaistukset eivät tule edesauttamaan elävien, toimivien, reilujen ja kilpailukykyisten musiikkimarkkinoiden kehittymistä. Kyseessä on merkittävä linjanveto, joka osoittaa, että levy-yhtiöt ovat lobbaamillaan ääritoimilla menettämässä muusikoiden tuen ja jäämässä yksin omassa piratisminvastaisessa sodassaan.

  Muusikkojärjestöt toteavat kannanottonsa aluksi pitävänsä tekijänoikeuksia sinänsä tarpeellisena ja maan musiikintekijöitä kannustavana järjestelmänä. He huomauttavat kuitenkin, että hallitus on omaa nettipiratismin vastaista toimenpideohjelmaansa kartoittaessaan lähtenyt liikkeelle aivan vääränlaisesta ajatusmaailmasta ja siten päätynyt esittämään vääriä kysymyksiä, jotka ovat käytännössä mahdottomia vastattaviksi. Muusikkojen järjestöt toteavat, että hallituksen tapa ajatella asiaa on niin kaukana suuren yleisön ja musiikinkuluttajien ajatusmaailmasta, että konsultoinnin lopputuloksena on mietintö ja ohjelma, joka on suuren yleisön näkökulmasta äärimmäisen negatiivinen.

  ”Vertaisverkkojen aiheuttamista tappioista puuttuu konkreettinen näyttö. Sitävastoin löytyy näyttöä siitä, että aktiiviset tiedostonjakajat ovat myös aktiivisia levyjen, elokuvien ja dokumenttien ostajia.”

  Muusikkojärjestöt toteavat edelleen, että levyteollisuuden esittämät arviot piratismin aiheuttamista taloudellisista tappioista ja kolmesta poikki -lainsäädännön tuomista taloudellisista hyödyistä ovat hyvin epämääräisiä ja perustuvat siihen virheelliseen olettamukseen, että vertaisverkosta ladattu äänite olisi yhtä kuin menetetty kauppa. ”Tämä on pelkkää lobbareiden puhetta”, muusikot toteavat. ”Väitteelle ei ole mitään loogista perustaa, eikä yksikään taloustieteilijä voisi vakavissaan sisällyttää tällaista tekijää perustaksi laskelmille vertaisverkkojen aiheuttamasta ’arvovajauksesta’ alan teollisuudelle.”

  ”Vertaisverkkojen aiheuttamista tappioista puuttuu konkreettinen näyttö”, järjestöt jatkavat. ”Sitävastoin löytyy näyttöä siitä, että aktiiviset tiedostonjakajat ovat myös aktiivisia levyjen, elokuvien ja dokumenttien ostajia.” Muusikkojärjestöt uskovat, että vertaisverkkojen vaikutus alan talouteen on paljon mutkikkaampi kuin mitä levy-yhtiöt haluavat uskotella. Vertaisverkot saattavat vähentää levymyyntiä mutta toisaalta lisätä muita muusikkojen tulovirtoja. Suorat rinnastukset musiikin lataamisen ja CD-levyjen myynnin välillä ovat siksi järjestöjen mukaan vaarallisia.

  ”Suuri osa tiedostojen jakamisen ympärillä tapahtuvista online-aktiviteeteistä liittyy kyseisten artistien fanittamiseen. Artisteilla on keskeinen asema tässä musiikin uudessa ekosysteemissä.”

  Muusikot kritisoivat myös hallituksen kaavaileman kolmesta poikki -järjestelmän suuria kustannuksia. Järjestelmän vuosikustannuksiksi on virallisesti arvioitu 65-85 miljoonaa puntaa, minkä muusikot epäilevät jopa ylittyvän kaavaillun järjestelmän mutkikkuuden vuoksi. Virallinenkin kustannusarvio edustaisi jo 10-15 prosenttia Ison-Britannian äänitemyynnin markkina-arvosta (kiinteiden kustannusten vähentämisen jälkeen), joten moisen rahamäärän hassaaminen nettipiraattien ahdistelemiseen on muusikkojen mielestä täysin suhteetonta odotettavissa olevaan hyötyyn nähden. Levy-yhtiöiden itsensä odotetaan maksavan puolet valvonta- ja rangaistusjärjestelmän kustannuksista, ja lopuista vastaisivat veronmaksajat. Muusikkojärjestöt epäilevät, ettei järjestelmässä olisi yhteiskunnan subventiosta huolimatta taloudellista järkeä edes levy-yhtiöille itselleen – kokonaistaloudellisesta järjestä puhumattakaan.

  ”Suuri osa tiedostojen jakamisen ympärillä tapahtuvista online-aktiviteeteistä liittyy kyseisten artistien fanittamiseen”, muusikot toteavat. ”Artisteilla on keskeinen asema tässä musiikin uudessa ekosysteemissä. Levy-yhtiöt yrittävät lobata itselleen uusia valtuuksia syyttää ja rangaista musiikin ystäviä, mutta nämä pyrkimykset on suhteutettava isompaan kokonaiskuvaan siitä, miten fanit käyttäytyvät. Sen sijaan, että kysyisimme, aiheuttaako fanien toiminta tappioita tietylle teollisuuden osa-alueelle, meidän on kysyttävä, aiheuttaako se tappioita musiikin kokonaistaloudelle.”

  ”Keppi on kasvamassa suhteettoman suureksi tarjolla olevaan porkkanaan nähden. Yhdysvalloissa ehdittiin nostaa kuluttajia vastaan 30 000 oikeusjuttua, kunnes kyseinen politiikka hylättiin tuloksettomana.”
  Muusikkojärjestöt toteavat asiallisesti, että aktiivisen tiedostonjakajan artistille antama kontribuutio voi muodostua esimerkiksi erilaisten fanituotteiden ja konserttilippujen ostamisesta. ”CD-levyjen myynnin vähenemiselle on monia eri syitä, eikä siitä missään tapauksessa voi syyttää vain tiedostojen jakamista. Pelit ja DVD-levyt kilpailevat samoista asiakkaista, jotka aiemmin käyttivät rahansa CD-levyihin. Se, että kuluttajien rahankäyttö viihteeseen jakautuu uudella tavalla, ei välttämättä tarkoita sitä, että tekijöiden saamat tulot pienenisivät tai että maan talous kokonaisuudessaan kärsisi millään tavalla.”

  Yhteenvedossaan muusikkojärjestöt toteavat, että menneisyyden ratkaisuista ei ole ollut mitään apua, kun ala on kuluneena vuosikymmenenä yrittänyt sopeuttaa CD-levyjen massatuotantoon perustunutta toimintaansa digitaalisen aikakauden saatavuus- ja palvelukonsepteihin. ”Tarrautuminen menneisyyteen on jarruttanut alan kehitystä koko viimeisen vuosikymmenen ajan. Meidän on alettava etsiä uusia liiketoimintamalleja, jollaisia emme osaa vielä tänä päivänä edes kuvitella”, järjestöt kehottavat levy-yhtiöiden suuntaan.

  ”Musiikintekijöiden edustajina me teemme mielellämme hallituksen kanssa yhteistyötä digitaalisten tekniikoiden aiheuttamien haasteiden ja mahdollisuuksien kartoittamiseksi ja niiden keskellä navigoimiseksi”, muusikkojärjestöt sanovat puolestaan hallituksen suuntaan. ”Mutta sen sijaan me emme tule olemaan osallisina missään sellaisessa järjestelmässä, joka vieraannuttaa artistiemme olemassaolevaa yleisöä tai heidän uusia potentiaalisia yleisöjään. Keppi on kasvamassa suhteettoman suureksi tarjolla olevaan porkkanaan nähden. Yhdysvalloissa ehdittiin nostaa kuluttajia vastaan 30 000 oikeusjuttua, kunnes kyseinen politiikka hylättiin tuloksettomana. Tämän itsessään pitäisi tehdä kaikille selväksi, että vastaava politiikka ei kuulu yhdenkään tulevaisuuteen suuntautuneen Britannian hallituksen ohjelmaan.”

  http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2009/09/paul-mccartney-ja-elton-john-vastustavat-nettiyhteyksien-katkaisua-piraateilta

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin