Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Energia- ja puolustuspolitiikka

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Energia- ja puolustuspolitiikka

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ville Hautakangas

  En löytänyt mitään hakusanoilla energiapolitiikka tai uusiutuva*. Puolustus* tuotti viittauksia Ruotsin salakuuntelulakiin…

  Onko piraattipuolueella mitään kantaa mihinkään, vai saako sen mahdollinen edustaja äänestää näistä ihan omantunnon mukaan?

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Käytännössä Piraattipuolueella ei ole sellaista puoluekuria, joka määräisi yhtenäistä mielipidettä edellämainittuihin asioihin. Vain jos niiden yksityiskohdissa tulee jotakin joka sivuaa esim. kansalaisoikeuksia.
  Jokaisella puolueen jäsenellä, ehdokkaalla sekä edustajalla on oikeus omaan mielipiteeseensä ja toimia omantuntonsa mukaan. Tarkoitus kuitenkin on sitten tulevaisuudessa mahdollisten edustajien avuksi luoda järjestelmä, jossa edustaja voi kysyä puolueen jäsenten mielipiteitä neuvoa-antavina äänestyksinä.

  Joidenkin mielestä kuulostaa hurjalta mikäli puolueella ei ole suoraa mielipidettä esim. ydinvoimaan, mutta todellisuudessa ei missään puolueissa olla joka ainoasta asiasta samaa mieltä. Vaikka jossakin puolueessa puoluekuri määräisi ydinvoimalle yhtenäisen kannan, on taas muita tärkeitä asioita joissa mielipiteet risteävät. Sama pätee talous-, puolustus- ja energiapolitiikkaankin.
  Sikäli mitä olen jutuissa monien kanssa ollut, tuntuu puolueessa olevan mukana hyvinkin ekohenkistä joukkoa, mutta tästäkään ei tietysti voi mitään suoria johtopäätöksiä vetää.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Emme ole halunneet Piraattipuolueeseen mitään hirveää puoluekuria joka asiaan, mikä oli varsin yleisesti hyväksytty valinta, kun sitäkin asiaa aikoinaan päätettiin.

  Itse näen, että asioista, joista ei itse tiedä mitään on parempi olla äänestämättä. Piraattipuolue on erikoistunut ohjelmassaan kansalaisoikeuksiin, sananvapauteen ja demokratiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että puolueemme jäsenistö on siis muodostunut näiden asioiden ympäriltä. Puolueella on yhteiset näkemykset näihin asioihin. Miksi ihmeessä meillä pitäisi olla kantoja energia- ja puolustuspoliittisiin kysymyksiin, kun suurin osa puolueemme jäsenistä ei tiedä niistä juuri mitään? Jätetään näistä asioista päättäminen niille, joilla on alan osaamista ja tietoa enemmän. Toivoisin myös kansalaisten ymmärtävän tämän pointin ja sen, että erikoistuneet puolueet ovat nimenomaaan hyvä asia.

  Profiilikuva käyttäjästä Ville Hautakangas

  Kyseessä on siis aidosti demokraattinen puolue. Hyvä!

  Viime päivien paskuuden valossa täytyy vielä kysäistä, kokeeko puolue aseen kantamisen kansalaisoikeudeksi esimerkiksi samalla tavalla kuin monet rapakon takaiset vapausfriikit?

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Asia kuulunee kategoriaan: Puolue ei ota kantaa asiaan.
  Uskoisin mukana olevan sekä aseen kantamisen kannattajia että vastustajia mukana toiminnassa, varsinkin kun kyse on Suomesta, maasta jossa mm. metsästyksen takia / verukkeella ase löytyy todella useasta kodista.

  edit:
  Lisään kuitenkin oman mielipiteeni mukaan vielä, vaikka sillä varsinaista painoarvoa ei olekkaan.
  Suurin osa aseista on Suomessa täysin turhia. Mikäli niitä osataan säilyttää ja käsitellä oikein, ei niitä pois ole varsinaisesti syytä ottaa. Kuitenkaan en pistäisi lainkaan pahakseni vaikka kaikki aseet saataisiin hävitettyä (ainakin siis pääpainona tuliaseet). Tällainen tosin on täyttä utopiaa, maassa jossa metsästys on ihmisten mielestä tärkeää, sekä ongelmaksi koituisi tilanne jossa luvalliset aseet olisivat saatu pois, olisi rikollisilla edelleen luvattomat aseet.

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Voisin oman osani tuoda tuohon offtopicciin:
  Vaikken olekaan sitä mieltä, että kaikki aseet yksinään tappaisivat, niin kyllä silti mielestäni voisi tuota asekeskustelua vähintään avata hieman. Esim. kuinka moni metsästää pistoolilla? Kuinka hyvä idea on antaa aloittelevan aseharrastajan säilyttää aseita heti kotonaan? Mikä järki on määräaikaisessa aseluvassa, kuten käsittääkseni tuolla viimeisellä kouluammuskelijalla oli? Voin kuvitella miten poliisi on sanonut että Tää aselupa on sitten vaan määräaikainen. ja kaveri on vastannut että Joo en mä tarvitsekaan sitä asetta kuin yhtenä päivänä puoli tuntia tuolla koulussa. ja poliisi on myhäillyt tyytyväisenä.

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Eikös pistoolilla metsästäminen ole kielletty lailla?

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  On, pistooleja myönnetään metsästystarkoituksessa vain lopetuskäyttöön.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin