Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta EU haluaa lapsiystävällisemmän internetin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 9 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
  • Julkaisija
    Viestit
  • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

    EU haluaa estää lapsien vokottelua ja kiusaamista verkossa, uutisoi Digitoday. Tavoitteet ovat ihan kannatettavia, mutta tämän tyyppiset uutiset aina antavat syytä olla varuillaan, sillä en yllättyisi jos näiden tavoitteiden puitteissa esitettäisiin laajempaa verkkosensuuria.

    Oikeastaan varsinainen huolenaiheeni, joka uutisesta pisti silmään, on vanhempien harjoittama lasten netinkäytön kontrollointi suodatus- tai valvontaohjelmilla. Lapsilla on samat ihmisoikeudet kuin aikuisillakin, ellei toisin ole säädetty erityisestä hyväksyttävästä syystä. Ainakaan Suomessa ei tietääkseni ole säädetty minkäänlaisia rajoituksia lasten sananvapauteen, oikeuteen vastaanottaa viestejä kenenkään ennakolta estämättä eikä yksityisyyden suojaan. Suodatusohjelmat vaarantavat lasten oikeuden vastaanottaa viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Valvontaohjelmat vaarantavat lasten yksitysyyden suojan. Kummatkin saattavat rikkoa lakia. Näistä asioista olisi syytä keskustella.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin