Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Foorumien rekisteröitymispakko

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Foorumien rekisteröitymispakko

Tämä aihe sisältää 17 vastaukset, 15 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä vesiposti vesiposti 8 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä tro

  tro

  said

  Mua on ärsyttänyt että monelle foorumille joutuu pakosta rekisteröitymään, ja siksi onkin moni satunnainen kommentti jäänyt laittamatta. Sitten kun tulin ajatelleeksi, niin Piraattipuolueen foorumin tapauksessa tämä on vieläpä aika kummallistakin, kun kuitenkin sananvapauden puolustaminen ja yksityisyyden suoja on jo puolueohjelmassakin. Voisi jopa kuvitella että joku voisi kavahtaa laittaa mitään tietoja itsestään ”piraatti”-alkuiseen saittiin, mutta jolla saattaisi kuitenkin olla jotain sanottavaa. Mikä siis on peruste foorumin rekisteröitymispakolle?

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Foorumi on jo nyt varsin kaoottinen, ja rekisteröitymispakko pitänee edes pientä rajaa. En näe suljetun foorumin rekisteröitymispakkoa tai sääntöjä erityisemmin julkiseen sananvapauteen liittyvänä.

  Profiilikuva käyttäjästä tro

  tro

  said

  Rekisteröitymispakko on vaan niin jotenkin… italialaista ja ristiriidassa puolueen vapaan keskustelun sanoman kanssa. Totta, enemmän se onkin yksityisyyden suojaan kuin sananvapauteen liittyvä juttu. Arveluttaa lähetellä nimi- ja muita tietojaan kaikenlaisille saiteille jossa ei edes ole rekisteriselostetta näkyvillä. (*WINK WINK* eihän siitä ole kuin kolme kuukautta sitten tällä foorumilla huomautettu.)

  Profiilikuva käyttäjästä Jonii

  Jonii

  said

  Itsekin kannatan foorumin avaamista anonyymille kommentoinnille. Vielä jos tuohon päälle saisi karmajärjestelmän jolla voisi filteröidä huonot trollit pois näkyvistä antamalla miinusta, tämä foorumi olisi silkkaa voittoa!

  Tai niin ainakin toivon.

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Ei siihen rekisteröintilomakkeeseen tarvitse omaa nimeä kirjoittaa. :) Voi täällä anonyymisti kirjoitella ja yksityisyyden suojaa ei tarvitse vaarantaa jos ei halua. Äkkiseltään ei tule mieleen yhtäkään trolliviestiä, joten karmajärjestelmä olisi mielestäni aika turha.

  Tuo rekisteröitymisprosessi on kuitenkin aika nopea ja helppo. Luulen että sen poistaminen lisäisi spämmin ja satunnaisten trollien määrää, mutta ei välttämättä juurikaan lisäisi asiallista keskustelua.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Rekisteriseloste oli täällä, mutta linkki näyttää olevan rikki.

  Piraattipuolue kerää melko vähän tietoa ja oikeellisuushan on täysin vapaaehtoista. Nykyinen verkkokauppahan ei uudistuksen jälkeen tallenna edes tietoja, vaan ne on syötettävä joka kerta uudelleen. Joku raja kuitenkin oltava käytettävyydellä. Se, että antaa alterinsa tiedot rekisteröitymislomakkeeseen, on mielestäni parempi kuin, että joutuisi joka kerta arpomaan viivojen seasta numeroita ja kirjaimia.

  Loppu on sitten äärimmäistä anonymiteetin tavoittelua, jota voidaan yrittää saavuttaa käyttämällä samanaikaisesti esim. naapurin wlan-verkkoa/lähiödenan hakemaa prepaid-mokkulaa, parin eri palvelutarjoajan sisäkkäistä vpn-yhteyttä ja tor-verkkoa. Itselleni riittää kun saan valita antamieni tietojen oikeellisuuden.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kiitos hyvistä huomioista, erityisesti rekisteriselosteen puuttumisesta edelleen :dry:
  Seloste jäi puuttumaan niinkin turhan asian takia, kuin että jäin etsimään vanhaa selostetta sen sijaan että olisin suoraan tehnyt uuden. Nyt se kuitenkin siellä säännöt sivulla on, linkitetään vielä tännekin. Keskustelufoorumin rekisteriseloste

  Mitä tuohon anonyymiyteen tulee, rekisteröimättömänä kirjoittelu tuo aina mukanaan paljon lisää valvonnan tarvetta, jota tänne ei mieluusti haluttaisi. Työtaakkaa on minusta suhteellisen turha lisätä tarjoamalla helpon väylän trollaukselle, spämmäykselle ja vieläpä ties mille virus- ja viagralinkeille. Kyseessä on kuitenkin puolueen virallinen keskustelufoorumi ja sen on herätettävä luottamusta.

  Itse kannatan oikeutta kirjoittaa anonyymisti, mutta samalla PP:n foorumi on osoitus siitä, että mikäli anonyymi kirjoittelu on ongelma, ei sellaisen säätelyyn tarvita lainsäädäntöä. Asiat ovat helposti ratkaistavissa yrityksen/yhdistyksen/puolueen/muun palveluntarjoajan omilla tekniikoilla. (PP:n tapauksessahan ongelma ei tosin ole anonyymiys, vaan rekisteröimättömyys. Kumpikaan ei ole sen anonyymimpi, sillä molemmista jää IP-osoite ylläpidon nähtäväksi).

  Niin ja ellei kukaan ole huomannut, missään kohtaa ei ole mitään ruksikohtaa ”Vakuutan antamani tiedot oikeiksi” plaa plaa plaa…
  Siitä vaan vapaasti rekisteröitymään Aku Ankka nimellä, ainakaan minua ei haittaa. Toki jos haluaa vakavammin osallistua toimintaan, se voi pidemmän päälle olla hankalaa ellei kasvata höyheniä ja nokkaa :P

  Profiilikuva käyttäjästä Danny Film

  Danny Film

  said

  Scoffa kirjoitti:
  Quote:Siitä vaan vapaasti rekisteröitymään Aku Ankka nimellä, ainakaan minua ei haittaa. Toki jos haluaa vakavammin osallistua toimintaan, se voi pidemmän päälle olla hankalaa ellei kasvata höyheniä ja nokkaa :P
  Kääk, margariinitehdas kuittaa. MOT

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Aku Ankka kirjoitti:
  Quote:Scoffa kirjoitti:
  [quote]Siitä vaan vapaasti rekisteröitymään Aku Ankka nimellä, ainakaan minua ei haittaa. Toki jos haluaa vakavammin osallistua toimintaan, se voi pidemmän päälle olla hankalaa ellei kasvata höyheniä ja nokkaa :P

  Kääk, margariinitehdas kuittaa. MOT[/quote]

  Lähtisittekö ehdolle, herra Ankka? Äänisaalis olisi taattu.

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  Sinä olet nyt kyllä varsin oikeassa.

  /Edit: No alkoi hävettämään kun ei ollut varsinaista sisältöä viestissä, köyhä läppä vaan. Tässä sisältöä.

  Tuolla Uudessa Suomessa nahisteltiin ja mainostin hieman PP:tä ja tuli tämmöinen kommentti, johon kyllä vastasin myöhemmin kun kukaan irkissä ei kehdannut.

  Antamallasi osoitteella kävin Piraattipuolueen sivuilla ja havaitsin, että se on oikealla asialla: demokratiaa lisäämässä ja kulttuuriperinnön avointa ja vapaata jakelua sähköisen median sektorilla. Pirattipuolue vastustaa yksityisestä omistusoikeudesta johtuvia rajoituksia, kuten patenttisuojaa ja ylikorostuneita tekijänoikeuksia vastaan. Ilmeisesti myös Linux -tyyppinen avoimen lähdekoodin ja maksuttomuuden periaatteelle perustuvaa järjestelmää tulee puolustaa yksityisomistuksen perustuvilta kaupallisilta tukahduttamisyrityksiltä.

  Tämä oli mukavaa luettavaa. Siirryin heti jäseneksiliittymissivulle, ja siellä kieltoja mitä ei saa tehdä Piraattipuolueessa: Ei saa keskutella sosialismista eikä kapitalismista. Suljin sivut toistaiseksi, ja nyt kysynkin asiantuntijoilta, miksi pidätte tuollaista sananvapauden ja oman periaateohjelmanne vastaista sääntöä yllä?

  Kun olette kuitenkin poliittinen puolue, haluatte päästä eduskuntaan ja presidentiksi, paras yhteistyökumppani teille löytyy STP:tsa. Ottakaapa yhteyttä.

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  OjM kirjoitti:
  Ei saa keskutella sosialismista eikä kapitalismista. Suljin sivut toistaiseksi, ja nyt kysynkin asiantuntijoilta, miksi pidätte tuollaista sananvapauden ja oman periaateohjelmanne vastaista sääntöä yllä?
  [/quote]

  Hrmh? Missä ihmeessä tällaista on? :P

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Foorumin säännöissä on kielletty aiheen ulkopuolinen keskustelu. Ihan ymmärrettävästä syystä – muuten keskustelu voipi leimahtaa epäolennaiseksi ja ihmisten mielenkiinto keskittyy siihen piratismin sijasta. Tämä on ihan hyvä tehdä selväksi esimerkiksi änkyräkommunisteille, jotka näkevät kaiken keskustelun mahdollisuutena julistaa kuinka kommunismi pelastaa maailman.

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Quote:Siirryin heti jäseneksiliittymissivulle, ja siellä kieltoja mitä ei saa tehdä Piraattipuolueessa: Ei saa keskutella sosialismista eikä kapitalismista. Suljin sivut toistaiseksi, ja nyt kysynkin asiantuntijoilta, miksi pidätte tuollaista sananvapauden ja oman periaateohjelmanne vastaista sääntöä yllä?
  On muuten aika erikoinen väärinkäsitys. Eli foorumin rekisteröitymislomaketta on luultu jäseneksiliittymislomakkeeksi (ja foorumin sääntöjä puolueen säännöiksi). Pitäisiköhän rekisteröitymislomakkeeseen laittaa maininta, että foorumi on kaikille avoin eikä sen täyttö tee kenestäään jäsentä? Ehkä foorumille saataisiin sitä kautta enemmän keskustelijoita. Nythän on lähinnä sellainen tilanne että piraattipuolueen agendaan liittyvistä asioista ei puhuta juuri lainkaan, koska lähes kaikki foorumin käyttäjät ovat niistä hyvin perillä ja suunnilleen samaa mieltä.

  Mitä jos poistettaisiin tuo viimeinen kielto säännöistä ja laitettaisiin foorumille Offtopic-alue? Sinne voisi kirjoitella mistä aiheesta tahansa, kunhan ei riko muita sääntöjä. Sen alueen viestit voisi vaikka jättää pois viimeisimmistä keskusteluista, jotta sitä kautta olisi edelleen helppo seurata Piraattipuolueen toimintaan liittyviä keskusteluja. Muidenkin alueiden keskustelut voisivat aktivoitua, jos ihmisillä olisi enemmän syytä seurata foorumia ja kirjautua kirjoittelemaan viestejä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  ”Suljin sivut toistaiseksi, ja nyt kysynkin asiantuntijoilta, miksi pidätte tuollaista sananvapauden ja oman periaateohjelmanne vastaista sääntöä yllä?”

  Sananvapauteen kuuluu se, että yksityinen taho saa rajoittaa ylläpitämään keskustelua aivan mielensä mukaan. Sananvapaus tarkoittaa, että valtio ei saa rajoittaa keskustelua, eikä kukaan ihminen saa väkivalloin tai uhkailemalla estää toista keskustelemasta. Sääntö ei siis ole sananvapauden, eikä Piraattipuolueen puolueohjelman saati sananvapauskannanoton vastainen.

  Profiilikuva käyttäjästä iikkaparta

  iikkaparta

  said

  Spif kirjoitti:
  Quote:Ei siihen rekisteröintilomakkeeseen tarvitse omaa nimeä kirjoittaa. :) Voi täällä anonyymisti kirjoitella ja yksityisyyden suojaa ei tarvitse vaarantaa jos ei halua. Äkkiseltään ei tule mieleen yhtäkään trolliviestiä, joten karmajärjestelmä olisi mielestäni aika turha.

  Tuo rekisteröitymisprosessi on kuitenkin aika nopea ja helppo. Luulen että sen poistaminen lisäisi spämmin ja satunnaisten trollien määrää, mutta ei välttämättä juurikaan lisäisi asiallista keskustelua.
  Asiaa. Toisaalta eipä tuo rekisteröinti siis oikeasti niitä trollejakaan voi poissa pitää. Yhtä helppo se on häiriköillekkin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin