Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Foorumin kehitysehdotuksia

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Foorumin kehitysehdotuksia

Tämä aihe sisältää 30 vastaukset, 19 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala Kaj Sotala 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä pedro

  pedro

  said

  Tänne kaikki parannus/kehitysehdotukset foorumia koskien. Varmaan työ onkin jo käynnissä, ensimmäistä päiväähän tämä vasta on pystyssä. Tässä kuitenkin joitain ehdotuksia jotka tuli mieleen:

  – moderaattorihaku käyntiin, pian täältä ei erota asiaa roskien alta.

  – palauteketju moderaattoreille ja ylläpidolle.

  – Oma alue piraattipuolueeseen liittymättömälle keskustelulle. Yhteisöähän tässä ollaan luomassa, ja siihen liittyy keskustelu muistakin asioista kuin virallisesta puolueesta.

  – ehkä jokin osio, jossa voidaan keskustella tekijänoikeuksia, patentteja ym. asioita käsittelevistä tulevista tapahtumista. Piraattiliittoon suoraan liittyvistä tapahtumista varmaankin ilmoitetaan uutiset-osiossa.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  [quote=pedro]- Oma alue piraattipuolueeseen liittymättömälle keskustelulle. Yhteisöähän tässä ollaan luomassa, ja siihen liittyy keskustelu muistakin asioista kuin virallisesta puolueesta.[/quote]
  Kuinka tarpeellista? Toisaalta minäkin tykkään ihan hirveästi jutella asioista, toisaalta voisi olla haitaksi, mikäli täällä käynnistyisi intensiiviset keskustelut uusimmista elokuvista tai vaikka siitä, kumpi voittaisi jos Teräsmies ja Hämähäkkimies taistelisivat (Teris voittaisi).

  Tietynlaisella varauksella ehdotan avatarien käyttöönottoa. Kammoan graafista sekasortoa, mihin ne voisivat johtaa, mutta täällä näyttäisi olevan käytössä 90*90 pikselin ja kuuden kilon kokorajoitus. Nimimerkit ovat vain kovin pienikokoista tekstiä eikä niitä jaksa jatkuvasti kytätä – kuvasta käyttäjien tunnistaminen olisi helpompaa.

  Profiilikuva käyttäjästä joonasal

  joonasal

  said

  Ehdotan myös avatarien käyttöönottoa nykyisin rajoituksin. Ei liikkuvia avatareja missään nimessä. Kuvat OK.

  Profiilikuva käyttäjästä Matti Hiltunen

  Avatarien on kaavailtu olevan puolueen jäsenten pienimuotoinen etuoikeus sitten kun yhdistys on pystyssä, mutta jos sitä riittävän moni vaatii, niin voi ne sallia muillekin.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=Matti Hiltunen]Avatarien on kaavailtu olevan puolueen jäsenten pienimuotoinen etuoikeus sitten kun yhdistys on pystyssä, mutta jos sitä riittävän moni vaatii, niin voi ne sallia muillekin.[/quote]
  Kannatan ajatusta, vain puolueen jäsenille.

  Profiilikuva käyttäjästä cawa

  cawa

  said

  Varovaisuus tarpeen alkutaipaleella

  Minusta voisi olla hyvä määrittä ihan perusajatuksiin lähes ehdoton inklusiivisuus, siivoustyö lisääntyy mutta, sillä vältettäisiin leimautuminen samanlaiseksi kuin mikä tahansa exklusiivinen valtapuolue eli mielestäni pitää olla todella tarkkana ettemme sorru heti alkumetreillä pois päämääristämme.

  Profiilikuva käyttäjästä Ashlam

  Ashlam

  said

  RSS-syöte

  Näin näkee nopeimmin foorumin uudet viestit ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=cawa]Varovaisuus tarpeen alkutaipaleella

  Minusta voisi olla hyvä määrittä ihan perusajatuksiin lähes ehdoton inklusiivisuus, siivoustyö lisääntyy mutta, sillä vältettäisiin leimautuminen samanlaiseksi kuin mikä tahansa exklusiivinen valtapuolue eli mielestäni pitää olla todella tarkkana ettemme sorru heti alkumetreillä pois päämääristämme.[/quote]

  Itse suosisin mahdollisimman kotimaisia tuttujen sanojen käyttöä.
  Liian monissa teksteissä väkisin koitetaan käyttää vierasperäisiä tai kokonaan ulkomaalaisia sanoja turhaan. Joskus sanat sopivat tekstiin hyvin, kuten esimerkiksi sana agenda (oma mielipide tosiaan vain), mutta useimmiten tekstistä saisi paljon mukavampaa luettavaa, vaikka sitten joutuisi käyttämään paria ylimääräistä sanaa, jos pyritään kirjoittamaan se selkokielellä.

  Niuhotus loppuu, takaisin aiheeseen, anteeksi avautumisesta.

  Offtopic aluetta en kannata, tätä varten on IRC ja muut foorumit.
  Tarkoitus on kuitenkin, että tämä on puolueen sivusto, joten kyllä viestien pitää puolueeseen, toimintaan tai muuhun asiaa sivuavaan liittyä.

  RSS syöte kuulostaa hyvältä, varsinkin nyt alkutaipaleella kun uusia viestejä tulee todella tiheään tahtiin, mutta myös myöhemmin se helpottaa uusien viestien näkemistä.
  Itse en RSS:ää käytä, mutta voisin sitä jopa piraattibbs:n takia harkita.

  Profiilikuva käyttäjästä hyena2

  hyena2

  said

  Voisiko sivustolle tehdä jonkinlaisen yleiskeskustelu -palstan, jonne voisi kirjoitella yleisiä mietteitä piratismiin yms. liittyen?

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  [quote=hyena2]Voisiko sivustolle tehdä jonkinlaisen yleiskeskustelu -palstan, jonne voisi kirjoitella yleisiä mietteitä piratismiin yms. liittyen?[/quote]
  Tätä itsekin kaipailin, mutta sitten ajattelin että sille on varmaan joki pätevä syy.

  edit:

  Sitten vielä phpbb tekninen juttu: Saako jostain säädettyä enemmän viestejä per sivu?

  Profiilikuva käyttäjästä SapeMies

  SapeMies

  said

  [quote=hyena2]Voisiko sivustolle tehdä jonkinlaisen yleiskeskustelu -palstan, jonne voisi kirjoitella yleisiä mietteitä piratismiin yms. liittyen?[/quote]

  Yleisalue olisi itsellenikin mieleen, koska vaikka IRC:iä tarjotaan väyläksi keskustella, niin mielestäni myös IRC:iä vähemmän käyttävät/käyttämättömät tulisi huomioida. Myöskään vapaa alue ei veisi uskottavuutta puolueen foorumilta. Päinvastoinhan se saattaisi olla pieni väylä päästä porukkaan sisään uusille tulokkaille kun ei heti alussa tarvitsisi olla asioista niin hyvin perillä.

  Profiilikuva käyttäjästä Cocooma

  Cocooma

  said

  Varmaan IRC:iä vieläkin suositellaan tuota offtopic-keskustelua varten(?)

  Mutta mites saisi nimimerkin vaihdettua? :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Ei sen IRCin tarvitse ainoa offtopic paikka olla, mutta ei se offtopic tänne puolueen sivuille sovi.
  Kanavat ovat epävirallisia PP:n kanavia, joten linjaus ei ole aivan niin tarkkaa.
  Muita foorumeita ja paikkoja varmasti löytyy, joissa voi keskustella tänään tulevista salkkareista jne.

  Profiilikuva käyttäjästä laurijh

  laurijh

  said

  Ei varmaankaan ole tarvetta täysin offtopic-alueelle jossa puhutaan autoista ja lätkästä, mutta puolueen toimintaa tavalla tai toisella sivuavien, muttei kuitenkaan suoranaisesti sisäisten, aiheiden käsittelyyn varmaan olisi kiinnostusta melkein kaikilla jäsenillä/tukijoilla?

  Tyyliin muiden maiden piraattipuolueiden edesottamuksia tai keskustelua DRM:stä ja fair use:sta.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kannatan kyllä tuota ideaa että olisi hiukan vapaampi alue, ongelmaksi muodostuukin lähinnä sen kurissa pitäminen siten, ettei se täyty totaalisesta offtopicista, sekä sen moderoiminen siten, ettei sekaan livahda mitään sääntöjen vastaista.
  Jälkimmäinen varsinkin on sellainen, johon noissa offtopiceissa voisi helpommin livetä kuin muissa keskusteluissa.
  Kannattaisin ehkä ideaa, että sellainen alue olisi vain puolueen jäsenille, jolloin aluetta ei tarvitsisi kytätä silmä tarkkana edes vahingossa tehtyjen sääntörikkomusten takia.
  Miksi ei tarvitsisi? Koska sisällön näkijöiden määrä olisi paljon rajallisempi, sieltä ei kuka tahansa voisi nopeasti napata lainausta medialle tai muuhun mahdollisesti PP:lle haitalliseen yhteyteen.
  Myös kirjoittajat olisivat tuolloin hieman valveutuneempia säännöistä, koska satunnaiset ohikulkijat sinne eivät pääsisi.
  Eli se alue olisi edelleen moderoitu, mutta moderoinnin tiheys ei olisi kriittinen.

  edit.
  Nuo äsken mainitsemasi esimerkit menisivät minusta vielä nykyisillekkin alueille, mutta ymmärsin kyllä pointin jota hait takaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 31)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin