Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

GMO

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä OSQ OSQ 8 vuotta, 12 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Olisikohan aika ottaa kantaa aiheeseen gmo ja monsanto. Yhtiö hivuttaa lobbaustaan ja kuten on jo nähty, on nykyinen korruptiovalta taskut ammollaan odottamassa keinoa jolla monsanto saadaan lipsautettua harvan lakiverkon läpi pelloillemme. Suomen yhteys….

  Finland

  Puutarhalliike Helle Oy
  Rentaskuja 3
  SF-21410 Vanhalinna
  Tel: +358 (0)2-4899400

  [/img]

  Profiilikuva käyttäjästä Adelnel

  Adelnel

  said

  No voi sanonko mitä. Helle Oy:n sivulta poimittua: ”Yhteistyössä maailman johtavien siemenjalostajien kanssa voimme jatkuvasti tarjota luotettavat siemenet sekä uusimmat lajikkeet asiakkaillemme.”

  haistakoon hevon… pitää varmaan laittaa helteelle vähän palautepostia ja muutama linkki joihin soisin niiden tutustuvan. Oisikohan palautepommituksesta mitään hyötyä tässä asiassa?

  Muokkauslisäys; Pyh pah. Niiden vastausloota ei tietenkään toimi eikä niillä ole sähköpostiosotetta esillä missään. Niille pitäisi kai soittaa. Tällaista meinasin tiedustella jos loota olisi toiminut;

  Quote:Hei!

  Tietooni on kantautunut että Helle Oy on mahdollisesti yksi Monsanton asiakkaista. Heidän sivuillaan mainitaan Helle Oy;
  http://www.monsanto.com/who_we_are/locations/finland.asp

  Haluankin tiedustella mitkä Helle Oy:n siemenistä ovat Monsanton geenimanipuloitua alkuperää ja mitkä eivät?

  Toivoisin vastausta sähköpostiini mahdollisimman pian! Kiitos!

  Nimi
  e-mail

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Virallinen postiosoite ja myyjäedustaja luo virkamiehille ja poliitikoille komenttipohjaa ”monsanto on ollut suomessa virallisesti jo pitkään, eikä kellään ole ollut valittamista”. Virkamiehen lahjominen taas on vaivatonta, koska virkamiestä ei saa vastuuseen mistään ja politiikotkin pahimmassa tapauksessa joutuvat vain vaihtamaan parempaan työpaikkaan. Eiköhän Suvi-Anne Siimes ole aika hyvä esimerkki, vasemmistosta lääketeollisuuden pampuksi. Jos näihin ei regaoida näkyvästi ja kuuluvasti, ne vain hivuttuvat sisään.

  EDIT LISÄYS:Lainaus gmo keskustelua aiheesta: mitkä on ensimmäisiä odotettavissa olevia gmo rantautujia:
  Quote:Ekana tullee tärkkelyksen tuotantoon tarkoitettu ns. teollisuusperuna. Seuraavaksi veikkaan rypsiä ja sokerijuurikasta. Viljat vasta ehkä vajaan 10 vuoden päästä. Kylllä nämä asiat on ihan julkisia. Vaikka olen puoleni valinnut, voi tilannetta seurata kohtuullisen kiihkottomasti GMO-vapaa Suomi -sivustolta: http://www.gmovapaa.fi/gmo-tietoa/gm-lajikkeita/

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Ja kartellit (monopolitavoitteet) ovat samaa kemianteollisuuden ”ravintoketjua”.

  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/01/eu_epailee_kemiraa_rehukartellista_1356416.html?origin=rss

  GMO Uusikaupunki
  Kansainvälisten sijoittajien rahoittama suuri soijatehdas on tulossa Uuteenkaupunkiin.
  Uuden tehtaan raaka-aine on kokonaisena tuotava soijapapu, joko geenimuunneltu tai luontainen papu. Jälkimmäisen arvellaan olevan valta-asemassa, koska sillä on kova kysyntä markkinoilla

  http://www.uudenkaupunginsanomat.fi/

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  http://www.kepa.fi/uutiset/3090/ …. koko artikkeli

  Monsanto syytti Schmeiseria patenttioikeuksiensa loukkaamisesta, koska tämä viljeli luvatta yhtiön kehittämää geenimuunneltua Roundup Ready -nimistä rapsilajiketta.

  Schmeiserin mukaan gm-rapsi oli levinnyt hänen pellolleen naapuritilalta tuulen tuoman siitepölyn välityksellä. Pölytystä olivat voineet suorittaa myös ohi ajaneet rekat, jotka kuljettivat rapsia läheiselle tehtaalle. Schmeiser vakuuttaa kylväneensä ainoastaan omilta pelloiltaan keräämiään siemeniä, kuten hän on tehnyt 50 vuotta. Siemenrapsin huolellinen valinta on taannut hänelle seudun parhaisiin kuuluvat sadot.
  Todisteeksi Schmeiser vetoaa siihen, että hän ei ruiskuttanut kesällä 1998 pelloilleen Monsanton tuholaistentorjunta-ainetta, jota kestämään yhtiön gm-lajike on kehitetty.

  Kanadalainen tuomioistuin päätti 2001, että Schmeiser oli loukannut Monsanton patenttia ja määräsi hänelle noin 130 000 euron sakot. Oikeuden mukaan sillä ei ollut merkitystä, miten siemenet pellolle joutuivat tai hyötyikö viljelijä niistä.

  Schmeiser kertoo, että Monsanto on sittemmin vaatinut häneltä yli 650 000:ta euroa lisää oikeudenkäyntikuluista.

  ”Tilanne on järjetön. Se on sama kuin joku kaataisi jätteensä toisen maalle ja syyttäisi sitten tätä sen varastamisesta”, Washingtonissa toimivan Worldwatch-instituutin maatalousasiantuntija Brian Helweil sanoo.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin