Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Google jatkaa valokuvaamista

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Google jatkaa valokuvaamista

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Sari Sari 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Google aikoo jatkaa Street viewn tapaista valokuvaamista nyt myös Suomessa ja erityisesti valtaväylien ulkopuolella – polkupyöräilemällä. Jos kyseessä ei ole vitsi, ja miksi olisikaan, on tämä taas yksi keino lisää kerätä yksityisyystietoja ihmisiltä kyselemättä.

  Olen jo aiemmin tuonut esille keskustelua Googlen Street view-palvelun epäkohdista ja epäselvyyksistä täällä Piraattipuolueen keskustelupalstalla. Ilmeisesti aihe on kuitenkin niin mainstreamia että se ei tunnu häiritsevän/kiinnostavan ketään.

  Tilanne on kuitenkin laajasti EU:ssa, ja erityisesti esim. Saksassa hyvin erilainen, jossa sekä yksityishenkilöt että valtion viranomaiset ovat erittäin kriittisiä Street view-kuvaamista kohtaan.

  Iltasanomat uutisoi:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/google-kuvaa-taas-suomea—nyt-fillarikameralla/art-1288401833690.html

  ”Huomio suomalaiset! Nyt kannattaa pitää housut jalassa koti- ja mökkipihoilla, sillä Google kuvaa taas katunäkymiä. Tällä kerralla kamera viedään myös siellä minne autolla ei pääse.
  Vuoden 2010 alkupuolella kohistiin siitä, kuinka Googlen Street View -palvelu näytti tavallisia ihmisiä noloissa tilanteissa ja paikoissa.

  Nyt Google haluaa lisää kuvamateriaalia, myös Suomesta. Tarkoituksena on päästä kuvaamaan paikkoihin, joihin autoilla ei pääse. Tätä varten Google tarjoaa kamerapolkupyörän kuvaajan käyttöön.

  Suomalainen Pro-Source -yritys rekrytoi Googlelle pyöräilijää Facebook-sivuillaan. Työ on noin kolmen kuukauden kestoinen ja alkaa elokuussa.

  Pyöräilemään pääsee ympäri Suomen ja siirtymät tehdään pakettiautolla. Mielenkiintoista on myös se, että käräyttämällä kaverinsa voi voittaa itsellensä VIP-illallisen.”

  -W

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Olen joskus miettinyt, että liian yksityiskohtaiset kuvat voivat antaa vinkkejä esim. murtovarkaille.

  En tiedä, onko tuollaista koskaan tapahtunut. Itse en kuitenkaan tahtoisi, että joku voisi tutkia taloani ja pihaani liian tarkasti netin kautta. Vaikka itse pidänkin pöksyt jalassa pihalla :unsure:

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin