Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Google-skandaali: kuvausautot vakoilivat kotiverkk

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Google-skandaali: kuvausautot vakoilivat kotiverkk

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Pirate0 Pirate0 8 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Mielenkiintoinen uutisointi, ja on herättänyt runsaasti keskustelua. Onko Google kaiken kritiikin yläpuolella? Miksi Piraatit eivät voi ottaa avoimesti kriittistä kantaa Facebookin, Googlen ja muiden vastaavien palveluiden osalta? Edellämainitut ovat mm. olleet yhteistyössä NSA:n kanssa ja molempien ympärillä liikkuu runsaasti kyseenalaista uutisointia, liittyen mm. yksityisyydensuojan laiminlyömisiin.

  -Wilburi

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Kuukelilla(kin) on muutakin hieman hämärän tuntuista touhua käynnissä. En kuitenkaan tiedä olisiko ihan puolueen asia alkaa – ainakaan tässä vaiheessa – yksittäisiä palveluja vastaan kampanjoimaan. Asiaa hoitaa toiset hemmot, ihan työkseen: http://www.tietokone.fi/uutiset/viranomaiset_tutkivat_googlen_verkkovakoilua?utm_source=uutiskirje&utm_medium=uutiskirje&utm_campaign=uutiskirje

  Helpointa mitä me voimme tehdä lienee äänestää jaloillaan (hiirellään).

  Profiilikuva käyttäjästä JoannaK

  JoannaK

  said

  Eiköhän se tilanne ole ollut sellainen että google samalla kun kuvaa paikkoja myös sivutyönä kartoita avoimia Wlaneja helpottaakseen paikantamista jossain tulevassa sovelluksessa.

  Se että niihin lanipaketteihin jää suojaamatonta dataa on asia joka ihmisten pitäisi tajuta, mutta tämä *pitäisi* on se mystinen sana johon näinä aikoina ei oikein voi luottaa. Suurin osa kun ei välitä sen enempää kun kerran saa sen combo-Wlan/adsl-purkkinsa pystyyn että millä asetuksilla se ilmoille sinkoaa tavaraa.

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  ”Itse ohjelmistoalan ihmisena en pidä mahdottomana, että kyseessä on kömmähdys, jossa koodin joukkoon on jäänyt vanhan testiversion koodia. Ylimääräisen koodin jäämistä ohjelmistoihin tapahtuu kaikkialla jatkuvasti.”

  Itse tekniikan alan, mutta ei-ohjelmistoalan ihmisenä en oikein ymmärrä miten johonkin voi jäädä vahingossa pätkä koodia – joka vielä kaiken lisäksi toimii!
  Kun joskus ei saada tehtyä edes tarkoituksella sellaista, joka toimisi.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  See että Googlen autot tarkkailevat ympäristön wlan purkkeja, tutkivat avoimien verkkojen liikenettä ja tallettavat tietoa verkkoliikenteestä auton kovalevyille ei ole vahinko. Kyllä se on tarkoituksen mukaista. Sinänsä paljon tietoa ei voi kertyä koska auto ei voi olla kovin kauan kyseisen verkon alueella, ei voi olla myöskään peruste vakoilulle.

  Tämä on vain osa tiedon keruu prossessia mitä googlen autot tekevät liikkuessaan ympäristössä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin