Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Guardian: levyteollisuuden tilastot puppua

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Guardian: levyteollisuuden tilastot puppua

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ahto Apajalahti 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Brittilehti Guardian arvostelee kovin sanoin levyteollisuuden piratismi-itkua:
  Bad science: Illegal downloads and dodgy figures
  Are downloads really killing the music industry? Or is it something else?

  Ensin mainitussa kolumnissa analysoidaan väitteitä piratismin aiheuttamista tappioista ja todetaan, että ”kaikki mitä viihdeteollisuus sanoo, on väärin kunnes toisin todistetaan”. Toisessa jutussa tilastot kertovat, että Britanniassa elokuvien, pelien ja musiikin ostaminen ja elokuvien vuokraus tuottavat nykyään lähes kaksi kertaa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten. Musiikin osuus koko potista on kuitenkin laskenut dramaattisesti. Musiikin myyntiä ovat siis syöneet pelien ja elokuvien lisääntynyt myynti, ei suinkaan piratismi.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Ja harvinaisen härskiä puppua onkin, ja ihme, että tuota ”virallista totuutta” on ylipäätään kehdattu printata lehtiin niin kuin se olisi faktaa.

  Yli 7 miljoonaa brittiä warettaa ja he aiheuttavat 120 miljadin (120000 miljoonan) punnan tappiot vuosittain. Tämä tekee keskivertopiraatin ryöstösaaliin 17000 puntaa eli 20000 euroa.

  Ensinnäkin voi kysyä, mitä ihmettä keskeverto brittipiraatti oikein warettaa? 5000 euron yritysohjelmistojako? Meinaan vaan, että jos CD-levy maksaa 10 euroa ja mp3-formaatissa mahtuu 100 megaan, niin 20000 eurolla saa 2000 albumia warettaa vuodessa. lol!

  Ja sitten on oma lukunsa se, että kaikki kirjataan aiheutuneeksi tappioksi myynnin laskuna. Ikään kuin keskivertopiraatilla olisi oikeasti ollut mahdollisuutta (saati halua) varata vuodessa 20000 euroa musiikkihankintoihin, DVD-levyihin, peleihin ja yritysohjelmistoihin, joita tulee kokeilleeksi 5 minuuttia ennen kyllästymistä.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin